News

Dezvăluiri despre viața de familie a lui Nicolae Ceaușescu: ”Elena era demonul lui”

10.09.2019 | 13:20
Dezvaluiri despre viata de familie a lui Nicolae Ceausescu Elena era demonul lui
Elena Ceaușescu era descrisă de apropiații familiei ca fiind meschină și întotdeauna nemulțumită. Sursa foto: playtech.ro

Elena Ceaușescu, soția fostului președinte comunist Nicolae Ceaușescu era descrisă de apropiații familiei ca fiind vanitoasă, fără scrupule și analfabetă în ciuda numeroaselor titluri pe care le-a primit de-a lungul anilor. Potrivit foștilor membrii ai personalului lor, Elena Ceaușescu nu iubea pe nimeni și tuturor le era frică de ea.

Elena Ceaușescu era descrisă de apropiați ca fiind ”demonul lui Ceaușescu”

Fostul ministru al Sănătății Eugen Proca a descris-o pe soția fostului președinte comunist ca fiind o persoană meschină și întotdeauna nemulțumită. Elena Ceaușescu avea tot timpul ceva de reproșat și îi spunea soțului ei, Nicolae Ceaușescu:Fără mine, tu n-ai fi nimic sau „Sunt singura pe care poți să contezi”.

„Era o adevărată scorpie. Nu era niciodată mulțumită. Era meschină și încăpățânată. Era demonul lui Ceaușescu. Ca atunci când ai de-a face cu un nebun, era mai bine s-o ocolești și s-o eviți. Cu el se putea cel puțin vorbi, avea ceva omenesc, dar ea era pur și simplu un monstru. Era extrem de vanitoasă și aproape analfabetă. Mă făcea să mă gândesc la ceva între Imelda Marcos, Evita Peron și Jiang Qing (a patra și ultima soție a lui Mao Zedong – n.r.). Puteți să mă întrebați cum a putut un asemenea cuplu să se cocoațe atât de sus? Aveau nervi și mușchi tari. Știau să-și aleagă oamenii și să profite de sistem”, a declarat Eugen Proca, conform Historia.

Elena Ceaușescu nu iubea pe nimeni și era vanitoasă
Elena Ceaușescu era demonul lui Nicolae Ceaușescu, spun apropiații familiei. Sursa foto: a1.ro

Elena Ceaușescu critica pe toată lumea și era întotdeauna nemulțumită

Elena Ceaușescu îi critica pe toți oamenii cu care intra în contact. Un fost fotograf a declarat că soția lui Nicolae Ceaușescu nu era niciodată mulțumită de ședintele de fotografiat de la palat, iar cei care nu se ridicau la nivelul așteptărilor ei erau trecuți pe lista neagră și nu mai puteau lucra în media.„De ce mi-ați făcut nasul așa de mare? La cât ne-au costat aparatele voastre, uite ce porcărie ați făcut!”, spunea Elena Ceaușescu.

De asemenea, pilotul foștilor șefi ai statului român spune că Elena Ceaușescu nu avea încredere în nimeni și punea pe seama altora toate lucrurile rele care se petreceau. Tot ce se întâmpla rău era din vina noastră, covorul din elicopter care se scămoșa, zdruncinăturile provocate de timpul urât”, a povestit colonelul Maluțan

Fostul administrator al palatului își amintește că Elena Ceaușescu făcea controale inopinante în bucătărie și se asigura că servitorii nu au furat nimic. Soția lui Ceaușescu era foarte bănuitoare și suspicioasă și în momentul în care îi trimitea pachet fiului ei Nicu la Sibiu punea lacăte la borcanele cu iaurt. Elena Ceaușescu se asigura în acest fel că nimeni nu putea fura din respectivele borcane sau nu punea otravă în ele.