Life

Văduva lui Benone Sinulescu, la patru luni de la moartea cântărețului: “A fost povară nemeritată pe care a purtat-o toată viața”

Elena Sinulescu se pregătește de parastasul de șase luni al artistului și face dezvăluiri, în exclusivitate pentru FANATIK, despre viața trăită alături de Benone Sinulescu.
16.03.2022 | 15:02
Vaduva lui Benone Sinulescu la patru luni de la moartea cantaretului A fost povara nemeritata pe care a purtato toata viata
Sotia lui Benone Sinulescu se pregătește să sfințească crucea de la mormântul artistului. Sursa foto: arhiva personală/Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Despre Benone Sinulescu, artistul care ne-a părăsit în 18 noiembrie 2021, la 84 de ani, au circulat numeroase legende încă din anii de comunism. Una dintre ele se referea la faptul că artistul și-ar fi omorât nevasta cu toporul. La patru luni de la moartea lui nea Beni, văduva regretatului cântăreț susține că acesta a purtat o povară nemeritată, toată viața lui.

Durerea cu care a trăit Benone Sinulescu, dezvăluită de văduva cântărețului

Soția lui Benone Sinulescu a ajuns marți la Bârzava, pentru a demara curățenia de primăvară la căsuța lor cochetă și mai ales în grădina casei, unde artistul își cultiva legumele și tot felul de flori. Văduva regretatului artist a apelat la niște apropiați pentru a tăia trandafirii și pomii din grădină.

ADVERTISEMENT

”Asta e treabă de bărbat și, de obicei, Beni tăia trandafirii primăvara. Înainte aveam o femeie care se ocupa de grădină, în lipsa noastră, dar nu a mai putut nici ea. Foarte greu găsești mână de lucru. Majoritatea a plecat din sat.

Din iarnă stau în locuința noastră din Arad. Pe vară mă voi muta la căsuța noastră din Bârzava, unde mă bucuram cu Beni de aer curat și cultivam legume în grădină. Nu am mai fost aici de trei luni de zile. Am pe cineva care vine și ne face în casă focul cu lemne, în permanență.”, ne-a mai declarat Elena Sinulescu.

ADVERTISEMENT

”Eu nu mi-am omorât nevasta și semnez!”

În exclusivitate pentru FANATIK, Elena Sinulescu a vorbit și despre un subiect sensibil din viața lor. Benone Sinulescu s-a însurat târziu, la vârsta de 44 de ani. Elena Sinulescu și regretatul artist s-au căsătorit în anul 1981. Femeia susține că celebrul artist a purtat toată viața o povară nemeritată, după ce s-a spus că și-a omorât nevasta cu toporul.

”Noi ne-am căsătorit în 1981, iar cununia religioasă am făcut-o mai târziu la Mănăstirea Plumbuita, unde au luat parte George Stanca, pentru că era prietenul lui Beni, și o vecină, cât și primarul Sectorului 6 al Capitalei. La cununia civilă a spus așa, ”Eu nu mi-am omorât nevasta și semnez!”.

ADVERTISEMENT

Nu știu cine a stârnit o asemenea inepție despre el. A fost povară nemeritată, pe care a purtat-o toată viața. Probabil careva dintre colegi, deranjat încă de la debutul lui pe succesul pe care îl avea. Au fost răutăți. Un coleg a intrat în cabină și a zis încă de pe atunci, ‘foc de paie’, dar altul a spus, ‘uite, ăsta promite…’ ”, a declarat Elena Sinulescu în exclusivitate pentru FANATIK.

Văduva regretatului artist, care a murit pe 18 noiembrie 2021, a fost derajată de faptul că au fost voci care au comentat faptul că ea nu ar fi vrut să îl ducă la spital pe Benone Sinulescu. Regretatul cântăreț de muzică populară suferea de o afecțiune a circulației în zona carotidei, însă medicii, din spusele soției acestuia, nu și-au dat acordul ca acesta să fie operat.

ADVERTISEMENT

”În fața lui Dumnezeu am făcut pentru el tot ce este posibil”

”Eu nu am ieșit în presă să dau explicații. Între a avea grijă de starea lui și a apărea în presă, am ales să am grijă de el. Eu m-am chinuit cu el, nu m-am plâns că mi-a fost greu. Au lovit în mine ca într-un sac de box, fără să fie în cunoștință de cauză. Dacă Beni ar fi vrut, mie mi-ar fi fost mult mai ușor să îl duc la spital. În fața lui Dumnezeu, am făcut pentru el, tot ce a fost posibil.

Analizele lui Beni le-au văzut șase medici din Austria și unul din Franța. Dar și cei din țară au spus același lucru la unison. De cine să țin cont? Beni nu a murit de afecțiunea de la carotidă, ci de pneumonie, ceea ce e cu totul altceva.

Am vrut să îl internez la finalul lunii iulie, după ce a căzut și s-a lovit, însă Beni era conștient. Era într-o zi de joi și mi s-a spus că ar fi rămas în weekend la spital și nu îi făcea nimeni un RMN, până luni. În final, am chemat salvarea de la un spital privat, plătită de noi.”, susține Elena Sinulescu.

Benone Sinulescu nu ar fi vrut să meargă la spital nici după ce medicii i-au găsit carotita înfundată, nici după ce a făcut pneumonia care l-a răpus.

”Toate spitalele de plămâni au fost transformate în spitale de covid, iar lui Beni îi era teamă, nu a vrut să meargă la spital și l-am îngrijit acasă, cum am putut eu mai bine. A murit la o zi după ce am împlinit 40 de ani de la căsătoria noastră.”, completează femeia.

Elena Sinulescu vrea să-i sfințească, după Paște, crucea de la mormânt

Elena Sinulescu vrea să sfințească, în Săptămâna Luminată, crucea de la mormântul artistului, iar în luna mai se va ocupa de parastasul de șase luni.

”Vrem să sfimțim crucea de la mormânt în Săptămâna Luminată, iar în luna mai îi facem parastasul de 6 luni. Dar să vorbesc mai întâi cu preotul și abia apoi stabilim exact datele… Pe cruce am scris abia a doua zi după moartea lui Beni. Lucrarea era făcută de câțiva ani și abia l-am convins să demarăm lucrările pe principiul că suntem bătrâni și nu ar fi rău să le avem făcute.”, ne-a dezvăluit soția lui Benone Sinulescu.

ADVERTISEMENT