Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dezvăluiri incendiare de la un conflict petrecut la antrenamentul FCSB: „L-a urcat direct pe gard!”. Video exclusiv

Bănel Nicoliță a povestit în emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI o fază memorabilă din vremea când juca la Steaua, cu Marius Lăcătuș și Dayro Moreno în prim plan.
20.01.2023 | 13:00
Dezvaluiri incendiare de la un conflict petrecut la antrenamentul FCSB La urcat direct pe gard Video exclusiv
Bănel Nicoliță a povestit la FANATIK SUPERLIGA cum „l-a urcat pe garduri” Marius Lăcătuș pe Dayro Moreno. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Perioada de pregătire este una foarte grea în viața oricărei echipe, nervii jucătorilor sunt întinși la maximum, iar de multe de ori, din glumă sau nu, se ajunge și la conflicte fizice. S-a întâmplat de câteva ori și în vestiarul FCSB, lucru recunoscut de curând de managerul general Mihai Stoica, dar astfel de incidente au existat și pe vremea când echipa patronată de Gigi Becali se numea Steaua.

Fază memorabilă la un antrenament al Stelei, cu Marius Lăcătuș și Dayro Moreno în prim-plan: „Când i-a tras una, l-a urcat direct pe gard!”

Fostul mare jucător stelist Bănel Nicoliță a rememorat în studio-ul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI un episod amuzant petrecut la un antrenament din timpurile când evolua la echipa din Ghencea. Protagoniști au fost Marius Lăcătuș, antrenorul de la acea vreme al echipei, și columbianul Dayro Moreno, una dintre vedetele formației „roș-albastre”.

ADVERTISEMENT

„Să-ți spun eu o fază, cea mai tare, cu Dayro Moreno. Când eram eu la Steaua, cu nea′ Marius Lăcătuș… Și voia să-i dea lui nea′ Marius printre picioare.

Aveți cuvântul meu de onoare, când i-a tras una… Direct! Out! I-a băgat o alunecare, de l-a aruncat în sus! L-a urcat pe gard! Direct… Dayro a vrut să-i dea printre picioare lui nea′ Marius. Erau ambiții, orgolii, știți cum e…

ADVERTISEMENT

Și el făcea figuri, era mai tânăr, era mai comic așa… Și tot îi spunea nea′ Marius: «Băi, dă drumul la minge, pasează, nu mai dribla!» Și el tot dribla…

Și a ajuns în momentul zero, la nea′ Marius. A vrut să i-o dea printre picioare. Când i-a tras una nea′ Marius… S-a dus Dayro direct la vestiare, s-a terminat și miuța, tot… Se supărase puțin Dayro. S-a dus direct la vestiare, nu a mai stat o secundă.

ADVERTISEMENT

Râdeam cu lacrimi. Bine, la început păream serioși, dar când am ajuns în vestiar și nu mai era nea′ Marius, eram pe burtă toți de râs. Chiar și Dayro râdea, că voia să i-o dea printre picioare”, a povestit amuzat Bănel Nicoliță cam ce se întâmpla la antrenamete pe vremea când era jucător.

„Îți dai seama ce tupeu trebuie să ai ca să i-o dai antrenorului printre picioare”, l-a provocat Robert Niță, prezent și el în studioul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. „Nu știa Dayro prea bine cine e nea′ Marius. Și era intensitate, agresivitate, păi la noi, toți voiam să câștigăm”, a încercat Bănel să explice de ce s-a ajuns la acel mic conflict dintre antrenor și jucător.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Bănel Nicoliță, poveste savuroasă cu o femeie-psiholog în cantonamentul Stelei

Anterior episodului cu Marius Lăcătuș și Dayro Moreno, Bănel Nicoliță a mai povestit o fază amuzantă petrecută în cantonamentul Stelei. Întâmplător sau nu, antrenor era același Marius Lăcătuș. care, pentru „a rezolva” problema rezultatelor proaste, a adus o femeie-psiholog în cantonament, la ședințe de terapie cu jucătorii.

„Cred că era prin 2009… Aveam o femeie psiholog… S-a gândit ea, băi ce probleme au ăștia de nu mai pot să joace? A venit într-o zi, a venit marți, apoi a venit joia… Și ne-a pus joi să cântăm. Și cântam pe acolo toate nebuniiile, băteam prin tobe, eram cu diverse instrumente, când colo «poc, poc». Cine credeți că era? Nea′ Gigi! «Bă, ce faceți voi aici? Sunteți nebuni? Bă, nea′ Mariuse, eu te-am lăsat să ai grijă de echipă, nu să cânte aștia pe aici.»

A dat cu piciorul prin tobele alea pe acolo, a fost mortal… Când ne-a văzut pe toți cum cântam în cor, a crezut că am luat-o razna. Nu mai știu ce cântam, trebuia să avem toți un ritm, ne-a dat instrumente. Bătea unul la tobe, altul nu știu unde… Ai de capul meu ce era acolo.

Normal că și-a făcut Gigi Becali cruce când a văzut… «Ce faceți mă nebunilor aici?» S-a terminat din start. Știi ce i-a zis lu′ doamna aia? «Haideți doamna, luați-vă hainele, uitați banii, cât trebuie să vă dau? Gata!». Problema era că aveam rezultate foarte proaste, nu mai băteam pe nimeni, de aia venise psihologul la echipă. Era în sezonul 2009-2010”, a povestit Bănel Nicoliță în emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT