News

Dezvăluirile unui apropiat al reginei Elisabeta a II-a despre ultimele sale zile. Ce discuții a avut și ce anume a supărat-o peste măsură

Un reverend care a petrecut ultimul weekend al reginei Elisabeta a II-a în compania acesteia a dezvăluit cum era monarhul.
10.09.2022 | 17:56
Dezvaluirile unui apropiat al reginei Elisabeta a IIa despre ultimele sale zile Ce discutii a avut si ce anume a suparato peste masura
Cum au fost ultimele zile din viața reginei Elisabeta a II-a. Sursa foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Unul dintre ultimii oameni care au avut privilegiul de a sta în preajma reginei Elisabeta a II-a a povestit cum a decurs întâlnirea cu fostul monarh al Marii Britanii.

Regina Elisabeta a II-a, în ultimele zile de viață

Reverendul Iain Greenshields, în calitate de moderator al adunării generale a Bisericii Scoției, s-a aflat weekendul trecut în compania reginei Elisabeta, au luat cina împreună în cursul serii de sâmbătă, iar duminică au luat prânzul în compania prințului Charles și a surorii acestuia.

ADVERTISEMENT

Reverendul a ajuns la castelul Balmoral după ce a fost invitat să oficieze o slujbă la biserica unde regina obișnuia să se roage cât petrecea timp la castelul din Scoția.

”A fost o vizită fantastică. Memoria sa era incredibilă și degaja un aer foarte pozitiv. A fost un adevărat șoc pentru mine să aflu că era grav bolnavă, deoarece era într-o formă de zile mari în weekend”, a declarat reverendul.

ADVERTISEMENT

Acesta a vorbit și despre ce au discutat în timpul meselor pe care le-au luat împreună.

”Mi-a vorbit într-un mod foarte personal despre copilăria sa, a vorbit despre caii pe care i-a avut în trecut, amintindu-și de numele lor, chiar și la 40 de ani distanță. Era remarcabilă”, a afirmat Greenshields.

Ce cadou special i-a făcut reverendul Iain Greenshields reginei

Acesta a mai spus că ”inițial, am fost uimit de cât de fragilă părea, dar o dată ce s-a așezat, a abordat conversația într-un mod foarte primitor și atmosfera s-a schimbat complet. Erai conștient că ești alături de cineva care era alături de tine 100%.”

ADVERTISEMENT

Reverendul a spus că cei doi au discutat și despre ”interesul foarte personal” al reginei Elisabeta a II-a față de Biserica Scoției – ”a înțeles care erau problemele ce afectau biserica și ce provocări are instituția”, spune Greenshields.

”A menționat cât de importantă a fost credința sa pe parcursul vieții și că au fost anumiți oameni care au avut o influență semnificativă asupra acestui fapt”, a mai transmis reverendul.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că i-a făcut cadou reginei o cruce de lemn, realizată de către deținuții de la închisoarea HMP Glenochil, din bănci reciclate din biserici.

”Te întrebi ce i-ai putea oferi unei persoane care are totul? I-am oferit asta (n.r. – crucea) și a primit-o cu drag, urându-mi toate cele bune. Mi-o voi aminti mereu părăsind încăperea, cu acea cruce în mână”, a mai spus reverendul Greenshields, conform theguardian.com.

De asemenea, acesta a transmis și ce supărare a avut Regina în ultimele clipe de viață. Elisabeta se gândea mereu la situația din Ucraina.

„Ea a vorbit despre cât de supărată era de ceea ce se întâmplă în Ucraina. Evident că pentru cineva care a trăit un război în Europa şi care este martor la un alt război în Europa reprezintă un moment foarte îngrijorător”, a mai povestit Greenshields.

ADVERTISEMENT