News

Dezvăluirile unui român repatriat din Afganistan. “Am fost prinşi în infern. A fost oribil, au distrus tot”

Dezvăluirile unui român repatriat din Afganistan. Iată ce a avut acesta de spus despre situația din țară.
20.08.2021 | 15:57
Dezvaluirile unui roman repatriat din Afganistan Am fost prinsi in infern A fost oribil au distrus tot
ADVERTISEMENT

Un român care a fost prins în Afganistan în timp ce acesta era cucerit de talibani a povestit cum au decurs lucrurile și cum au fost aceste evenimente simțite de cetățeni.

Dezvăluirile unui român repatriat din Afganistan. Ce a povestit acesta

Cristi, românul care a trăit pe propria piele cucerirea Afganistanului, a povestit cum a reușit să plece din această țară, dar și ce s-a întâmplat după ce talibanii au intrat în Kabul.

ADVERTISEMENT

Acesta muncește în Afganistan din anul 2015 și lucra pe post de contractor pentru o firmă internațională de mai multă vreme. Înainte de cucerire, Afganistanul era o zonă mai sigură pentru internaționali, după spusele românului.

Românul a povestit că intrarea talibanilor în Afganistan a fost una pașnică, iar dorința acestora era aceea de a restabili ordinea.

ADVERTISEMENT

Nu a mai durat mult să se instaleze haosul acolo, după ce forțele de securitate au fugit, a mai povestit românul.

”Au intrat pașnic, cu dorința de a restabili ordinea, mai ales în zona aeroportului unde, datorită faptului că forțele guvernamentale de securitate(armată, poliție, NDS) au fugit, s-a instalat haosul”, a spus Cristi pentru Europa Liberă.

ADVERTISEMENT

Cum a decurs plecarea din Afganistan. Românul a fost salvat de americani

În noaptea de 15 spre 16 august, românul a fost salvat de americani. Acesta a plecat împreună cu alți cetățeni rămași blocați în Afganistan. Dar, lucrurile nu au fost prea simple pentru ei, deoarece drumul către aeroport a fost blocat.

Românul povestește că unii oameni chiar și-au lăsat mașinile pe străzi și au plecat către aeroport pe jos, din disperarea de a pleca din această țară, pusă în pericol de revenirea talibanilor la putere.

ADVERTISEMENT

”La ora 13.00, am evacuat locația noastra și ne-am îndreptat spre aeroport, când am fost prinși în acel infern. Mii de afgani și sute de mașini au blocat bulevardul către aeroport.

Bulevardul are cinci benzi de mers pe un sens plus trei auxiliare, service road, cum spunem noi.

La fel pe contrasens. Imaginați-vă că toate benzile erau ocupate și se mergea numai spre aeroport. Mulți localnici și-au abandonat mașinile și mergeau pe jos”, își amintește Cristi de ziua în care a reușit să părăsească Afganistanul, conform sursei menționate anterior.

ADVERTISEMENT
Tags: