Sporturi

Dezvăluiri incredibile ale unei patinatoare chineze: ”Mă bătea de zece ori pe zi, până când ajungea la carne”

25.07.2020 | 17:23
Dezvaluiri incredibile ale unei patinatoare chineze Ma batea de zece ori pe zi pana cand ajungea la carne
ADVERTISEMENT

O patinatoare chineză a făcut dezvăluiri incredibile despre bătăile pe care le-a primit de la antrenorul său, unele dintre ele chiar de față cu alți sportivi.

Jessica Shuran Yu, în vârstă de 19 ani, și-a luat inima în dinți și a decis să părăsească China, iar acum evoluează pentru Singapore.

ADVERTISEMENT

După această schimbare, sportiva a avut curajul să povestească drama incredibilă pe care a trăit-o în țara natală, acolo unde a fost abuzată de la 11 ani.

O patinatoare chineză dezvăluie calvarul trăit

Conform BBC, patinatoarea chineză Jessica Shuran Yu a fost bătută de antrenorul în mai multe rânduri: ”Când se enerva, adică de fiecare dată când făceam cea mai mică greșeală, mă punea să întind mâna”.

ADVERTISEMENT

”Uneori mă bătea până la de zece ori pe zi, până când ajungea la carne. Mă bătea și cu lama de la patină. Chiar dacă sângeram după, nu aveam voie să mă spăl. Trebuia să închei antrenamentul, ca să nu-l supăr”, a declarat ea.

”Am fost incredibil de umilită, așa că nu am putut spune asta niciunui adult, de la școală sau de la federație. Era dezumanizant! M-a făcut să mă simt atât de mică”, a mai spus patinatoarea care a participat la Mondial din 2017, de la Helsinki.

ADVERTISEMENT

Jessica Shuran Yu mai spune că antrenorul îi reproşa uneori că era prea grasă: ”Odată am fost pedepsită pentru că salata a venit într-o farfurie mare și avea sos… Au fost momente în care îmi doream să fiu anorexică”.

La începutul acestei luni, sportiva sud-coreeană Choi Suk-hyeon, 22 de ani, medaliată cu bronz la categoria juniori, la Campionatele Asiatice de triatlon din Taiwan, în 2015, s-a sinucis după ce a îndurat ani întregi de agresiuni fizice şi verbale ale antrenorilor ei.

ADVERTISEMENT

În luna iunie, baschetbalistul echipei San Antonio Spurs, Lonnie Walker, a postat un mesaj tulburător pe rețelele de socializare în care a povestit cum a arătat copilăria lui, una plină de abuzuri sexuale.

ADVERTISEMENT