Premier League

Dezvăluirile noii vedete a lui Everton, Richarlison: “Fotbalul m-a scăpat de pușcărie”

04.08.2018 | 14:47
Dezvaluirile noii vedete a lui Everton Richarlison Fotbalul ma scapat de puscarie

Everton nu mai vrea să facă doar act de prezență în Premier League. Rivala lui Liverpool a investit masiv în transferuri în această vară, ultima achiziție fiind brazilianul Richarlison, care a fost adus de la Watford pentru suma de 40 de milioane de euro. Jucătorul a declarat că în copilărie era poreclit “banditul” și umbla în anturaje dubioase. Richalison a mărturisit că fotbalul l-a scăpat de închisoare și l-a făcut să își urmeze visul în viață.

La vârsta de 21 de ani, fostul jucător al lui Watford mărturisește că mai mulți prieteni de-ai lui sunt în închisoare acum. Născut în sărăcie, într-o favelă din Espirito Santo, Richarlison a evitat să intre în lumea traficanților de droguri, vânzând înghețată împreună cu mama sa. “Am mai spus că mulți dintre prietenii mei sunt în închisoare, unii dintre ei sunt deja morți. Au existat toate condițiile ca și eu să ajung așa”, a declarat noul star al lui Everton.

Richarlison a rememorat cum mergea pe străzile din Espirito Santo și era numit “vagabond” și “bandit”. “Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu am ajuns la fel ca ceilalți. Acum sunt în Premier League și pot să îmi ajut familia. Asta e tot ce contează. Nu i-am ascultat niciodată pe cei care au vrut doar răul”, a adăugat brazilianul.

Dezvăluirile lui Richarlison, noua vedetă a lui Everton

“Majoritatea prietenilor mei au început să vândă droguri în stradă, pentru că se făceau bani repede. Foarte mulți bani. Dar eu am știut că acest lucru nu este bun, așa că am vândut ciocolată și înghețată și am spălat mașinile. Am știut că asta trebuie să fac, că asta este bine. Și am putut să îmi ajut mama. Prietenii obișnuiau să îmi spună ‘nu fii fetiță, vino și fumează cu noi, vino să vinzi cu noi, poți să faci foarte mulți bani”‘, a mai spus Richarlison, care a adăugat că fotbalul i-a salvat viața: “Când aveam șapte ani, tata mi-a cumpărat zece mingi de fotbal. Nu că și le-ar fi permis, dar a vrut să devin un fotbalist mare.”

Fotbalistul a vorbit și despre cum juca fotbal cu prietenii în copilărie, în cartierele sărăcăcioase: “Majoritatea prietenilor și cu mine jucam fotbal în stradă, dădeam goluri încălțați în sandale. Era un fel de favelă, o zonă săracă. Obișnuiam să mă uit la meciurile din Premier League la televizorul unchiului meu. Eram îndrăgostit de ceea ce vedeam – viteza jocului și modul în care niciodată nu se opreau din joc. Și m-am gândit… într-o zi voi juca acolo”, a punctat Richarlison, care a mai spus că la un moment dat cineva l-a amenințat în copilărie, îndreptând o armă spre capul lui.