Sport

Dezvăluiri şocante, cifre mincinoase! Planul fantasmagoric al lui Răzvan Zăvăleanu de a salva Dinamo. Fanii acţionari din APCH trebuie să dea 17.400.000 euro în 3 ani! Exclusiv

Limbaj de suporter: RTZ Partners îi caracterizează drept "lipitori" pe acţionarii creditori ai lui Dinamo în concluziile scrise depuse la Tribunalul Bucureşti. Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu recunoaşte că n-are nicio garanţie pentru banii APCH
02.12.2022 | 20:14
Dezvaluiri socante cifre mincinoase Planul fantasmagoric al lui Razvan Zavaleanu de a salva Dinamo Fanii actionari din APCH trebuie sa dea 17400000 euro in 3 ani Exclusiv
Avem cifrele exacte! Răzvan Zăvăleanu se aşteaptă ca fanii lui Dinamo să doneze peste 17 milioane de euro în următorii 3 ani, cu echipa jucând în Liga 2
ADVERTISEMENT

În timp ce Dinamo se scaldă în mediocritate şi nu mai este nici măcar la mâna ei pentru a prinde play-off-ul din Liga 2, lucru recunoscut până şi de administratorul special al clubului, Vlad Iacob, în acte, şefii juridici ai “câinilor” vin din alt film şi pretind şi promit bugete ameţitoare, de Champions League, fără nicio jenă şi dovadă solvabilă! Ba din contră, cifrele arată exact opusul celor susţinute de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu!

Planul de reorganizare la Dinamo a fost propus instanţei spre a fi modificat, iar o decizie în acest sens urmează a fi luată de judecătorul sindic pe 5 decembrie. Lucrurile însă sunt departe de a fi tranşate, după ce instanţa ce judecă dosarul de insolvenţă al lui Dinamo a decis să admită cererea lui Dorin Şerdean, unul dintre acţionari, şi să sesizeze Curtea Constituţională pentru analizarea legală a soluţiei propusă de Zăvăleanu şi susţinută de Asociaţia Peluza Cătălin Hâldan, de a transforma peste noapte creanţele în acţiuni, pentru APCH, care ar face automat asociaţia lui Elias Bucurică şi a lui “Hepatită” acţionarul majoritar al societăţii Dinamo 1948 SA, cu peste 99% din acţiuni.

ADVERTISEMENT

Cifrele fanteziste ale donaţiilor APCH puse pe masa judecătorului sindic de administratorul judiciar al lui Dinamo, RTZ Partners: 5,8 milioane de euro / an!

În planul de reorganizare modificat depus la instanţă de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu, se vorbeşte de o infuzie de capital colosală, de peste 5,8 milioane de euro pe an (28,68 milioane lei) pe care noul acţionar majoritar ar face-o, dar nu se aduce niciun fel de argumentare asupra provenienţei acestor sume, scoase din burtă pur şi simplu, deşi realitatea contabilă e cruntă, iar în conturile clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare bate vântul!

Ceilalţi creditori au ridicat această problemă la ultima şedinţă publică de la Tribunalul Bucureşti, iar acum, înainte de pronunţare, Zăvăleanu şi compania au venit cu nişte completări, sub forma unor note scrise, care sunt absolut halucinante din perspectivă contabilă!

ADVERTISEMENT

FANATIK vă prezintă cifrele depuse la dosar de RTZ Partners, dar şi punctul de vedere al administratorului judiciar Răzvan Zăvăleanu, care sfidează fără nicio jenă realitatea, încercând să acopere fantasmagoriile din planul care, pompos, ar salva Dinamo, când, în fapt, ar îngropa-o definitiv!

note scrise aport investitii APCH 2022-2025
Acestea sunt sumele promise de administratorul judiciar Razvan Zavaleanu ca urmeaza a fi investite de APCH in urmatorii 3 ani la Dinamo, in calitate de actionar majoritar

Sumele reale investite de APCH la Dinamo în ultimii 3 ani, 2020-2022: 3 milioane de euro, din care, în 2022, cu echipa în Liga 2, doar 270.000 euro!

Cum explică RTZ Partners aceste cifre ireale, în condiţiile în care, în acelaşi raport, administratorul judiciar scrie negru pe alb că APCH a investit doar 270.000 euro în ultimele 10 luni? Pe ce se bazează? “Este perfect plauzibil că, în cazul în care în 3 ani APCH a virat 3 milioane de euro, deţinând un procent din beneficii şi pierderi în cotă de 20,061% din Dinamo 1948 SA, putem considera că este perfect plauzibil ca, în cazul în care deţine o cotă de 99.1710% din beneficii şi pierderi, poate veni cu un aport în cuantum de 15 milioane de euro, peste previziunile din planul de reorganizare modificat!”

ADVERTISEMENT
sume investite APCH la Dinamo perioada 2020-2022
Acestea sunt sumele declarate de Zavaleanu ca fiind investite de APCH la Dinamo din 2020 pana in prezent

FANATIK a solicitat un punct de vedere părţilor implicate. Avocatul lui Dorin Şerdean, Vlad Oanea, a confirmat pentru FANATIK sumele înainte de Zăvleanu în faţa instanţei şi a explicat de ce aceste sume sunt lipsite de orice susţinere:

Cum ajung banii suporterilor în Dinamo: cotizează prin DDB, după care APCH oferă banii clubului cu titlu de… împrumut

“APCH are un program, DDB, program la care sunt şi eu înscris, prin care donăm anumite sume de bani, bani ce intră în conturile Asociaţiei PCH, după care APCH încheie contracte de împrumut cu Dinamo 1948 SA.

ADVERTISEMENT

În atare condiţii, trebuie să vedem numărul de membri din DDB, cuantumul sumelor date până acum şi dacă programul DDB va avea o creştere a veniturilor, cotizaţiilor ca să susţină fondurile promise pe anii viitori”, explică Oanea.

15.000 de fani au susţinut Dinamo în Liga 1. Acum, în Liga 2, mai cotizează circa 3.800 de persoane!

Dacă Dinamo a fost susţinută puternic de fani în Liga 1, numărul celor care mai plătesc cotizaţii în programul Doar Dinamo Bucureşti a scăzut dramatic! Din informaţiile FANATIK, numărul donatorilor este de 4 ori mai mic în 2022, decât în 2021, lucru confirmat şi de sumele de bani mult mai mici virate către club de APCH în 2022.

“Realitatea arată că atât membrii cotizanţi, cât şi veniturile, au scăzut drastic în 2022, când echipa a retrogradat în Liga a doua, faţă de anul 2021, când evolua în Liga 1 şi exista acea emulaţie a fanilor de a salva Dinamo. În 2021 erau circa 15.000 membri cotizanţi”, susţine şi avocatul Vlad Oanea.

Cât ar trebui să plătească, în medie, fiecare fan din cei 15.000 cotizanţi, pentru a strânge cele 17,4 milioane euro promise ca investiţie, până în 2025: 387 euro / an / persoană, adică de 8 ori mai mult decât în prezent

“Chiar şi aşa, deşi numărul de cotizanţi a scăzut dramatic în acest an, cât ar trebui să cotizeze suporterii înscrişi în programul DDB ca să se ajungă la suma de 28 milioane de lei, adică 5,8 milioane de euro, pe fiecare din următorii 3 ani, aşa cum e specificat în planul de reorganizare modificat propus de administratorul judiciar?! Este evident că aceste cifre înaintate prin plan sunt iluzorii. Înseamnă 387 euro pe an de persoană, la un număr de 15.000 de membri plătitori, adică o mărire de circa 8 ori a cotizaţiei actuale.

Sigur, sunt fani devotaţi cu posibilităţi care dau şi 10.000 euro sau 1.000 sau 500 euro pe an, nimeni nu contestă asta, dar suma totală adunată este extrem de departe de cea înaintată prin planul de reorganizare modificat, ca şi angajament. Nu există dovadă faptică că aceşti bani pot să fie aduşi şi investiţi în club, iar mai devreme sau mai târziu, totul se va bloca pentru că planul de reorganizare nu este viabil din punct de vedere financiar. Iar problema nu e la APCH, ci la cei care au întocmit aceste rapoarte şi au completat planul, în speţă administratorul judiciar care vine şi pune pe masă nişte cifre care nu au niciun fel de suport în spate.

Concluziile le trageţi singuri. Şi nu e vina fanilor, repet, care dau bani atât cât pot, ci e vina administratorului judiciar RTZ Partners care a întocmit aceste estimări. Este clar că, având în plan asemenea fantasmagorii, rezultatul ieşirii din insolvenţă nu poate fi unul pozitiv”, conchide avocatul lui Dorin Şerdean.

FANATIK l-a prins cu minciuna pe Răzvan Zăvăleanu! Dialogul halucinant purtat cu administratorul judiciar al lui Dinamo

FANATIK a solicitat punctul de vedere al administratorului judiciar Răzvan Zăvăleanu despre investiţiile estimate ale APCH pe următorii 3 ani. Dialogul a fost purtat cu o zi înainte ca site-ul nostru să aibă şi dovada cifrelor transmise instanţei, iar Zăvăleanu a refuzat cu vehemenţă să confirme sumele, nedorind să le recunoască!

Domnule Zăvăleanu, aveți idee cam câți membri cotizanți are programul DDB, în acest moment? 

– Câteva mii, presupun.

Cât plătesc oamenii ăștia lunar?

– Sumele pe care le plătesc sunt publice pentru judecătorul sindic. Le are în vedere. Dar de ce? Vrea cineva cu bani să vină acționar și e împiedicat de faptul că cei de la DDB dau bani mai mult sau mai puțin?

Eu vă întreb în ideea în care prin schimbarea de plan, înțeleg că APCH va deveni acționar cu 99%, iar toată modificarea în sine a planului de reorganizare se bazează pe faptul că APCH va veni cu o fuziune de capital colosală. Greșesc?

– Faceți calculul cât au adus în contextul în care erau acționari minoritari și cât pot aduce în calitate de acționari majoritari.

Ce relevanță are? 

– Are relevanță pentru că pot să aducă bani. Spre exemplu, domnul Badea a avut 7% și nu a adus niciodată nici 2 lei. Atunci oamenii ăștia care au adus milioane, 17 milioane de lei, ar putea aduce mai mult în contextul în care au ei pâinea și cuțitul și sunt acționari majoritari.

Deci au adus 17 milioane, dar în Liga a 2-a cât este suma?

– Eu nu sunt cu tabelele în față și nu mă apuc să spun sume, dar au adus mulți bani de fiecare dată.

În comparație cu 2021?

– Nu pot să fac comparații pentru că nu am datele în față…

Vorbim de un program. Nu e ca și cum nu cunoașteți planul de reorganizare modificat… Sincer, dacă dumneavoastră veniți și susțineți modificarea planului bazându-vă pe faptul că fanii lui Dinamo aduc niște bani, bănuiesc că aveți cifre, în mare…

– Dumneavoastră îmi cereți să vă spun niște lucruri pe care le veți publica și dacă sunt greșite…

Eu v-am cerut în mare, nu sume exacte, la virgulă.

– Nu știu cifrele! Eu am convingerea că DDB-ul poate suporta cheltuielile clubului astfel încât acesta să poată să supraviețuiască. Așa cum a făcut-o în ultimii trei ani de zile. Datorită lor a supraviețuit.

De unde aveţi convingerea asta? Cum pot fanii să adune 5-6 milioane de euro pe an când în 2022 cotizaţiile sunt de nici 300.000 euro?! 

(vizibil iritat) Nu am cifrele în faţă…

Concluziile scrise le-ați făcut la dosar pentru pronunțare?

– Evident, da.

În notele scrise nu asta ați susținut? Cum poate APCH să susțină cu adevărat clubul prin modificarea de plan…

– Dacă cunoașteți notele…

Nu le cunosc, sunt doar nişte informaţii pe care dorim să le verificăm direct de la sursă, de la dumneavoastră.

– Eu în lupta juridică nu am niciun interes…

Nu are nicio legătură cu lupta juridică, domnule Zăvăleanu. Vorbim pe chestii concrete. Din informațiile pe care le avem, suma pe care APCH a dat-o în 2022, când clubul era și este în Liga a 2-a, este de 10-11 ori mai mică față de ce a dat în 2021, când era în Liga 1 și juca pe Arena Națională cu 40.000 spectatori. Când era o emulație colosală cu “să salvăm clubul”. Greșesc?

– Eu vă spun că n-am cifrele în față. Chiar nu vreau să vorbesc prostii…

Vă întreb altfel. A adus APCH ca aport financiar la Dinamo în Liga 2, în 2022, aceeași sumă de bani cu care a venit şi în 2021?

– A ajutat cu sume importante de fiecare dată când a fost nevoie și au fost singurii care au ținut echipa în viață. Clubul astăzi este într-o situație destul de bună.

Zăvăleanu recunoaşte că nu are dovada solvabilităţii APCH: “N-am nicio garanţie pe bani! Dar sunt convins că fanii vor fi mai motivaţi să susţină clubul, dacă vor fi acţionari majoritari”

Cum vedeți dumneavoastră viitorul? Pe ce vă bazați când spuneți că APCH o să vină cu 5-6 milioane de euro pe an?

– Ne bazăm pe faptul că vor deveni acționari majoritari și vor aduce mai mulți bani decât au adus până acum, când erau minoritari, pentru că va fi clubul lor și vor fi mai motivați să țină clubul în viață mai mult decât acum.

Aveți o garanție în sensul ăsta?

– N-are nimeni nicio garanție. Nu cere nimeni garanții pentru așa ceva pentru că nu poți să garantezi pentru viitor.

Asociația este construită pe cotizații. Oamenii nu au contracte. Dacă vor să dea bani, vor da, dacă nu, nu.

– Spuneți-mi, că ați spus că este vorba de Dinamo, club important, care este soluția dumneavoastră? Să-i lăsăm pe foștii acționari care ne-au dus în groapă?

Eu doar întreb, nu pot să dau soluții, pentru asta sunteţi dumneavoastră administrator judiciar şi încasaţi sume uriaşe, cu prioritate, înaintea jucătorilor, din retribuţii şi comisioane la transferurile lui Dinamo

– Articolele trebuie să fie echilibrate…

Vi se pare că întrebările mele sunt tendențioase?

– Nu sunt echilibrate, pentru că atunci când punem toate tunurile pe DDB…

Nu pune nimeni niciun tun pe DDB. Oamenii aceia sunt de lăudat, dau bani, contribuie la echipa lor de suflet! 

– Hai să o lăsăm în faliment, atunci, cu actualii acționari!

Ați pronunțat o sumă, 17 milioane. Eu știu că atunci când a fost în SuperLiga s-au strâns cei mai mulți bani, mai ales în 2021. Acei bani reprezintă, nu știu, cca 15 milioane din alea 17 donate. Înseamnă că vreo 2 milioane, maxim, a împrumutat APCH către clubul Dinamo în 2022. Dumneavostră veniți și spuneți că omul care vine și va deveni acționar majoritar, va da milioane de euro pe an. Și vă bazați pe ce? Pe faptul că Asociația, de-a lungul timpului, a venit să dea niște bani, iar sumele sunt în scădere. Clubul este în Liga a 2-a pentru că este logic. Ai performanțe, vine lumea la stadion, nu ai performanțe, nu vine, nu dă bani. 

– Bun. Ce încercați?

Nu încerc nimic. Vă întreb pe dumneavoastră pe ce vă bazați când spuneți că Asociația Peluza Cătălin Hâldan, având 99% din acțiuni, va da mai mulți bani. Şi spuneţi singur că nu aveți vreo garanție în acest sens, dar modificarea de plan fix pe asta o faceţi!

– Nu cere nimeni garanții pentru așa ceva pentru că nu poți să garantezi nimic pentru viitor. Mă uit la faptul că au adus bani în contextul în care erau acționari minoritari.

Răzvan Zăvăleanu susţine prin planul modificat că Dinamo va sta toţi cei 3 ani de insolvenţă în Liga 2, deşi suporterii ar aduce peste 17 milioane de euro: “Am luat în calcul cel mai negru scenariu…”

Este adevărat că în planul modificat nu este trecut nimic de promovarea lui Dinamo în SuperLiga?

– Păi asta e o modificare la plan. Planul inițial vorbea despre SuperLiga și modificarea se referă la actuala situație.

Planul este făcut pe încă 3 ani din momentul acesta. În 3 ani de zile, luați în calcul promovarea sau nu? Planul cuprinde promovarea?

– Poate fi luată în calcul, însă noi prin planul modificat, repet, facem cel mai prost scenariu posibil .

Deci nu aveți trecut în plan.

– Din câte rețin, calculele au fost făcute pentru Liga a 2-a.

În cazul în care, în cel mai rău scenariu, Dinamo rămâne în Liga a 2-a, previziunile dumneavoastră sunt că suporterii vor veni în continuare să aducă acele sume pe care le-ați avansat, de milioane de euro anual?! În condițiile în care ei sunt acționari majoritari?

– Da!

Nu mi-o luaţi în nume de rău, dar dumneavoastră credeţi ceea ce susţineţi?

(linişte preţ de câteva secunde) … sunteţi rău voitori!

Zăvăleanu crede că e legal ca fotbaliştii cu salarii restante să nu mai ia niciun leu, deşi au decizii de la FIFA: “Pe actualii jucători ai lui Dinamo să-i lăsăm să se gândească…”

Dacă vorbim de rea voinţă, explicaţi-mi, vă rog, cum s-a ajuns ca jucători care au decizii de la FIFA să nu ia niciun ban? Cum au ajuns niște fotbalişti care au jucat pentru Dinamo să fie trecuți la chirografari, iar prin planul modificat şi să ia ZERO LEI?! 

– Să fie trecuți la chirografari? Au fost înscrişi la chirografari pentru că acolo trebuie să fie trecuți, potrivit legii. Unde trebuia să-i trecem?

Au muncit pentru Dinamo! Au fost ca nişte salariaţi, domnule Zăvăleanu, o ştie toată lumea! Actualii fotbalişti ai lui Dinamo ce o să creadă când o să audă că foştii lor colegi iau zero lei şi riscul ăsta există oricând şi la ei?

– Să-i lăsăm pe ei să se gândească…

Vorbim pe acte, domnule Zăvăleanu, cum vă place dumneavoastră, iar jucătorii n-au cunoştinţe! Ei vor să aibă siguranţa salariului!

– Jucătorii știu ei foarte bine ce se întâmplă. Îi pun în temă în permanență!

RTZ Partners, limbaj jignitor la adresa creditorilor lui Dinamo, care ar putea să-l coste scump pe administratorul – suporter Zăvăleanu: “Nişte lipitori!”

În notele scrise transmise la dosarul de insolvenţă, administratorul judiciar RTZ Partners a folosit la un moment dat un limbaj jignitor la adresa creditorilor lui Dinamo, lucru cu adevărat şocant în breasla avocaţilor. Informaţia a fost confirmată şi de avocatul Vlad Oanea, care susţine că “limbajul colorat nu este, din păcate, o noutate la administratorul judiciar al lui Dinamo”

creditori lipitori rtz partners dinamo
Limbaj de mahala folosit de RTZ Partners la adresa creditorilor lui Dinamo: “Lipitori!”

Astfel, susţine RTZ Partners, “creditorii nemulţumiţi nu au dovedit existenţa vreunui motiv pentru infirmarea Planului de reorganizare, modificat (…), ci se rezumă să critice orice demers legal şi oportun efectuat de către persoana ce a propus planul, dar nepotrivit pentru calitatea lor de lipitori în cadrul societăţii Dinamo 1948 SA!”

În calitate de administrator judiciar numit de instanţă, Zăvăleanu şi compania au obligaţia legală de a analiza şi a se comporta echidistant cu toate părţile din dosar, indiferent de solicitările făcute de aceştia şi soluţionările propuse de practicianul în insolvenţă!

UNPIR se poate autosesiza, judecătorul sindic l-ar putea amenda şi chiar schimba pe Zăvăleanu din funcţia de administrator judiciar al lui Dinamo din cauza acestui derapaj!

“Un astfel de limbaj este inacceptabil în tagma avocaţilor, e vorba de respect pentru meserie şi pentru clienți, pentru creditori. Este chiar indicat să ai un limbaj mult mai atent tocmai pentru că acei oameni au nişte bani de recuperat.

Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România se poate autosesiza dacă este aşa! Se poate ajunge la amendarea sau chiar schimbarea administratorului judiciar pentru un asemenea limbaj”, susţine un practician în insolvenţă cu ştate vechi în proceduri de insolvenţă contactat de FANATIK.

Zăvăleanu neagă că a folosit vreodată termenul de “lipitori” la adresa creditorilor

În dialogul purtat în urmă cu cîteva zile, l-am chestionat pe Răzvan Zăvăleanu inclusiv cu privire la limbajul folosit în notele scrise, însă acesta a negat că ar avea cunoştinţă de aşa ceva.

Este adevărat că ați folosit termenul „lipitori” față de anumiți creditori în acte oficiale?

– Nu știu la ce vă referiți, nu-mi dau seama.

Avem informații că în anumite note scrise pe care le-ați depus la dosar față de anumiți creditori s-a folosit termenul lipitori.

– Nu știu…

Vi se pare normal?

– Să nu fiți într-o confuzie. Eu nu redactez vreun document, ca să știu. Mă rog… Habar n-am. Nu o să speculez eu la asemenea întrebări. Nu insistați pe întrebarea asta.

Nu vreți s-o comentați?

– Nu o să speculez pe marginea unor asemenea întrebări. Nu că nu comentez, ăsta e răspunsul meu.

Avem informații că s-a folosit acest termen de “lipitori” în actele depuse la dosar de firma dumneavoastră, de asta vă întreb dacă vi se pare normal.

(nervos) Dacă există, ar fi trebuit să le vedeți de la binevoitorii dumneavoastă care vă pun la dispoziție informații.

Şi dacă se dovedește a fi așa?

– Nu mă întrebați chestii prezumtive!

Vă întreb factual. Dumneavoastră, personal, de când sunteți practician în insolvență, aţi folosit vreodată termenul de „lipitori” către orice creditor, în orice dosar de insolvență?

– Mă îndoiesc!

ADVERTISEMENT