Fotbal intern

Un fost deputat PSD, dat în urmărire internațională, face acuzații grave: „Hrebenciuc și Păunescu l-au ajutat pe Gigi Becali să fure Steaua!”

03.05.2020 | 20:17
Un fost deputat PSD dat in urmarire internationala face acuzatii grave Hrebenciuc si Paunescu lau ajutat pe Gigi Becali sa fure Steaua
Dezvăluiri incredibile ale unui fost deputat PSD: „Ei l-au ajutat pe Gigi Becali să fure Steaua!”. Sursă foto: romaniatv.net
ADVERTISEMENT

Cristian Rizea este un fost deputat PSD, care a fugit din România pentru că a primit o condamnare de 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. Deși este dat în urmărire internațională pentru că se sustrage executării pedepsei, Rizea a făcut o serie de dezvăluiri incredibile despre lumea politică, și nu numai, din România din perioada în care el a fost membru în Guvernul condus de Adrian Năstase sau în Parlament. Aflat departe de țară, fostul secretar executiv al PSD din perioada 2010-2013 și-a scris memoriile într-o carte intitulată „Spovedania lui Rizea”, iar printre dezvăluirile sale incendiare regăsim și detalii despre modul cum Gigi Becali a furat clubul Steaua de la Armată cu ajutorul lui Viorel Păunescu și al lui Viorel Hrebenciuc.

Fostul deputat Cristian Rizea dezvăluie în cartea „Spovedania lui Rizea” modul în care Gigi Becali ar fi furat clubul Steaua de la Armată

Dezvăluirile unui fost deputat PSD despre cum Gigi Becali a „furat” Steaua

Cristian Rizea, fost deputat PSD, a explicat într-o cartea scrisă în exil cum a ajuns Gigi Becali să cumpere Steaua de la Armata Română: „Începutul meu ca angajat al administrației centrale: imediat după instalarea Guvernului Adrian Năstase în decembrie 2000, am fost numit șef de cabinet al ministrului tineretului și sportului, Georgiu Gingăraș. 

ADVERTISEMENT

Chiar în acea perioadă (n.r. 2001-2005), Viorel Păunescu și Gigi Becali puneau la cale preluarea în mod fraudulos a echipei de fotbal Steaua București.

Știu și îmi dau seama că foarte mulți se vor inflama, îmi pare rău de Gigi Becali, dar știe și el că ceea ce spun este perfect adevărat! În jur de 21-22 mai 2002, când tocmai revenisem din SUA, Alexandru Athanasiu (n.r. fost senator și ministru PSD) m-a chemat la el să-mi spună ceva foarte important”.

ADVERTISEMENT

„Peste două zile urma să fie Adunarea Generală a Asociației de Fotbal Steaua București în fruntea căreia fusese ales Viorel Păunescu în data de 9 mai într-un mod care generase numeroase divergențe.

Pentru că deja existau mulți contestatari, Păunescu s-a gândit să organizeze rapid, în 2 săptămâni, mai precis în 24 mai, o nouă Adunare Generală pentru a nu mai putea fi contestat, oferind diverse funcții în conducere celor care puteau să-i confere și să-i garanteze legitimitatea în fruntea Asociației. 

ADVERTISEMENT

Viitorul meu naș de cununie, președinte al Consiliului Național al PSD și vicepreședinte al Senatului României în acel moment, mi s-a confesat la acea întâlnire, spunându-mi că îl rugase Viorel Hrebenciuc să vorbească neapărat cu Gingăraș pentru a participa și a-l susține pe Păunescu în funcția de președinte”, mai notează Rizea.

„Păunescu pregătea terenul pentru Becali!”

„A doua zi, i-am transmis ministrului Gingăraș ceea ce trebuia să facă, adică să fie prezent și să fie de acord, în calitate de ministru, cu propunerea care va fi făcută în cadrul Adunării Generale, aceea ca Păunescu să fie ales președinte. 

ADVERTISEMENT

Gingăraș a înțeles, știa foarte bine că mesajele de la mine erau de fapt transmise de la alt nivel, așa că s-a conformat fără a pune prea multe întrebări, mai ales că fusese propus în funcția de ministru chiar de Alexandru Athanasiu! 

Astfel, în 24 mai, primul pas pentru preluarea frauduloasă a echipei de fotbal Steaua fusese făcut, Păunescu pregătind astfel «terenul» pentru Becali! Dovadă în acest sens sunt și funcțiile de vicepreședinți primite de Hrebenciuc și Athanasiu, aceștia fiind și ei prezenți la acea celebră ședință”, continuă Rizea dezvăluirile.

„Becali, pe care Păunescu îl convinsese să sponsorizeze echipa de fotbal începând cu 2001, nu mai avea răbdare să aștepte promisiunile acestuia și voia să aibă garanția că își va intra cât mai rapid în drepturile de a deveni patronul echipei. 

Nimeni nu știa exact câți bani din cei dați de Becali lui Păunescu ajunseseră la echipă, că doar știm cu toții că un fost barman care «îndoia băuturile» de pe vremea anilor ’70-’80 știa să facă bani așa cum o dovedise atât la barul Atlantic, cât și la barul Melody. 

Dar, în cele din urmă, a reușit să-l împace pe Becali și să-l mai tapeze de niște «mărunțiș» pe latifundiar, căruia i-a pus pe tavă în anul 2003 echipa de fotbal mult râvnită de acesta”, a mai spus Rizea.

FANATIK a scris despre cadoul pe care Gigi Becali i l-a făcut lui Gică Hagi la prima sa nuntă, după amintirile lui Cristian Rizea.

Îl admiră pe Florin Talpan

Cristian Rizea a continuat și a mărturisit că îl admiră pe Florin Talpan, juristul CSA Steaua: Nu l-am cunoscut pe Florin Talpan, dar îl admir pentru tenacitatea cu care se luptă de ani de zile pentru aflarea adevărului.

Fără falsă modestie, cred că acum, prin rândurile de mai sus, are și ultima piesă lipsă din acel puzzle pe care a încercat mereu să-l construiască pentru a demonstra modul fraudulos de preluare a echipei de fotbal Steaua de către Becali și Păunescu! 

Știu că aceștia din urmă, atunci când cineva își permite să aducă vorba despre această hoție, folosesc un limbaj suburban la adresa respectivei persoane, limbaj plin de jigniri și de invective, așa că îmi asum riscul de a fi și eu, ca mulți alții, o altă «victimă» a celor doi”.

„Dar îi asigur că mă voi coborî și eu la același nivel de abordare, mai ales că mai știu atât de multe lucruri care nu au fost făcute publice niciodată”, amenință Rizea.

ADVERTISEMENT