Sport

Dezvăluiri incredibile: Arpad Paszkany, izgonit prin șantaj de la CFR Cluj și din oraș! „Neluțu Varga a luat titlurile cu ajutorul Securității, fac toți pe ei de frică!”. Video

Neluțu Varga a ajuns patronul lui CFR Cluj și, apoi, șeful fotbalului românesc, sprijinit din umbră de redutabilul cuplu Vasile Dâncu - Ioan Rus, capii „Grupului de la Cluj”
26.09.2021 | 12:14
Dezvaluiri incredibile Arpad Paszkany izgonit prin santaj de la CFR Cluj si din oras Nelutu Varga a luat titlurile cu ajutorul Securitatii fac toti pe ei de frica Video
Neluțu Varga a ajuns patronul lui CFR Cluj și, apoi, șeful fotbalului românesc, sprijinit din umbră de redutabilul cuplu Ioan Rus – Vasile Dâncu, capii „Grupului de la Cluj”
ADVERTISEMENT

Într-un interviu cu Cozmin Gușă, la Radio „Gold FM”, pentru emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, cel mai cunoscut jurnalist clujean, Liviu Alexa, a făcut o serie de dezvăluiri incendiare despre fotbalul românesc și „Grupul de la Cluj”.

Patronul postului de știri NCN TV și al publicației „Ziar de Cluj” a povestit cum este condusă campioana CFR sau cum a fost îndepărtat, brutal, fostul patron Arpad Paszkany de la club.

ADVERTISEMENT

Cum a luat ființă „Grupul de la Cluj”: „Ucu a lui Beșa din Urișor și ochelaristul Boc din Răchițele au pus bazele premasoneriei politice românești”

S-a vorbit și se vorbește tot mai intens în ultimul timp despre „Grupul de Cluj”, despre persoanele care-l compun și despre cum influențează, în mod direct sau indirect, felul cum este guvernată România. Cum a luat ființă, cine sunt personajele-cheie, ce decizii majore impune sau ce legături are cu fotbalul românesc, publicul a aflat din dezvăluirile incendiare făcute de jurnalistul Liviu Alexa în emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, realizată de Cozmin Gușă la Radio „Gold FM”.

„«Grupul de Cluj» își are originea undeva pe la 1986-1987, începe cu un singur tip care se numește Ioan Rus, dumnealui era un vechi aparatcik al PCR înainte de 1989, astăzi este personalitate marcantă a orașului. Dumnealui era președinte al Asociației Studenților Comuniști clujeni pe centrul universitar Cluj, în anii ʼ80, și vicepreședinte UTC Cluj. A fost și activist plătit al PCR, pentru că era asistent la Politehnică. Atunci, într-un fel sau altul, domnul Ioan Rus a participat la diverse acțiuni cu alți lideri ai tineretului comunist local, l-aș cita, de exemplu, pe tânărul George Maior, care avea mai târziu să devină șef SRI.

ADVERTISEMENT

Ioan Rus, zis și Ucu a lui Beșa din Urișor, că așa e denumirea satului de lângă Dej de unde provine, altfel un tip foarte interesant ca mentalitate, a învățat de mic organizarea, ca să zicem așa… Da, el organiza, controla ideologic totul, el aproba ce muzică trebuie să se asculte de către studenții clujeni la petreceri, ca să nu se perturbe morala socialistă, și mai avea o mare, mare șmecherie, aproba taberele pentru studenți în funcție de notele pe care le aveau și activitatea politico-ideologică. Asta cu taberele este foarte interesantă, pentru că taberele erau o chestie după care toți studenții salivau, dar însemna și mult cașcaval de gestionat.

Gașca asta de uaseceriști din România trebuie privită ca pe un fel de premasonerie politică românească. O să-i întâlniți la București, la Brașov, la Iași, la Constanța. Toți între ei, de-a lungul a 30 de ani, au colaborat intim. Ca în armată, ca în frăția din armată, ei s-au ajutat. Și acolo, printre alții, îl întâlnește și pe acest tip ochelarist, care a făcut armata la Securitate, mai grăsuț, mai cârlionțat, cu ochelari de comunist, se numea Emil Boc, din Răchițele, și el de la țară, cu o situație similară cu a lui Beșa…”, și-a început Liviu Alexa seria dezvăluirilor tari despre „Grupul de la Cluj”.

ADVERTISEMENT

Liviu Alexa: „Nu și-au dorit bani, nu au vrut să ciordească… Și-au dorit să controleze instituțiile de forță ale Statului, pentru a primi posturi-cheie în guverne. Toate instituțiile de forță sunt ale lor!”

Potrivit jurnalistului, membrii „Grupului de la Cluj” nu au fost interesați de avantaje financiare, ci și-au dorit întotdeauna să controleze instituțiile de forță ale Statului, care să le confere puterea absolută.

„Clujenii din «Grupul de la Cluj» nu și-au dorit bani, nu și-au dorit Ministerul Transporturilor să-l smântânească și să-l ciordească, nici Ministerul Dezvoltării decât târziu, prin Dâncu. Ei și-au dorit întotdeauna instituții de forță. Și Clujul a avut întotdeauna la dispoziție instituțiile de forță după anul 2000: ministrul de Interne, șef SRI, șef «2 și un sfert», șef DNA, Daniel Morar, șef IGPR…

ADVERTISEMENT

Toate chestiile astea i-au adus lui Ioan Rus, în special, o forță informativă incredibilă. Cu care sau pe care a folosit-o după aceea să facă ceva la fel de incredibil, să-l doară în cot de faptul că nu există la Cluj o filială PSD sau că n-are rezultate PSD la nivel de România, de județ. Ci să pretindă în urma, să spunem a unor presiuni, ca să nu zicem șantaje, sau a unor amintiri din niște dosare, să pretindă în mod nejustificat și imoral posturi de miniștri sau posturi cheie în guverne.”

Arpad Paszkany, „țepuit” de Ioan Rus și Vasile Dâncu: „L-au șantajat cu dosare la DIICOT, ca să se care din Cluj”

Ușor-ușor discuția alunecă și spre partea sportivă, mai precis către clubul de fotbal CFR Cluj, „perla” orașului, despre care se spune apăsat că, la ora actuală, ar fi controlat din umbră de către Ioan Rus și Vasile Dâncu. Iar reputatul jurnalist clujean Liviu Alexa povește ce s-a întâmplat în urmă cu mai mulți ani, când cei doi amintiți mai sus l-ar fi obligat prin șantaj pe fostul patron Arpad Paszkany să-i cedeze echipa lui Neluțu Varga.

„Arpad Paszkany cunoaște o perioadă extraordinară, înfloritoare cu clubul său, practic reușește trei calificări, o dată la doi ani, în Champions League, motiv pentru care îi și vin foarte mulți bani. Am calculat, undeva, spre o sută de milioane de dolari sau de euro, nu mai știu să zic, dar o sumă imensă. Și la un moment dat, reușește proasta performanță și are proasta inspirație să se asocieze cu Ioan Rus și Vasile Dâncu într-un trust de presă, undeva în 2011, aburit fiind de Ioan Rus și Dâncu că urmează regionalizarea, urmează să se creeze structuri noi administrative și ei vor fi cei care vor controla, cum ar veni, ei vor fi guvernatorii…

Și de aia e important să se creeze și un trust de presă puternic, care să manipuleze și să fie acolo proactiv pentru această idee. Asta știu sigur că s-a întâmplat, știu și povestea, n-are rost să mă contrazică nimeni, că oarecum am fost implicat foarte tare, pentru că eu sunt cel care am vândut trustul meu de presă, la 31 de ani, către Paszkany, fără să știu neapărat tot planul, l-am aflat mai târziu…

Paszkany și-a pierdut aproape toți banii în această asociere, pentru că nu știa presă și domnul Dâncu, cât e el de consultant și cât e el de deștept, nu le are cu executivul, nu știe, nu înțelege presa, e scriitor, e un editorialist, dar nu înțelege presa. Și practic s-a vulnerabilizat financiar, Arpi a pierdut tot ce-a câștigat în exercițiul de construire a unui imperiu media pe care nu-l putea crea fiindcă n-avea bazele, premisele.

Moment în care Paszkany a devenit vulnerabil și a intrat în contre puternice cu Dâncu. Între timp, Rus s-a extras foarte elegant din afacere spunând că el are treabă la București, trebuie să fie ministru, i-a lăsat pe ceilalți doi să se certe ca chiorii, ceea ce s-a și întâmplat.

Și acolo apare un incident foarte ciudat, la un moment dat, în care dintr-o dată, din nimic, din iarbă verde, lui Paszkany i se creează un Dosar DIICOT pentru evaziune fiscală, ceva jucători care n-au fost vânduți la prețul corect. O porcărie de dosar, insist să mă exprim! De ce? Fiindcă nici astăzi nu este trimis în judecată Paszkany, dosarul a fost folosit ca metodă de șantaj, pentru ca Paszkany să se care din Cluj Napoca”, sunt dezvăluirile în premieră făcute de Liviu Alexa despre modul cum Arpad Paszakany a fost obligat să cedeze clubul CFR Cluj și alungat din orașul Cluj.

„Vă zic sigur că au fost presiuni, dar nu pot să vă dau amănunte. A fost presat și a fost mai bine pentru el să plece. (Reporter: „Era legat de dosarul de la DIICOT… I s-a transmis «Pleacă sau îi dăm drumul dosarului!»”). Au fost mai multe lucruri care s-au întâmplat. Știți că la noi sunt unii pe care îi aleg anumite organe din anumite motive și te tot toacă. Și spre alții nu se uită nimeni niciodată…”, Iuliu Mureșan, fostul președinte al lui CFR Cluj, în februarie 2020

Iuliu Mureșan și Arpad Paszkany sărbătoresc titlul de campioană cucerit de CFR Cluj
  • 3 titluri de campioană a României a câștigat CFR Cluj pe vremea când patron era Arpad Paszkany: 2008, 2010 și 2012

Cum a luat Neluțu Varga patru titluri la rând cu CFR Cluj: „Securitatea și SRI i-au oferit o protecție atât de tare, că faci pe tine de frică!”

După scoaterea lui Arpad Paszkany din decorul CFR Cluj, clubul a fost preluat de actualul patron, Neluțu Varga, cu ajutorul oamenilor din umbră, Ioan Rus și Vasile Dâncu. Povestește același jurnalist Liviu Alexa cum s-ar fi petrecut lucrurile și cum ar fi fost posibil ca o echipă abia ieșită din insolvență să câștige patru titluri de campioană consecutiv!

„Cumva din pământ apare acest investitor Nelu Varga, un tip foarte interesant, nu are neapărat o educație academică și nu venea din comunism sau falanga uaseceristă, dar gestiona sume importante de bani, printre care și banii unui miliardar neamț, Abris Lelbach se numește, pentru care a efectuat diverse investiții cu succes.

Dar să nu-l iei pe Nelu Varga drept gâscă! Nu, nu, gâsca fiind în limbajul necorporate băiatul cu banii pe care-l fraierim. Din contră, cred că Varga a înțeles că dacă vrea să reușească în proiectul ăsta, al CFR-ului, care-ți dă notorietate, forță, sistem relațional extraordinar, are nevoie de protecție, pentru că Arpad Paszkany a reușit să câștige campionatele fără protecția SRI!

Singura chestie cu care Neluțu Varga putea să rezolve câștigarea a patru sau cinci campionate consecutive era o protecție atât de tare ca shield-urile din jocurile electronice, să faci pe tine de frică, iar asta nu putea veni decât de la Securitate, de la SRI.”

Neluțu Varga și Vasile Dâncu sărbătoresc titlul cucerit de CFR Cluj
  • 4 titluri de campioană a României a câștigat CFR Cluj cu Neluțu Varga patron: 2018, 2019, 2020 și 2021

Liviu Alexa: „Doar nu credeți că Burleanu, un ochelarist cu față de tocilar, ar fi reușit vreodată să câștige postul de la FRF”

„Domnul profesor, domnul Dâncu, i-a creat premisele acestui succes, au fost câteva lupte colaterale, doar nu credeți că Burleanu, un ochelarist cu față de tocilar, ar fi reușit vreodată să câștige postul ăla de la FRF care a fost gestionat de grei adevărați înainte.

Doar nu credeați că Varga ar fi reușit din prima să aibă arbitraje, să zicem corecte, nici nu știu cum să le spun, bune, și cumva restul să nu le aibă așa bune. Iar domnul profesor practic a devenit, din informațiile mele, un fel de CEO al lui CFR Cluj”, și-a încheiat ziaristul Liviu Alexa dezvăluirile incendiare.

„La CFR Cluj este altceva. Este o chestie politică, de oameni politici. Știu mai multe, dar tac, se zice că nu Neluțu Varga este șef. Sunt doi-trei politicieni. Ei au fost deranjați de atitudinea lui Șumudică și de aia l-au dat afară. Acolo altcineva comandă, nu Varga. Eu îi cunosc și pe Dâncu și pe Rus, sunt oamenii dracului, să te ferești de ei, dar sunt deștepți, mai ales Rus, că-l cunosc de pe timpul celălalt. De când s-a retras Rus de la CFR, că el a fost number one într-o vreme, ați mai auzit de el? Acum a revenit, iar se vorbește. De Dâncu nu s-a vorbit în politică pe cât s-a vorbit în sport, de când s-a asociat cu CFR Cluj. De-asta vor toți să se asocieze cu fotbalul. Nu știu dacă Dâncu si Rus i-au făcut vânt lui Șumuduică, dar când și-au dat seama ce poate face ăsta au zis «Stai că ne face ăsta, aici e Cluj! Cât costă toată treaba, 500.000? Dă-i banii și să plece»”, Dumitru Dragomir, în august 2021, după demiterea lui Marius Șumudică de la CFR Cluj

Cine este Liviu Alexa, autorul dezvăluirilor necenzurate despre „Grupul de la Cluj” și fotbalul românesc

De origine bistrițean, acum în vârstă de 42 de ani, Liviu Alexa este un important ziarist clujean, fiind patronul publicației „Ziar de Cluj” și al postului NCN TV, un canal tv de știri cu acoperire națională, difuzat de toți operatorii de cablu din România.

A fost implicat și în politică, ajungând la un moment dat chiar președintele filialei clujene a PSD!

Din aceste ipostaze a avut și are acces la numeroase informații, astfel că dezvăluirile incendiare făcute în emisiunea lui Cozmin Gușă, la postul de radio „Gold FM”, trebuie privite ca niște informații de primă mână, provenite de la surse credibile din interiorul Sistemului.

ADVERTISEMENT