Fotbal international

Dezvăluiri şocante din viaţa lui Kevin-Prince Boateng. Revoltă împotriva rasismului din fotbal: „Am ţinut ura şi frustrarea în mine, dar am explodat”. Video

24.06.2020 | 17:19
Dezvaluiri socante din viata lui KevinPrince Boateng Revolta impotriva rasismului din fotbal Am tinut ura si frustrarea in mine dar am explodat Video
ADVERTISEMENT

Kevin-Prince Boateng este dezgustat de incidentele care se petrec în SUA din cauza rasismului și a povestit, pentru theplayerstribune.com, momente dure pe care le-a trăit în carieră din cauza culorii pielii.

Atacantul lui Beșikaș Istanbul dă vina pe birgăzile de arbitri, despre care spune că au avut puterea să schimbe mentalitatea suporterilor, însă au preferat să nu intervină.

ADVERTISEMENT

Boateng a povestit și o întâmplare din copilărie, când a plâns în fața unui profesor, pentru că anumite persoane îl discriminau.

Revolta lui Kevin-Prince Boateng din cauza rasismului

Kevin-Prince Boateng a vorbit despre rasism și a povestit momentele dificile pe care le-a întâlnit în viață din cauza culorii pielii: „Aveam 14 când m-am dus la un profesor și l-am întrebat direct ’Vi se pare că sunt diferit de alți copii? iar el mi-a răspuns că nu, de ce pun întrebarea asta.

ADVERTISEMENT

I-am explicat că sunt oameni care nu mă acceptă așa cum sunt și mă trimit înapoi de unde am venit, deși eu sunt născut în Germania, iar împreună cu familia mea am contribuit pentru țara aceasta.

El mi-a explicat că sunt unii oameni fără creier, care nu pot să accepte că nu toți trebuie să fim la fel. Am început să plâng, pentru că încă nu înțelegeam de ce sunt privit cu atâta ură”.

ADVERTISEMENT

„Începusem să devin agresiv, primeam cartonașe roșii mai tot timpul. Problema era și la brigăzile de arbitri de la juniori și la părinți. Nimeni nu mă apăra în niciun fel, eu și alții de alte etnii eram ținta atacurilor la fiecare meci.

În Germania de Est, cam la fiecare meci, oamenii strigau pe marginea terenului: ’Puneți c***a la pământ, nu-l lăsați pe c****i să joace’.

ADVERTISEMENT

A trebuit să-mi țin toată ura și frustrarea în mine, până în ianuarie 2013, când nu m-am mai putut abține. Am explodat pur și simplu”.

  • 33 de ani a împlinit Kevin-Prince Boateng pe 6 martie

Cea mai urâtă amintire de la AC Milan

Prince Boateng a povestit și un moment greu pe care l-a trăit la AC Milan din cauza rasismului. Nu a fost singurul, și Mario Balotelli a fost implicat în astfel de evenimente triste, printre care și celebrul moment în care „Super-Mario” a început să plângă:

„Acum șapte ani am jucat un meci amical cu AC Milan, în Italia. I-am tot auzit pe fanii acelei echipe că scot zgomote de maimuță ori de câte ori sunt în posesia mingii. I-am zis arbitrului în minutul 26, că dacă nu se opresc ies de pe teren.

Mi-a zis să stau liniștit și să joc în continuare. Dar ei nu se opreau, am explodat. Am dat cu mingea în tribune și m-am îndreptat să ies de pe teren. Arbitrul a venit la mine și mi-a spus să continui să joc.

M-am enervat și i-am zis să tacă naibii din gură, scuzați-mi limbajul, pentru că a avut puterea să facă ceva, dar a preferat să nu ia măsuri”.

„Când mă întreptam spre tunel, Massimo Ambrosini, căpitanul echipei, m-a întrebat dacă sunt sigur de ceea ce fac, la care eu i-am răspuns că sunt 100% sigur pe mine”, a mai povestit Kevin-Prince Boateng.

„Albii conduc lumea și tot albii pot opri rasismul din lume” – Kevin-Prince Boateng

  • 3.200.000 de euro este cota de piață a lui Kevin-Prince Boateng, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT