Fotbal intern

Dezvăluiri incredibile: Anamaria Prodan a vrut să preia Dinamo. Fanatik anunţase în premieră mutarea!

03.06.2020 | 21:59
Dezvaluiri incredibile Anamaria Prodan a vrut sa preia Dinamo Fanatik anuntase in premiera mutarea
ADVERTISEMENT

Anaamaria Prodan s-a implicat financiar la clubul FC Hermannstadt. Anunţul oficial a fost făcut astăzi, dar impresara a dezvăluit că, în trecut, a vrut să preia pe Dinamo Bucureşti, intenţie anunţată de FANATIK în august 2019.

Anamaria Prodan: „A fost visul meu să preiau Dinamo“

Impresara a dezvăluit că a vrut să preia clubul Dinamo Bucureşti împreună cu omul de afaceri Claudiu Florică. Ea încă mai speră că mutarea se poate face.

ADVERTISEMENT

„De ce să mă ascund? A fost un vis al meu (n.r. – să ajungă la Dinamo), nu s-a putut. Prietenul meu Claudiu Florică a încercat. Mă rog la Dumnezeu ca el să ia clubul“, a declarat Anamaria Prodan, în direct, la o emisiune Digisport.

Momentan, soţia lui Laurenţiu Reghecampf trebuie să se mulţumească să investească la FC Hermannstadt. Prezenţa sa la clubul sibian a fost oficializată astăzi, printr-un comunicat:

ADVERTISEMENT

„Venim cu informații de ultimă oră și vești bune pentru tot ce înseamnă AFC Hermannstadt și fotbalul sibian! Cu puține momente în urmă, finanțatorii FCH au ajuns la o înțelegere cu familia Reghecampf, care se va implica în clubul nostru atât pe plan financiar, cât și pe plan sportiv.

FCH intră astfel într-o nouă etapă la nivel de organizare administrativă, în care se anunță investiții importante pe termen lung. Avem acum un suflu nou, care dă un plus valoric clubului! Ne bucură prezența doamnei Anamaria Prodan Reghecampf în calitate de investitor în proiectul nostru!“.

ADVERTISEMENT

Anamaria şi Laurenţiu Reghecampf, la Dinamo. Fanatik ştia de anul trecut

Pe 7 august 2019, Fanatik prezenta cititorilor săi o informaţie incredibilă. Claudiu Florică voia să cumpere Dinamo de la Ionuţ Negoiţă, iar primii paşi de reorganizare a clubului constau în aducerea Anamariei Prodan ca manager general şi înscăunarea lui Laurenţiu Reghecampf antrenor principal.

Modelul pentru acel potenţial New Dinamo ar fi trebuit să fie rivala FCSB, care, cu Reghecampf antrenor, reuşea performanţe notabile în Europa, eliminând Ajax şi învingând Chelsea la Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Alături de Claudiu Florică ar fi trebuit să investească fostul tenisman Dinu Pescariu, dar şi un fond de investiţii care ar fi venit cu 20 de milioane de euro pentru reconstrucţia echipei.

În primă fază, contra sumei de 3 milioane de euro, Florică ar fi preluat 51% dintre acţiunile deţinute de Ionuţ Negoiţă, urmând ca restul de 42% deţinute de patronul RIN să-şi schimbe proprietarul în maximum 2 ani, pentru alte 2 milioane. Adică, 5 milioane pentru toate acţiunile. Suma nu includea şi datoriile de circa 1,7 milioane de euro, pe care clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare le avea la momentul discuţiei.

„Nu aș vrea să comentez acum ceva pe subiectul acesta, mai ales că nu s-a făcut nicio vânzare. Vreau să vă spun totuși că în cazul în care va cumpăra clubul de la Ionuț Negoiță, Claudiu Florică va fi cu siguranță viitorul lui Dinamo“, declara atunci Anamaria Prodan.

Claudiu Florică este fostul șef al companiei Fujitsu România. El a fost pus sub acuzare, în noiembrie 2016, în celebrul dosar „Microsoft 2”, pentru complicitate la abuz în serviciu privind încheierea şi derularea contractelor pentru licenţe IT cu diverse ministere, dar, ulterior, ar fi fost exonerat de DNA de orice vinovăție!

Claudiu Florică a fondat „Regal Sport Bucureşti”, care din 2018 a devenit ACS „Centrul de performanţă Rapid Bucureşti”. Florică a reușit și un parteneriat cu celebrul club spaniol Atletico Madrid. În 2014, preşedintele ibericilor, Enrique Cerezo, a venit la Bucureşti pentru a parafa actele prin care s-a înființat prima Academie de Fotbal a lui Atletico din afara Spaniei.

Chiar dacă nu a reuşit să cumpere Dinamo, Claudiu Florică a ajuns în conducerea unui club… din Anglia. El a fost numit director la Charlton Athletic.

„„Sunt încântat să-i pot numi pe Claudiu și Marian în consiliul de conducere, pentru ca Charlton să poată merge mai departe. Au fost câteva săptămâni dificile pentru toți cei implicați la clubul de fotbal și acesta este un pas pozitiv în direcția bună“, afirma Saeed Tahnoun bin Mohammed Al Nahyan, şeicul care controlează fondul de investiţii care ar fi trebuit să se implice şi la Dinamo.

ADVERTISEMENT