Evenimentul zilei

Dezvăluiri. Florin Piersic s-a răfuit cu Nicu Ceaușescu într-o benzinărie! Cum s-a încheiat scandalul

27.01.2021 | 09:02
Dezvaluiri Florin Piersic sa rafuit cu Nicu Ceausescu intro benzinarie Cum sa incheiat scandalul
Florin Piersic, versus Nicu Ceaușescu Bătaia din benzinărie s-a încheiat cu „suspendarea” actorului Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK vă dezvăluie unul dintre momentele puţin cunoscute din viaţa lui Florin Piersic: răfuiala cu Nicu Ceaşescu, fiul dictatorului Nicolae Ceuaşescu, petrecută într-o benzinărie. Marele actor împlineşte 85 de ani chiar miercuri, 27 ianuarie 2021, iar revista TAIFASURI i-a dedicat un supliment de excepţie, de 14 pagini marelui actor Florin Piersic, „Mărgelatu”, cel mai iubit Artist din România, număr ce poate fi găsit la toate chioşcurile din ţară!

Episodul necunoscut din viaţa lui Florin Piersic: răfuiala cu Nicu Ceauşescu, fiul dictatorului

Despre Florin Piersic circulă o sumedenie de legende. Una dintre ele face referire la conflictul pe care artistul l-a avut într-o benzinărie cu Nicu Ceaușescu. Este cunoscut faptul că fiul dictatorului avea o fire recalcitrantă. Se pare, însă, că, de data aceasta, „ Prințișorul Nicușor” și-a găsit nașul. Dincolo de firea aparent blândă și prietenoasă, Piersic e de neoprit, atunci când îl jignești…

ADVERTISEMENT

În perioada comunistă, tocmai pentru că era (și a rămas!) un tip şarmant şi cuceritor în rândul femeilor, Florin Piersic nu a fost unul dintre favoriții regimului. Poate, pentru mulți, contrar aparențelor (nenumăratele sale roluri în care a fost distribuit și notorietatea de care se bucura), „Mărgelatu” a avut de suferit, din pricina invidiilor.

Unul dintre personajele invidioase pe Piersic a fost Nicu Ceaușescu. Obișnuit să primească tot ce pretinde, ca orice băiat de bani gata, „Nicușor” s-a luat la harță cu Florin, într-o benzinărie. Așa cum i se părea firesc, lui Ceaușescu junior îi plăcea să „stea în față”, iar nimeni nu-i stătea în cale. Cu excepția lui Florin Piersic…

ADVERTISEMENT

Dan Negru: „La benzinărie, Nicu Ceaușescu a intrat în față și Florin l-a apostrofat!”

Realizatorul TV Dan Negru a rememorat o întâmplare legată de Florin Piersic, pe care l-a omagiat în ziua în care acesta a împlinit 80 de ani. „Am fimat Revelionul cu Piersic. E un monstru, un mamut, e fabulos. Fabulos! Povești… Știți cum s-au dus audiențele?”, și-a început povestea Dan Negru.

Inevitabil, vedeta de televiziune a povestit și despre episodul care i-a adus față în față pe Florin Piersic și pe Nicu Ceaușescu: „În anii 80’ era o cafteală între el și Nicu Ceaușescu. L-am întrebat cum a fost. Și mi-a zis că era la o benzinărie, pe drumul care duce spre Otopeni. Și acolo, Nicu Ceaușescu a intrat în față, iar Florin stătea în spate. Și l-a apostrofat. A fost un schimb de replici dur. După câteva zile, Nicolae Ceaușescu l-a chemat la el. N-a fost nimic, adică nu a fost un mare scandal, dar în România s-a făcut din țânțar, mare armăsar!”

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, greu iese fum fără foc… Gura lumii vorbește chiar despre o bătaie care ar fi avut loc între cei doi, cu respectiva ocazie. Florin Piersic vorbește rareori despre momentele delicate din viața sa, preferând să rămână un tip discret, iar Nicu Ceaușescu nu se mai află printre noi. Menirea legendelor este să rămână legende.

Actorul, cenzurat. Românii îi puneau bani în mașină

Chiar dacă unii susțin că a fost vorba doar despre o simplă ceartă, Florin Piersic a avut de suferit, după momentul respectiv. După episodul consumat la benzinărie, actorul a apărut, o perioadă, extrem de rar la Televiziunea Română. Fusese cenzurat și lucrul acesta era vizibil, pentru că Piersic era o fgură obișnuită pe ecranele TV.

ADVERTISEMENT

Ca și acum, când toată lumea din Cluj Napoca știe adresa lui Florin Piersic, și pe vremea comunismului situația era identică. Artistul se bucura de notorietate și prezența sa n-avea cum să treacă neobservată.

„În perioada aia, lumea îi cunoștea mașina lui Piersic. Și s-a dus Florin la mare, la Olimp. A parcat mașina acolo. Ca să vezi ce înseamnă iubirea pentru un actor, pentru o legendă: Oamenii treceau și știau că e maișina lui și spuneau: „Bă, Ceaușescu l-a dat afară! Din ce trăiește omul ăsta? Că nu l-am mai văzut multă vreme la televizor””, avea să relateze tot Dan Negru.

Întâmplător sau nu, perioada în care Florin nu mai apărea pe postul național coincide cu aceea în care se vorbea despre întâmplarea cu Nicu Ceaușescu. „Știți ce făceau oamenii? Îi puneau bani în mașină, ca să-l ajute. Ce înseamnă iubirea publicului față de un actor”, a încheiat Dan Negru.

Florin Piersic și Szobi Czech (sursa www.facebook.com)
Florin Piersic și Szobi Czech (sursa www.facebook.com)

„Prințișorul” a ieșit șifonat și după un conflict cu Szobi Czech

Pentru ca „filmul” să fie complet, trebuie amintit că „Prințișorul”, cum i se spunea lui Nicu Ceaușescu, a avut un conflict și cu actorul Szobi Czech, partenerul lui Florin din seria „Mărgelatu”.

În urmă cu ani buni, la o emisiune televizată, foștii prieteni ai fiului dictatorului, printre care Serghei Mizil și Gino Iorgulescu, au amintit un moment în care Nicu a încasat o bătaie pe cinste, în grădina unui restaurant. Pentru a sublinia faptul că „Prințișorul” nu era protejat de vreo gardă personală, în timpul escapadelor sale, și că era un om „normal”, foștii amici au amintit un episod în care, ieșind să se aerisească în grădina unui restaurant, Nicu s-a întors destul de „șifonat”, după o altercație spontană.

Se pare că autorul „corecției” aplicate a fost nimeni altul decât actorul și cascadorul Szobi Czech, dar motivele conflictului rămân necunoscute. Cert este, însă, că atât Nicu Ceaușescu dar și Szobi Czech deveneau aprigi, când la origine se afla… un pahar în plus.

ADVERTISEMENT