Sporturi

Dezvăluirile unui fost număr 31 ATP. Cum i-a fost propus un blat la Australian Open: „Mi-a fost oferită suma de 100.000 de euro pentru a pierde”

13.04.2020 | 14:34
Dezvaluirile unui fost numar 31 ATP Cum ia fost propus un blat la Australian Open Mia fost oferita suma de 100000 de euro pentru a pierde
ADVERTISEMENT

Sergiy Stakhovsky, jucător de tenis din Ucraina, a dezvăluit că, la ediția din 2009 a Grand Slam-ului de la Melbourne, i-a fost propusă suma de 100.000 de euro pentru a pierde în runda inaugurală, când l-a întâlnit pe francezul Arnaud Clement.

Propunere de aranjament la Australian Open

Sergiy Stakhovsky, ajuns în prezent pe locul 169 în ierarhia WTA, însă, acum mai bine de un deceniu, sportivul din Ucraina era o prezență constantă pe tablourile principale ale turneelor de Grand Slam, ocupând o poziție în primii 100 de jucători de tenis ai lumii.

ADVERTISEMENT

În 2009, Sergiy Stakhovsky, 83 ATP la acel moment, îl întâlnea pe Arnaud Clement în runda inaugurală a Australian Open, meci câștigat de francez în cinci seturi, 6-3, 2-6, 4-6, 6-2, 6-1.

Jucătorul din Ucraina dezvăluie, la mai bine de 11 ani de la acel moment, că, înainte de întâlnirea cu Arnaud Clement, i-a fost propusă suma de 100.000 de euro pentru a pierde meciul.

ADVERTISEMENT

Când eram la Australian Open, mi-a fost oferită suma de 100.000 de dolari pentru a pierde contra lui Arnaud Clement. Erau două persoane, care aveau în spate investitori.

Am pierdut meciul, deși câștigasem două seturi. La părăsirea terenului, dacă persoană respectivă ar fi fost acolo, aș fi lovit-o cu racheta!”, a declarat Sergiy Stakhovsky, conform L’Equipe.

ADVERTISEMENT

„I-am întrebat dacă sunt pregătiți să îmi protejeze familia”

Sportivul din Ucraina susține că, după meciul cu Clement Arnaud, a mers la Unitatea pentru Integritate în Tenis, unde a refuzat, totuși, să dezvăluie identitatea celui care i-a propus aranjamentul meciului de la Australian Open.

După meci, am mers la Unitatea pentru Integritate în Tenis, iar ei m-au întrebat cine a fost.

I-am întrebat dacă sunt pregătiți să îmi protejeze familia, pentru că persoană respectivă este doar un pion, iar oamenii din spatele lui sunt periculoși. Mi-au spus că nu-mi pot garanta nimic”, recunoaște Sergiy Stakhovsky.

ADVERTISEMENT
  • 31 este cel mai bun loc ocupat de Sergiy Stakhovsky în ierarhia ATP