Sport

Dezvăluiri din camera VAR de la FC U Craiova – Universitatea Craiova 1-2! Ce au discutat arbitrii la faza penalty-ului controversat: „Se vede, a ridicat mâna!”. Video

CCA a decis să facă lumină în cazul celui de-al doilea penalty acordat în FC U Craiova - Universitatea Craiova 1-2, din cauza căruia Adrian Mititelu l-a acuzat de rea-voință pe „centralul” Istvan Kovacs.
12.08.2022 | 17:16
Dezvaluiri din camera VAR de la FC U Craiova  Universitatea Craiova 12 Ce au discutat arbitrii la faza penaltyului controversat Se vede a ridicat mana Video
Istvan Kovacs (37 de ani), arbitrul meciului FC U Craiova 1948 - U Craiova 1-2. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova 1-2 a fost unul dintre cele mai nebune meciuri ale începutului de campionat. Derby-ul din etapa a patra a fost decis în urma a trei lovituri de pedeapsă acordate de Istvan Kovacs. Al doilea penalty, dictat în favoarea oaspeților, l-a scos din minți pe Adrian Mititelu.

Comisia Centrală a Arbitrilor a dezvăluit discuția pe care Kovacs a purtat-o cu colegii din cabina VAR, după ce a dictat al doilea penalty în FC U Craiova 1948 – U Craiova 1-2

Patronul celor de la FC U Craiova 1948 l-a acuzat pe „centralul” din Carei că și-a menținut decizia, în ciuda faptului că din camera VAR ar fi primit recomandarea de a veni la monitor pentru a revedea faza, deoarece lui Cătălin Popa și lui Radu Ghinguleac li s-a părut că mingea a lovit capul lui Yassine Bahassa și nu brațul.

ADVERTISEMENT

Cu câteva ore înainte de începerea etapei a cincea din SuperLiga, Comisia Centrală a Arbitrilor a dezvăluit discuția pe care cei doi arbitri din camera VAR au purtat-o cu Istvan Kovacs, încercând să dezmintă acuzațiile lui Mititelu.

Inițial, Cătălin Popa și Radu Ghinguleac au avut suspiciuni în privința deciziei lui Kovacs de a acorda penalty. Cei doi arbitri au analizat atent, din mai multe unghiuri, lovitura liberă executată de Sergiu Hanca și, într-un final, i-au confirmat „centralului” că Bahassa comite henț în suprafața de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

„O dă, uite, confirmăm”, a fost verdictul arbitrilor VAR, după ce au vizionat și ultima reluare.

„Pentru a înlătura orice dubiu asupra modului în care brigada de arbitri de la partida U Craiova 1948 – Universitatea Craiova a aplicat protocolul VAR, Comisia Centrală a Arbitrilor a decis să facă publice imaginile vizionate în camera VAR și dialogul dintre arbitrul de centru și oficialii VAR.

ADVERTISEMENT

‘Așa cum am precizat deja și așa cum se poate observa și din imagini, protocolul VAR a fost aplicat în mod corespunzător la faza respectivă. Arbitrul a dictat penalty văzând o atingere cu mâna, depărtată de corp și aflată într-o poziție nenaturală, iar arbitrul VAR i-a confirmat acestuia decizia revăzând imaginile din unghiurile de filmare disponibile.

Pentru a dezminți acuzațiile domnului Mititelu, care a declarat că deține informații conform cărora arbitrul VAR i-a comunicat arbitrului de centru că mingea nu a fost atinsă cu mâna, iar arbitrul de centru ar fi ignorat intervenția VAR, am decis să facem publice imaginile și dialogul din camera VAR care fac lumină în acest caz’, a precizat președintele CCA, Kyros Vassaras”, se arată în comunicatul emis de Federația Română de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Care au fost acuzațiile lui Adrian Mititelu

Adrian Mititelu a reacționat vehement la adresa lui Istvan Kovacs, imediat după terminarea meciului dintre FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova. Omul de afaceri în vârstă de 54 de ani a susținut că are informații conform cărora „centralul” ignorat îndemnul de a revedea faza controversată pe monitor.

„Viciere de rezultat! Lucrurile se complică! Dețin informația că arbitrul VAR a comunicat lui Kovacs faptul că Bahassa nu a lovit mingea cu mâna, prin urmare nu a fost penalty. Deși a fost avertizat, Kovacs a ignorat complet!”, a scris patronul gazdelor, pe Facebook.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – CS Mioveni: 3,60 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT