Premier League

Dezvăluiri incredibile despre Jose Mourinho. “Prostul naibii, de ce nu ai căzut?”

07.08.2018 | 11:48
Dezvaluiri incredibile despre Jose Mourinho Prostul naibii de ce nu ai cazut

Mijlocaşul brazilian al lui Chelsea, Willian, care a fost titular incontestabil la turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia, a povestit recent la un post de televiziune din ţara sa un episod halucinant despre perioada în care era antrenat pe Stamford Bridge de către portughezul Jose Mourinho, în prezent pe banca lui Manchester United. Willian a fost în acelaşi timp surprins şi amuzat de reacţiile lusitanului, care i-a demonstrat că este lipsit de orice scrupule pentru a obţine rezultatul favorabil.

Episodul la care face referire Willian s-a petrecut în sezonul 2014-2015, la al doilea mandat al lui Mourinho pe Stamford Bridge.

Dezvăluiri incredibile despre Jose Mourinho. S-a enervat rău pe Azpilicueta

“Pierdeam cu 2-0, iar Azpilicueta…Azpilicueta e jucătorul care vrea să arate că este puternic. Uneori, când eşti îmbrâncit, cazi. Dar el nu o face, vrea să arate că e puternic, vrea să stea în picioare.

În careu, la o minge care a fost ajunsă târziu de fundaș, el a atins mingea, fundașul îl atinge și, dacă ar fi căzut, era penalty. Nu a căzut și a pasat greșit în cros. Mourinho, pe bancă: Du-te naibii, omule! E penalty, omule! Prostul dracului, Azpi! De ce nu ai căzut?”

Mourinho e recunoscut drept unul dintre cei mai dificili antrenori din lume, care peste tot pe unde a fost a reuşit să creeze şi numeroase momente conflictuale cu jucătorii săi. Odată căzut în dizgraţie, pentru un jucător, indiferent de numele său, va fi foarte greu să gestioneze situaţia, pentru că lusitanul are permanent convingerea că numai ce spune el este corect, şi că toţi ceilalţi, care au opinii diferite, greşesc şi, mai mult, nu vor să asculte de el. Aşa s-a întâmplat la Real Madrid, unde i-a scos din schemă pe legenda galacticilor, portarul Iker Cassilas şi pe mijlocaşul german Mesut Ozil. Peste tot, comportamentul său faţă de jucători i-a creat numeroase animozităţi.

Şi în momentul de faţă portughezul dansează pe sârmă înaintea noului sezon de Premier League. A intrat în conflict cu câţiva jucători, în frunte cu campionul mondial Paul Pogba, dar şi cu conducerea clubului, pe care o acuză de lipsă de profesionalism, întrucât nu i-a fost rezolvat decât un transfer, cel al mijlocaşului brazilian Fred de la Şahtior Doneţk din cele cinci prezentate pe listă imediat după încheierea sezonului anterior.

 E în război cu Pogba, dar nu-l lasă la Barcelona

Mourinho strigă că nu are fundaşi centrali, nu are mijlocaşii pe care şi-i doreşte, pentru că nici Perisic, nici Milinklovic-Savic, nici măcar Willian, pe care îl cunoştea bine de la Chelsea, nu l-a putut aduce. Este în război total cu Pogba şi cu Martial, ambii francezi, iar perspectiva unui început de campionat cu stângul apare tot mai probabilă.

Portughezul e chiar ciudat, pentru că relaţiile cu Pogba sunt mai mult decât reci, dar a respins categoric oferta Barcelonei, 50 de milioane plus doi jucători la schimb, fundaşul central columbian Yerry Mina şi milocaşul portughez Andre Gomes, cotaţi per total la 60 de milioane, totalul fiind 110 milioane. Conducerea lui United ar fi fost dispusă să spună da, dar Mourinho nici nu a vrut să audă, socotind că un jucător pe profilul lui Pogba nu ar mai avea când să găsească în ultimele 48 de ore de mercato.

Tags: