Sporturi

Dezvălurile lui Darren Cahill la doi ani de la succesul Simonei Halep la Roland Garros: “Tremura înainte de finală” / “Cel mai frumos moment din cariera mea”

09.06.2020 | 11:19
Dezvalurile lui Darren Cahill la doi ani de la succesul Simonei Halep la Roland Garros Tremura inainte de finala  Cel mai frumos moment din cariera mea
ADVERTISEMENT

Darren Cahill a vorbit la emisiunea „The Tennis Podcast”, moderată de David Law și Catherine Whitaker despre Simona Halep și conexiunea unică pe care o are cu jucătoarea româncă, dar și despre finala cu Sloane Stephens de la Roland Garros, pe care tehnicianul australian îl consideră momentul cheie în cariera Simonei.

Dezvăluirile lui Darren Cahill la doi ani de la succesul Simonei Halep la Roland Garros

Darren Cahill a povestit cum a trăit finala dintre Simona Halep și Sloane Stephens de la Roland Garros, la doi ani distanță de la confruntare, și motivele pentru care crede că finala respectivă a fost momentul de care avea nevoie românca pentru a intra cu adevărat în istoria tenisului mondial:

ADVERTISEMENT

„Am fost alături de ea timp de trei ani, după care a jucat acea finală pe cont propriu împotriva lui Sloane Stephens. Cred că ceea ce s-a întâmplat în 2017, cu problemele ei la spate, și alte finale pe care le-a pierdut de-a lungul anilor i-au dat mai multă putere și încredere să intre în finala de la Paris fără prea multe emoții. Ăsta a fost drumul ei pentru a ajunge în vârf.

Meciul cu Sloane cred că i-a demonstrat ei că este foarte important moralul și psihicul, mai ales că adversara sa juca aproape fără greșeală.

ADVERTISEMENT

Atunci și-a dat seama că nu trebuie să joci tenis doar într-un anume mod, a fost cea mai mare revelație a sa. O dată ce și-a dat seama de acest lucru a intrat mult mai bine în al doilea set și a început să își bage adversara în corzi”.

„Rolul meu și al oricărui antrenor, de altfel, este să-ți pregătești eleva pentru aceste tipuri de meciuri, să îi ajuți să nu se piardă cu firea.

ADVERTISEMENT

Ce am schimbat mai mult la ea, a fost în legătură cu personalitatea sa, în momentul în care presiunea o acapara complet.

Înainte de a păși pe teren la meciul cu Sloane am privit-o în ochi și i-am zis că astăzi e ziua cea mare, ai făcut o treabă excelentă, ești la fel de bună să câștigi trofeul, eu știu că tu îl vei câștiga, nu pleci de pe teren fără trofeul ăsta.

ADVERTISEMENT

Este o domnișoară foarte, foarte puternică și am știut că va reuși. Cuvintele sunt mai ușor de zis, dar meciul ea l-a câștigat, acolo nu mai aveam cum să intervin”, a mai spus Darren Cahill.

„A trecut prin multe greutăți, iar unii oameni nu o vedeau niciodată să ajungă pe locul 1 mondial”

„Cu câteva săptămâni înainte de finala cu Sloane, a jucat un meci cheie cu Maria Sharapova în semifinalele Open-ului Italiei, unde a luptat din greu și cred că acel meci i-a dat multă încredere pentru ce avea să vină la Roland Garros.

Nu putea să joace în acea finală în același fel cum o făcuse, pentru că Sloane o avea la mână. Îmi amintesc fiecare punct al acelui meci, și mă uitam la Simona sperând să fie mult mai agresivă, chiar și pe zgură. O dată ce a venit mai aproape de fileu, lucrurile au stat mai bine.

A fost un sentmient de nedescris când s-a bucurat, pentru că eu nu am fost alături de drumul ei pentru câțiva ani, dar ea a fost mereu acolo și și-a văzut de treabă foarte profesionist”, a continuat Darren Cahill.

„A trecut prin multe greutăți, iar multă lume nu se aștepta ca ea să ocupe primul loc mondial sau să câștige Roland Garros. Chiar și încurajată de mii de români, care o adoră pe Simona, crează mereu multe așteptări și presiuni.

Era foarte important pentru români ca ea să câștige acea finală. I-am zis că nu este vorba doar despre ea, ci și despre țară, despre România, despre oamenii care au nevoie de acea victorie.

Tremura înainte de meci, dar felul în care s-a descurcat în acea partidă a fost cel mai frumos moment pe care l-am trăit în toată cariera mea din tenis”, a mai spus tehnicianul australian.

„A fost multă bucurie în România!”

Darren Cahill a vorbit și despre cât de importantă era victoria Simonei pentru românii care au încurajat-o mereu pe aceasta și care așteptau la fel de mult ca ea să câștige finala de la Roland Garros.

„Să o văd jucând cu o așa mare ambiție, să fac parte din echipa sa și să o văd atingând țelul ei…nu cred că am un moment mai plăcut în sport pe care să mi-l amintesc.

A fost multă bucurie în România după victoria ei, a fost o oboseală emoțională imensă, nu fizică. Ea poate să joace și 10 meciuri în aceeași zi, nu ar fi o problemă, dar încărcătura emoțională a fost imensă și asta te obosește.

Sărbătoarea a fost pe un stadion de fotbal, unde au fost prezenți 20.000 de oameni și a fost un lucru remarcabil. Este felul în care se trăiesc românii momentele. A fost o eliberare să câștige acel meci și pentru români”, a încheiat Darren Cahill.

ADVERTISEMENT