Sport

Dezvăluiri incredibile ale lui Dorin Șerdean. „PCH le făcea scheme pe flipchart jucătorilor în vestiar, înainte de baraj!”. Exclusiv

„Tu pe stânga, tu nu ești bun pe dreapta...”. Așa sunau indicațiile tehnico-tactice ale fanilor PCH, sub privirile speriate ale jucătorilor din vestiar, conform lui Dorin Șerdean.
11.10.2022 | 22:19
Dezvaluiri incredibile ale lui Dorin Serdean PCH le facea scheme pe flipchart jucatorilor in vestiar inainte de baraj Exclusiv
Dezvăluiri incredibile ale lui Dorin Șerdean. „PCH le făcea scheme pe flipchart jucătorilor în vestiar, înainte de baraj!”. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Acționarul majoritar al lui Dinamo, Dorin Șerdean, a făcut dezvăluiri teribile într-un mega-interviu în exclusivitate pentru FANATIK. Printre criticile la adresa lui Răzvan Zăvăleanu, Iuliu Mureșan și Pablo Cortacero, Dorin Șerdean a acuzat grav conducerea PCH că s-a amestecat în vestiarul echipei peste antrenori pentru a da indicații tehnico-tactice jucătorilor.

Dezvăluiri incredibile ale lui Dorin Șerdean. „PCH le făcea scheme pe flipchart jucătorilor în vestiar, înainte de baraj!”

Domnule Șerdean, cât de mare a fost presiunea suporterilor cât ați lucrat la Dinamo, după ce ați plecat de la Dinamo?

ADVERTISEMENT

– Păi știți bine ce s-a întâmplat din 2020… Sunt niște plângeri penale pe care eu le-am făcut, pentru că trebuia să le fac, și va veni vremea să fie scoase hârtiile respective. Acuma sunt ținute undeva… Dar nu contează, cineva nu se grăbește, nu-i nimic, va veni vremea pentru fiecare… Că timpul trece, dar nu schimbă trecutul.

Împotriva cui ați făcut plângere penală?

– Împotriva unora dintre suporteri, pentru că am primit mii de amenințări, cu bătaia, cu moartea, povești de tot felul… Au venit și la mine, la ușă la hotel…

ADVERTISEMENT

Atunci v-au bruscat, în acea seară?

(Pauză lungă… parcă nu-și găsește cuvintele… să spună sau nu?)

Spuneți, v-au bruscat sau nu?

– Nu… nu, nu…

Nu hotărât sau nu așa, cu jumătate de gură?

– Nu! Nu! Nu! Nu! Nu!

Și ce v-au zis în acea seară?

– N-au fost poezii de George Bacovia, cu „Va veni toamna”… Nu! Dar nu mai contează… Am traversat și momentele respective.

V-a fost, sincer, teamă în acea seară când v-ați trezit cu suporterii la ușă?

– O situație incomodă, oricum… Nu neapărat de frică…

Câți au fost?

– Vreo 10-12… Și le-am zis să coboare la recepție, să ne vedem la recepție. Unul dintre liderii PCH mi-a zis „Ce, domne, ne luați la mișto?”. Vă reproduc fidel, scuzați limbajul.

ADVERTISEMENT

Și i-am zis „Da’ ce vrei acuma? Eu sunt în pijama, în cameră… Ești pervers? (râde) Ce vrei? Lasă-mă să mă îmbrac, cobor, povestim la recepție. Care-i problema? Aveți răbdare, cobor, ne vedem acolo în cinci minute”.

Au coborât?

– Da.

Dorin Șerdean: „Ei își urmăresc, și și-au urmărit tot timpul, țelul lor personal. Binele lor personal. Altceva nu a contat”

Trăiți, totuși, cu senzația că trebuie să vă uitați mereu în spate? Apropo de acest conflict cu suporterii…

ADVERTISEMENT

– Sunt lucruri care nu se pot uita… Sunt lucruri care te marchează, pentru că, în primul rând consideri că este nedrept să fii tratat în felul acesta pentru că ai un rol pe care ei îl văd dintr-un singur punct de vedere: faptul că lor le sunt încurcate niște socoteli.

Nu vorbim de binele comun, aici vorbim de obiective „smart”.  „Smart” înseamnă ca țelul tău să coincidă cu țelul organizației. La ei nu se întâmplă așa ceva, cu tot respectul. Ei își urmăresc, și și-au urmărit tot timpul, țelul lor personal. Binele lor personal. Altceva nu a contat.

Vă referiți la PCH… Peluza Cătălin Hîldan?

– Păi vi se pare normal să te duci peste jucători? Au ajuns să meargă în vestiar, la jucători, în campionatul trecut, să prezinte scheme pe flipchart la jucători?! Îl tragi de mânecă… „Băi, ce faci? Tu ai jucat fotbal?”

Nu-mi vine să cred… Chiar s-a întâmplat așa ceva?

– Nu o dată. „Nu, bă, tu joci pe stânga, tu nu ești bun pe dreapta…”. Jucătorii, săracii, tremurau… Știți bine situația când lui Sorescu i-au rupt tricoul… Mă, cât de prost să fi jucat, săracul, ești fotbalist, dar înainte ești om, ai zile și zile.

Uite, vedem în Champions League, cum o comit jucători mari, astea sunt lucruri inerente, se întâmplă… Dar te duci tu, unul care n-ai jucat fotbal în viața ta, care nu înțelegi nimic din fotbal, te duci și explici scheme…

Dorin Șerdean: „Toată autoritatea antrenorului era știrbită, era zero… Ce să mai facă omul ăla, ce pedagogie să mai adopte el cu jucătorii?”

Cine a făcut asta?

– Eee, băieții deștepți…

Nu vreți să le dați numele? Vorbim de PCH, nu?!

– Da, da, da… Deci cum să faci așa ceva?! Și te miri c-ai adus 53 de jucători…

Dusan Uhrin nu zicea nimic, nu protesta?

– Păi au fost și înaintea lui, când au fost alți antrenori. Sezonul trecut au fost cinci antrenori, Dario Bonetti, Sorin Colceag, Mircea Rednic, Flavius Stoican și Dusan Uhrin.

Și toți acceptau așa ceva?

– Nu știu, nu pot să generalizez acuma, dar sunt lucruri care s-au întâmplat. Nu o dată. Nici de 500 de ori. Dar s-au întâmplat de câteva ori. Și vă dați seama că, practic, toată autoritatea antrenorului era știrbită, era zero, ce să mai vorbim… Ce să mai facă omul ăla, ce pedagogie să mai adopte el cu jucătorii?

  • 4 luni, 1 săptămână și 4 zile a fost Dorin Șerdean președinte executiv la Dinamo, între 10 septembrie 2020 – 21 ianuarie 2021
  • 16 salarii restante ar trebui să-i achite Dinamo lui Dorin Șerdean după ce, pe 12 mai 2022,  instanța i-a dat câștig de cauză în procesul deschis împotriva clubului și a decis că trebuie repus în funcție 
  • 9.711 lei era salariul lunar net al lui Dorin Șerdean ca președinte executiv la Dinamo
ADVERTISEMENT