Fotbal intern

Dezvăluiri fabuloase despre Victor Piţurcă: “Îl alergau miliţienii în aeroport şi el arunca banii din chiloţi”. EXCLUSIV

10.06.2019 | 16:07
Dezvaluiri fabuloase despre Victor Piturca Il alergau militienii in aeroport si el arunca banii din chiloti EXCLUSIV

FANATIK a reușit să spargă gheața tăcerii lui Miodrag Belodedici despre celebra lui fugă din România în fosta Iugoslavie în 1988. Belo a reușit să fie printre puținii fotbaliști care au câștigat de două ori în carieră Cupa Campionilor Europeni cu echipe diferite: Steaua, în 1986, la Sevilla și Steaua Roșie Belgrad (Crvena Zvezda, cum îi spun sârbii), în 1991, ambele finale decise după executarea de lovituri de departajare.

Dezvăluiri despre Victor Pițurcă din perioada în care a jucat la Steaua

Reportajul cu Miodrag Belodedici este, într-adevăr, unul de excepție, cel despre care s-a tot scris ani  de zile când era jucător că trebuie să îi scoți cuvintele din gură cu cleștele, dându-și drumul de tot la dialog și depănând amintiri care acum par savuroase, dar la acea vreme ascundeau de multe ori și un sâmbure de frică față de felul în care viața îi era controlată pe vremea când îmbrăcând tricoul Stelei.

O dovadă despre teroarea care încolțise serios și printre fotbaliști este dezvăluită în episodul în care Miodrag Belodedici povestește despre controalele care li se făceau când se întorceau din deplasare, din străinătate și despre felul în care jucătorii nici nu mai știu cum să ascundă banii și bunurile luate de afară. Episodul cu pricina îl are în plan pe fostul selecționer Victor Pițurcă.

Victor Pițurcă a fost și selecționer al României în mai multe rânduri

Episodul s-a petrecut pe aeroport, la întoarcerea dintr-o deplasare în străinătate

Vă vine să credeți? Pițurcă alergat pe aeroport și aruncând valuta din chiloți! Încă o poveste inedită despre teroarea pe care o trăiau românii, chiar dacă fotbaliști, la revenirea în România lui Ceaușescu. Și aici e vorba chiar de echipa Armatei!

„Când ne întorceam din străinătate, tremuram toți dacă aveam valută sau aparate video sau alte chestii. Tremurau chiloții pe noi, ciorapii. Te întrebau clar în aeroport «Valută, aveți?». Ne cam tremurau vocile uneori, dar zicea Gabi Balint să fiu și eu mai cu vână. O dată țin minte că i s-a întâmplat lui Pițurcă. Am văzut că a început să alerge prin aeroport. Avea multă valută la el. Piți a trecut printre noi, îl urmăreau milițienii să-l ia la control și a început să arunce bani pe jos, pe lângă noi, din chiloți, de unde îi avea?).

Toți au luat frica după acel moment

După ce a apucat să scape de toată valuta, s-a oprit și l-au băgat în camera de control. Dar nu mai avea dolari asupra lui… Așa a scăpat atunci, dar toți am tras o frică groaznică! Am ascuns banii la ciorap, la curea, la elastic, pe unde am mai putut… Dar pe noi nu ne-au mai controlat atunci, doar pe Pițurcă…”