Sport

Dezvăluiri din vestiarul României de la EURO! Ce cred românii despre un egal strategic cu Slovacia! „Ești prost sau fraier”

Remus Răureanu și Cristi Coste au oferit dezvăluiri din vestiarul „tricolorilor” de la EURO 2024. Ce părere au românii despre un egal strategic cu Slovacia.
25.06.2024 | 19:47
Dezvaluiri din vestiarul Romaniei de la EURO Ce cred romanii despre un egal strategic cu Slovacia Esti prost sau fraier
Dezvăluiri din vestiarul României de la EURO! Ce cred românii despre un egal strategic cu Slovacia! „Ești prost sau fraier”. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

România este față în față cu cel mai important meci de la EURO 2024, iar Cristi Coste și Remus Răureanu au vorbit despre situația din vestiarul „tricolorilor”. Reprezentanții FANATIK la turneul final din Germania au comentat și egalul strategic cu Slovacia.

Dezvăluiri din vestiarul României de la EURO! Ce cred românii despre un egal strategic cu Slovacia! „Ești prost sau fraier”

Calificarea în optimile EURO 2024 se joacă în Slovacia – România, iar Cristi Coste și Remus Răureanu
au oferit cele mai tari informații de la Frankfurt. „Tricolorii” își pot asigura prezența în fazele eliminatorii și cu un egal în fața slovacilor.

ADVERTISEMENT

Cristi Coste a dat și un indiciu despre titularii lui Edi Iordănescu din confruntarea cu Slovacia. Andrei Burcă are șanse mari să rămână în primul „11” și să bifeze al treilea meci consecutiv la EURO 2024 în ultima partidă din grupa E.

„Tolba se umple, dar se umple mai bine după conferință și antrenamentul oficial, dar și acum avem suficiente informații, așa că putem discuta liniștiți. În acest moment este în desfășurare conferința de presă a Slovaciei, noi facem acest live și apoi mergem la conferința lui Edi Iordănescu și a lui Burcă.

ADVERTISEMENT

Faptul că Burcă este prezent la conferință ar trebui să ne dea un indiciu că va fi titular mâine, apropo de problemele care sunt cu recuperare jucătorilor pentru partida de mâine. E cald la Frankfurt, e prima zi călduroasă de când suntem aici, sunt 35 de grade.

Este temperatura pe care o vom avea și mâine la meci, deci putem spune că avem alte condiții meteorologice pentru meciul care va însemna calificare pentru naționala României”, a spus Cristi Coste.

ADVERTISEMENT

Ce cred românii despre egalul cu Slovacia: „Dacă rămâi acasă pentru că ai ignorat interesul tău ești prost sau fraier”

Cristi Coste a analizat și șansele „tricolorilor” pentru calificarea în optimile de finală de la EURO 2024. Edi Iordănescu nu ar avea emoții în cazul unei victorii a Belgiei în fața ucrainenilor.

„Dacă Belgia le dă trei și câștigă mâine putem să ne facem rezervările pentru optimi, dar nu știm încă pe ce loc terminăm, ca să știm unde mergem. Dacă Belgia câștigă nu vor fi nici emoții matematice în privința calificării.

ADVERTISEMENT

Eu cred că o să fie minimum două modificări în echipa de start, cred că se vor schimba benzile: Mihăilă și Dennis Man. Este foarte posibil să intre Coman în stânga și Ianis Hagi în banda dreaptă, sunt informații de ultim moment pe care le avem.

Bineînțeles că antrenamentul din această seară va fi decisiv, unde Edi Iordănescu și staff-ul lui vor vedea în ce măsură sunt apți 100% jucătorii. Sunt recuperați, dar există o stare de oboseală pentru că este cel mai mare efort fizic care s-a făcut din mandatul lui Edi Iordănescu la națională. Meciurile cu Ucraina și Belgia pur și simplu i-au stors pe jucători”, a mai spus Cristi Coste.

Remus Răureanu a vorbit despre egalul strategic care ar ajuta atât România, cât și Slovacia să meargă în optimile de finală. Acesta spune că atât românii, cât și slovacii trebuie să își apere interesul în acest caz.

„Mi se pare că în sportul profesionist contează rezultatul și este suficient să își aperi interesul pe teren, iar interesul ambelor echipe este să se califice și se pot califica cu un egal. Dacă Slovacia și România își rup picioarele pe teren și apoi una dintre ele rămâne pe dinafară nu este moralitate, ci prostie.

Dacă rămâi acasă pentru că ai ignorat interesul tău ești prost, ești fraier”, a spus redactorul șef FANATIK.

„Egalul se decide în teren, e o chestiune telepatică”

„Văd lucrurile foarte simplu, trebuie să ne calificăm mâine. Nu mai contează cum ne calificăm mâine, toată lumea vorbește de egalul strategic care ar ajuta ambele echipe. În urmă cu cinci ani eram în Italia la U21, ultimul meci din grupă, Franța – România s-a terminat 0-0.

A fost un rezultat care a convenit ambelor echipe, un rezultat care a trimis Italia acasă. Nu cred că s-a uitat lumea cu alți ochi la generația lui Ianis Hagi, Cicâldău, Pușcaș și toți ceilalți. Pur și simplu este vorba de calificare și calificarea se obține cu rezultatul de care ai nevoie.

Dacă României îi convine X, iar Slovaciei îi convine X este o chestie telepatică, care se decide în teren. Nu se decide nici pe TV, nici în vestiare, nici înainte de meci. Se decide în cele 90 de minute de acolo.

Băieții ucraineni au nevoie de România să se califice, dacă nu reușesc să facă punct cu Belgia. Au uitat lucrul ăsta, Ucraina se califică mâine dacă bătem Slovacia, indiferent ce fac cu Belgia. După ce am învins 3-0 au început să ne jignească, au jignit un popor care i-a ajutat din secunda doi în care a izbucnit războiul”, a concluzionat Cristi Coste.

Ar semna „tricolorii” pentru un egal?! „Sunt convins”

„Sunt convins că jucătorii ar semna acum pentru egal. În astfel de situații nici nu cred că poate fi făcut un aranjament, poate sună rău cuvântul, dar despre așa ceva ar fi vorba. Nu cred că poate fi făcut la nivel administrativ.

Nu mi se pare că Burleanu ar putea să negocieze la telefon sau față în față cu președintele Federației Slovace de Fotbal și să trateze despre un egal. În astfel de situații cel mai simplu este ca tocmai jucătorii să gestioneze situația pe teren.

Au fost meciuri inclusiv în Champions League, un Manchester United – Valencia cu câțiva ani în urmă în care ambele se calificau cu un egal. Jucătorii au evoluat de o asemenea manieră încât și-au arătat unii altora că acceptă egalul.

Nu avansau în pressing, pasau liniștiți, nu risca nimeni să atace poarta. Jucătorii se înțeleg cel mai bine. Mircea Lucescu a ajuns cu Brescia la un baraj de salvare în 1993 în Seria A cu ajutorul unui punct pe care l-a câștigat cu Milan.

Toată Italia a sărit atunci, nu se poate așa ceva, a fost blat. Lucescu a spus că nimeni din club nu a vorbit la Milan să solicite un ajutor de un punct, numai că jucătorii s-au înțeles pe teren. «Nu are sens să ne rupem picioarele, cu egal suntem campioni, iar voi participați la baraj și vă puteți salva».

Așa este și aici, sunt jucători cu experiență mare, unii dintre ei se cunosc. Răzvan Marin îi știe personal pe unii dintre ei. Nu îndemn să fie Răzvan Marin autorul blatului, nu despre asta e ideea, spun că se poate ajunge la un consens.

Sensibilitatea față de Ucraina a fost deja manifestată. Românii s-au dus cu sandviciuri și apă la granițe, nu are sens să îți manifești sensibilitatea față de un popor chinuit într-o competiție sportivă, e fără rost”, a spus Remus Răureanu.

Câți români vor fi la Slovacia – România: „Vor fi puțin peste jumătatea stadionului”

„Nu ne interesează pe noi dacă se califică Ucraina, mai ales într-o grupă în care vedeam Ucraina ca pe echipa cu care ne luptăm pentru locul doi. X-ul se va face în teren dacă se va face, se va face pe ce vor simți jucătorii, nu pe alte considerente sau speculații.

Toți jucătorii de la meciul cu Belgia au spus că joacă la victorie, pentru că este principiul simplu. Dacă joci la victorie, măcar scoți X-ul, dacă joci la egal poți să nu câștigi nimic. Ieri la antrenament, Edi Iordănescu le-a spus jucătorilor: «Ne antrenăm pentru optimi».

Cred că undeva la 30.000 de români vor fi și mâine, puțin peste jumătatea capacității stadionului din Frankfurt, care are undeva la 53.000 de locuri. Nu va fi antrenamentul oficial pe acest stadion, este un gazon cu probleme.

Naționala se va antrena la 19:30 undeva la 15 kilometri de aici, pe stadionul echipei feminine din Frankfurt”, a dezvăluit Cristi Coste.

De ce nu s-au antrenat „tricolorii” pe stadionul unde se va juca Slovacia – România

„Anunțul FRF a fost că gazonul arată atât de rău încât nu are sens să se antreneze pe el, pentru că astfel l-ar pune în pericol pentru meciul de mâine. Este un avantaj să faci antrenamentul oficial pe stadionul pe care va avea loc meciul, îți mai iei unele repere.

Este o arenă necunoscută pentru jucători, este un avantaj să o cunoști. Așa o să intri pe el direct pentru meci. Mi se pare uluitor că oricât de mult bine ni s-ar întâmpla, tot căutăm ceva care să fie rău. România e preocupată să nu cumva să fie un aranjament.

Să nu ne calificăm cu un egal, după ce am plâns opt ani de zile că nu eram la un turneu final. În 2008 când Pițurcă a remizat cu vicecampioana și campioana ne văitam că jucăm urât. Ne-am trezit că suntem Brazilia și eram dezamăgiți că nu mai jucam frumos.

Echipa e frumoasă, rezultatele sunt bune, dar dacă o să fie o înțelegere, dacă nu calificăm cu un egal și o să fim arătați cu degetul. Dacă întâlnesc o persoană care ar spune că dacă mâine ar fi teren nu ar accepta egalul nu o cred”, a încheiat Remus Răureanu.

FANATIK are o echipă de trei jurnaliști în Germania, la EURO 2024: Cristi Coste, Remus Răureanu și Răzvan Nicolae!

Cristi Coste și Remus Răureanu, dezvăluiri din vestiarul României de la EURO

ADVERTISEMENT