News

Dezvăluiri din primele săptămâni ale lui Adrian Mutu la Chelsea! Cum l-a poreclit Ranieri, aroganţa din declaraţii şi cine putea să-i fie coleg în atac

04.05.2020 | 20:02
Dezvaluiri din primele saptamani ale lui Adrian Mutu la Chelsea Cum la poreclit Ranieri aroganta din declaratii si cine putea sai fie coleg in atac
Dezvăluiri din primele săptămâni ale lui Adrian Mutu la Chelsea! Cum l-a poreclit Ranieri, aroganţa din declaraţii şi cine putea să-i fie coleg în atac
ADVERTISEMENT

Vara anului 2003 a adus unul dintre cele mai importante transferuri din istoria fotbalului românesc. Adrian Mutu era cumpărat de Chelsea de la Parma pe o sumă astronomică pentru acea perioadă. FANATIK îţi dezvăluie câteva dintre momentele “Briliantului” din primele săptămâni petrecute pe “Stamford Bridge”.

Dezvăluiri din primele săptămâni ale lui Adrian Mutu la Chelsea. Ranieri: “Este ca un şarpe”

FANATIK îţi prezintă câteva dezvăluiri din primele săptămâni ale lui Adrian Mutu la Chelsea, momente consemnate în cartea “Chelski Revolution” scrisă de Harry Harris.

ADVERTISEMENT

Pe 12 august 2003, Chelsea anunţa oficial transferul lui Adrian Mutu, după ce londonezii îi plăteau Parmei 15.800.000 de lire sterline. Internaţionalul român l-a încântat pe Claudio Ranieri încă de la primele antrenamente, iar italianul, care în trecut îl pregătise şi pe Adrian Ilie la Valencia, i-a găsit rapid o poreclă asemănătoare.

“Am spus despre Jimmy Hasselbaink că este un rechin, iar Carlton Cole este un leu. Ei bine, Adrian Mutu este un animal de pradă, un şarpe. Când eram antrenor la Valencia, tot eu l-am poreclit ‘Cobra’ pe un alt mare jucător român. Acela era Adrian Ilie şi aşa i-a rămas porecla. La fel ca Ilie, Mutu este foarte viclean, inteligent şi stă ascuns până în momentul când dă lovitura mortală.

ADVERTISEMENT

Mi-am dorit foarte mult să-l transfer. Adrian a marcat 18 goluri în ultimul sezon din Italia. De cum m-a rugat domnul Abramovici să întocmesc o listă de transferuri, Adrian a fost în capul listei, primul nume. El este un campion şi eu am nevoie de campioni”, spunea Claudio Ranieri.

“Briliantul”, declaraţie arogantă înainte de debutul la Chelsea: “Eu sunt Adrian Mutu”

Până la transferul lui Adrian Mutu la Chelsea, fotbaliştii români nu reuşiseră să aibă un mare succes în Premier League. Excepţiile erau Gică Popescu, încântător la Tottenham în sezonul 1994-1995, şi Dan Petrescu, unul dintre idolii tribunelor de pe “Stamford Bridge” în perioada 1995-2000.

ADVERTISEMENT

Înainte de debutul la Chelsea, Adrian Mutu puncta, printr-o declaraţie care arăta încredere, dar şi aroganţă, faptul că nu va eşua în Premier League, aşa cum se întâmplase cu alţi fotbalişti români.

“Voi reuşi acolo unde alţi jucători români au eşuat pentru că eu sunt Adrian Mutu. Dacă nu mă credeţi, aşteptaţi să mă vedeţi pe teren. Regulile fotbalului sunt la fel indiferent unde joci. Mi s-a spus că jocul este ceva mai dur faţă de Italia, dar ştiu că sunt suficient de rapid ca să-mi depăşeşc adversarii. Acest transfer este cel mai important lucru din cariera mea”, declara Adrian Mutu înainte de Chelsea – Leicester City 2-1, meciul lui de debut.

ADVERTISEMENT

“Nu mi-e teamă de femeile frumoase din Anglia, despre care am auzit că vânează fotbalişti. Nu voi risca să-mi pierd poziţia în echipă din cauza unei femei” – Adrian Mutu în 2003

Ce atacanţi a vrut să aducă Abramovici lângă Adrian Mutu

Harry Harris a dezvăluit în cartea “Chelski Revolution” că Chelsea a avut câteva nume grele pe listă, atacanţi care ar fi urmat să facă pereche cu Adrian Mutu în atacul londonezilor.

“Mark Viduka dorea să joace alături de Mutu, dar el nu se afla pe lista de achiziţii. Erau urmăriţi Djibril Cisse de la Auxerre şi Samuel Eto’o de la Mallora. Era greu să-l iei pe Cisse de la Auxerre. Guy Roux, antrenorul echipei, ameninţase că va demisiona dacă va fi vândut vreun atacant. Avea o înţelegere cu Houllier ca Djibril să ajungă la Liverpool în vara lui 2004.

Eto’0, evaluat cândva la 12 milioane de lire, era acum disponibil pentru 6,9 milioane de lire datorită unor probleme financiare ale clubului Mallorca. S-au purtat negocieri între Chelsea şi club după amicalul jucat de Mallorca la Bolton.

Eto’o are o reputaţie destul de proastă după ce a fost implicat în câteva incidente verbale şi fizice în Spania. Se zvonea şi de un acord cu Vieri, însă directorul sportiv al lui Inter a anunţat că jucătorul nu era de vânzare”, nota jurnalistul englez.

  • 10 goluri a marcat Adrian Mutu în primul sezon la Chelsea
  • 36 de meciuri a jucat Adrian Mutu în sezonul 2003-2004
ADVERTISEMENT
Tags: