Dezvoltă memoria copilului tău prin mai multe metode simple şi distractive

Dezvoltă memoria copilului tău prin metode simple şi distractive! Hainele pentru şcoală au fost spălate, călcate, aranjate, rechizitele au fost cumpărate, totul este pregătit deja pentru...
08.09.2017 | 13:26
Dezvolta memoria copilului tau prin mai multe metode simple si distractive
ADVERTISEMENT

Dezvoltă memoria copilului tău prin metode simple şi distractive! Hainele pentru şcoală au fost spălate, călcate, aranjate, rechizitele au fost cumpărate, totul este pregătit deja pentru sunetul de clopoţel. Şcoala începe pe 11 septembrie, dar copilul tău este pregătit? Află cum îl poţi ajuta să-şi dezvolte memoria, pentru rezultate mult mai bune la şcoală, dar şi pentru un viitor mai bun.

Dezvoltă-i abilităţile de vizualizare. Cere-i copilului tău să creeze în minte o imagine despre ce a citit sau a auzit. Dacă i-ai spus să pregatească locul de joacă pentru cinci persoane, cerei-i să vină cu o imagine mentală despre cum ar trebui să arate acesta, apoi îl poţi pune să deseneze acea imagine, potrivit doctorulzilei.ro. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Dezvoltă memoria copilului prin lectură

Pune-l să te înveţe şi pe tine. Capacitatea lui de a-ţi explica cum să faci ceva presupune întelegerea şi memorarea de către el a informaţiei. Dacă copilul învaţă o abilitate, cum ar fi mersul pe bicicletă, cere-i să te înveţe şi pe tine şi să-ţi explice, deoarece asa se dezvolta memoria. Mulţi învăţători occidentali şi în totalitate cei japonezi se bazează foarte mult pe această metodă!

Alege-i jocuri care utilizează memoria vizuală. Există o mulţime de jocuri potrivite fiecărei dintre vârste care pot ajuta copilul să lucreze cu memoria vizuală. De asemenea, există materiale care conţin imagini şi texte, foarte utile pentru a le dezvolta celor mici memoria. Aceste exerciţii îl pot ajuta şi la şcoală, atunci când i se explica lecţia.

ADVERTISEMENT

Încurajeaza-l sa citească. Există un motiv pentru care marcajele, sublinierile şi notiţele sunt atat de agreeate de către cei care învaţă mult! Acestea pot ajuta să se păstreze informaţiile în minte suficient de mult timp pentru a răspunde la intrebări despre tema respectivă! Învăţatul cu voce tare şi ascultarea lecţiei după ce a fost citită, pot fi şi acestea metode de a reţine mult mai uşor informaţiile. Strategiile active de citire pot contribui şi la formarea amintirilor pe termen lung. Toate sunt valabile în cazul copiilor!

Tags: