Fotbal international

Dezvăluiri din vremea când Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo erau copii! “Nu-i plăcea matematica” / “L-au poreclit ‘Plângăciosul'”

01.06.2020 | 10:11
Dezvaluiri din vremea cand Lionel Messi si Cristiano Ronaldo erau copii Nui placea matematica  Lau poreclit Plangaciosul
Dezvăluiri din vremea când Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo erau copii! "Nu-i plăcea matematica" / "L-au poreclit 'Plângăciosul'"
ADVERTISEMENT

1 iunie este Ziua Internaţională a Copilului, un moment atât de aşteptat de toţi puştii şi puştoaicele din lume. Cu această ocazie, FANATIK îţi prezintă câteva dezvăluiri din vremea când Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo erau copii.

Dezvăluiri din vremea când Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo erau copii

Cristiano Ronaldo a copilărit într-un loc idilic din Portugalia, însă într-o familie care avea probleme financiare. Toţi copiii din familia Aveiro împărţeau aceeaşi cameră, iar starul lui Juventus a fost botezat după Ronald Reagan, preşedintele SUA din anii ’80.

ADVERTISEMENT

Încă de la 7 ani, Cristiano Ronaldo a început să practice fotbalul la Andorinha şi, chiar dacă era doar un pici, dădea totul ca să câştige. Aşa cum se întâmplă şi azi. Puştiul se enerva deseori atunci când echipa lui pierdea şi părăsea terenul în lacrimi când scorul nu era pe placul lui.

“Ronaldo era atât de frustrat încât plângea în hohote, ca un copil căruia i se confiscase jucăria preferată. Era clar că nu-i plăcea să piardă. Din acest motiv colegii lui au început sa-l strige ‘Plângăciosul’. Plângea şi se enerva foarte uşor”, povestea Rui Santos, preşedintele clubului Andorinha.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo nu se simţea în largul lui la şcoală

Cum era Cristiano Ronaldo ca elev? Mama Dolores dă startul poveştii imediat. “Când ajungea acasă de la şcoală, obişnuiam să îi spun să se ducă în camera lui şi să-şi facă temele. Dar mereu îmi spunea că nu are teme. Stătea afară şi juca fotbal până târziu. Profesorii lui îmi tot spuneau să-l pedepsesc, dar nu am făcut-o niciodată”.

Maria dos Santos, profesoară a lui Cristiano Ronaldo, a povestit într-o biografie a lui Luca Caioli că fotbalul era marea pasiune a vedetei lui Juventus în timpul şcolii. “Cum a intrat pe uşă a fost clar şi ne-a spus că fotbalul este sportul lui preferat. Participa şi la celelalte activităţi, îşi făcea temele, dar îşi dorea să aibă lângă el o minge mereu. Dacă nu găsea, făcea una din şosete”.

ADVERTISEMENT

“Era un copil timid şi vorbea foarte puţin”

Tot Luca Caioli a scris o biografie şi despre Lionel Messi, iar un capitol important a fost dedicat copilăriei fotbalistului Barcelonei. Leo a crescut în Rosario, iar fotbalul l-a început la 6 ani, când a mers la juniorii lui Newell’s Old Boys. Firul amintirilor este început de Cintia Arellano, prietenă din copilărie cu Messi.

“Era un copil timid şi vorbea foarte puţin. Ieşea în evidenţă doar atunci când avea mingea la picior. Îi spuneam ‘Piqui’ pentru că era cel mai mic dintre toţi. Am plâns în acea după-amiază de vară când el şi ai lui au plecat în Spania. A vrut să fie fotbalist şi a reuşit”, povestea Cintia.

ADVERTISEMENT

Elevul Lionel Messi: “Îi dădeam rigla mea cu răpunsurile pe ea”

Cintia Arellano continuă firul poveştii şi ajunge în perioada când Lionel Messi era elev. Vedeta Barcelonei era as la desen şi educaţie fizică, dar evita limbile străine şi matematica. În plus, ca orice puşti care era mai mereu cu gândul la altceva decât şcoala, Leo mai şi copia la teste.

“La teste obişnuia să stea în spatele meu şi dacă nu era sigur de un răspuns, mă întreba pe mine. Îi dădeam rigla sau guma mea de şters pe care se aflau răspunsurile scrise. Ne făceam temele împreună de multe ori. Nu-i plăceau limbile străine şi matematica. Era bun la educaţie fizică şi desen. Este acelaşi Leo cu care am crescut, un prieten pe viaţă”, a conchis Cintia.

ADVERTISEMENT