News

Dezvăluiri uimitoare despre Nicolae Ceaușescu! Ce aflase cu puțin timp înainte să moară alături de Elena Ceaușescu

23.06.2019 | 08:32
Dezvaluiri uimitoare despre Nicolae Ceausescu Ce aflase cu putin timp inainte sa moara alaturi de Elena Ceausescu

Au apărut noi dezvăluiri uimitoare despre Nicolae Ceaușescu! Astfel, conform fostului președinte al echipei de fotbal Dinamo București, Constantin Anghelache, Ceaușescu a fost avertizat de nemți că urmă să i se pregătească ceva grav în urma căreia putea chiar să-și piardă viața, dar Dictatorul nici măcar nu a vrut să audă. Mai exact, pe 14 decembrie 1989, germanii i-au trimis o atenționare fostului conducător român.

Dezvăluiri uimitoare despre Nicolae Ceaușescu!

În acele zile, Nicolae Ceaușescu a refuzat să creadă pur și simplu în realitatea pe care i-au transmis-o nemții. Germanii nu au ezitat și i-au spus fostului președinte al României că vor urma evenimente importante și că trebuie să fie atent pentru că riscă să piardă puterea. De remarcat că totul se întâmpla cu nici 7 zile înainte ca Revoluția să înceapă la Timișoara. Liderul PCR nu a băgat însă în seamă avertismentul.

„Aș avea două dezamăgiri din acea perioadă. Una din 14 decembrie că cine trebuia n-a ascultat. Lui Ceaușescu i se cerea să facă o schimbare categorică și n-a vrut să facă niciuna. El a făcut o mare eroare în existența lui. Prima a fost că am rămas singura țară de pe glob fără datorii externe. Pe el n-a avut cine să-l mai apere din exterior pentru că nu mai avea nimeni de luat bani de la noi”, a declarat Anghelache.

Dezvăluiri uimitoare despre Nicolae Ceaușescu! Nicolae Ceaușescu
Nicolae Ceaușescu nu a ascultat sfatul germanilor. Sursa foto – facebook

Cine este Constantin Anghelache

La acea vreme, Constantin Anghelache era șef al Compartimentului Aport Valutar Special al Securității, mai exact coordona compartimentul de securiști care strângea valuta pentru Securitate de la diverși furnizori. Banii veneau atunci din vânzarea de bunuri confiscate în vămi sau din emigrația nemților din România în Germania de Vest. Acesta opera înainte de Revoluție folosind numele de serviciu Eftimie Gelu, dupa cum au arătat fişele de cadre găsite de cercetătorii CNSAS.

După cum bine se ştie pe 22 decembrie, la doar câteva zile de la avertismentul nemților, printr-un decret al CFSN semnat de Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Excepțional. Trei zile mai târziu, soții Nicolae și Elena Ceaușescu au fost judecați, condamnați la moarte și executați la câteva minute după pronunțarea sentinței.