Fotbal intern

Dezvăluiri uluitoare despre cum erau vândute drepturile TV pentru Liga 1! Dumitru Dragomir, acuzat de trafic de influență în favoarea lui Sorin Ovidiu Vântu: “Vedeți, fraierilor, cum se fac afacerile adevărate în România?”

04.05.2020 | 23:22
Dezvaluiri uluitoare despre cum erau vandute drepturile TV pentru Liga 1 Dumitru Dragomir acuzat de trafic de influenta in favoarea lui Sorin Ovidiu Vantu Vedeti fraierilor cum se fac afacerile adevarate in Romania
Dezvăluiri uluitoare despre cum erau vândute drepturile TV pentru Liga 1! Dumitru Dragomir, acuzat de trafic de influenţă: "Vedeți, fraierilor, cum se fac afacerile adevărate în România?
ADVERTISEMENT

Cristian Rizea a deschis Cutia Pandorei în paginile din cartea “Spovedania lui Rizea” şi oferă dezvăluiri uluitoare despre modul în care erau vândute drepturile TV pentru Liga 1 în timpul mandatului lui Dumitru Dragomir. Fostul deputat PSD, fugit din țară după o condamnare definitivă la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare, oferă detalii incredibile despre afacerile din trecut de la LPF.

Dezvăluiri uluitoare despre drepturile TV pentru Liga 1. “Mitică Dragomir, preşedinte LPF, şi patron neoficial Telesport”

“Apropo de simpaticul și celebrul Mitică Dragomir, devenit peste noapte un prosper om de afaceri! Prin 2001-2002 în perioada în care activam la Ministerul Tineretului și Sportului l-am cunoscut pe Horațiu Nicolau (și el proprietar al unui apartament în blocul Caelia la fel ca și Mitică Dragomir), fost voleibalist care se implicase într-un proiect interesant, dorind să înființeze o televiziune exclusiv de sport!

ADVERTISEMENT

Așa a apărut canalul Telesport care foarte surprinzător obținuse de la Liga Profesionistă de Fotbal condusă de Mitică Dragomir transmisia exclusivă a meciurilor din Divizia A (Liga 1) în anul 2004 pentru o perioadă de 3 ani prelungită ulterior fără licitație pentru încă 1 an!

Atunci am înțeles că Mitică Dragomir devenise neoficial patronul canalului Telesport! Perioadă în care, coincidență sau nu, același Mitică Dragomir se lansează ca businessman în industria hotelieră deschizând hotelul Crystal Palace! Astfel un post de televiziune obscur fără a fi prezent în vreo grilă de programe a operatorilor de cablu, obținea exclusivitatea drepturilor TV din partea Ligii Profesioniste de Fotbal condusă chiar de același Mitică Dragomir!

ADVERTISEMENT

Telesport neavând capacitatea financiară de a achita contravaloarea acestor drepturi TV, le vinde bineînțeles altor televiziuni (păstrând doar ultimele opțiuni 7 și 8) care își doreau aceste drepturi TV și aveau și capacitatea financiară necesară dar la licitația organizată de LPF avuseseră ghinion!”, spune Cristian Rizea în cartea lui.

Lovitura dată Mitică Dragomir şi Horaţiu Nicolae cu o oră înainte de licitaţie

“În felul acesta Mitică Dragomir și Horațiu Nicolau puneau presiune pe cabliști să includă în grilele lor și canalul Telesport! A venit și anul 2008 și Liga Profesionistă de Fotbal era obligată să organizeze o nouă licitație , deja erau voci care își dăduseră seama că Mitică Dragomir era ,,pe mână” cu Horațiu Nicolau și nu mai tolerau o altă manevră de prelungire pe 1 an așa cum reușiseră aceștia în 2007 păcălindu-i pe toți președinții de cluburi!

ADVERTISEMENT

Chiar înainte de licitația din 22 martie 2008 , Horațiu Nicolau și Mitică Dragomir dau o lovitură financiară de proporții vânzând cu 1 oră înaintea începerii licitației canalul Telesport lui Sorin Ovidiu Vântu care în acel moment deținea Realitatea TV!

Tranzacție realizată pentru suma de aproximativ 9 milioane euro, chiar dacă oficial s-a spus că e vorba de o sumă mult mai mică de doar 5 milioane euro, Horațiu Nicolau solicitând și chiar primind o parte din bani cash înainte de începerea licitației!

ADVERTISEMENT

Cu tot traficul de influență făcut de Mitică Dragomir și Horațiu Nicolau ca Realitatea TV să câștige licitația așa cum îi garantaseră aceștia lui Vântu , acesta din urmă se oprește în mod inexplicabil la suma de 84,5 milioane euro pierzând la o diferență de doar 500.000 euro adjudecarea drepturilor TV pentru Liga 1 în favoarea consorțiului ANTENA 1-RCS&RDS care oferiseră suma 85 milioane euro fără TVA! Vedeți, fraierilor, cum se fac afacerile adevărate în România? Luați exemplu de la acești baieți deștepți deveniți milionari peste noapte!”, conchide fostul deputat PSD.

ADVERTISEMENT