News

DGASPC a cerut ”plasament de urgență” în cazul fiicelor lui Bogdan Drăghici, sinucigașul de la Ambasada Rusiei. Fostele soții ale șefului TATA, chemate în instanță

Cerere neașteptată a autorităților, după moartea avocatului Bogdan Drăghici, care și-a pus capăt zilelor după ce a intrat cu mașina în poarta Ambasadei Federației Ruse la București.
12.05.2022 | 13:09
DGASPC a cerut plasament de urgenta in cazul fiicelor lui Bogdan Draghici sinucigasul de la Ambasada Rusiei Fostele sotii ale sefului TATA chemate in instanta
Bogdan Drăghici, avocatul TATA, s-a sinucis la începutul lunii aprilie, după ce a intrat cu mașina în poarta ambasadei ruse / Colaj foto: Fanatiik
ADVERTISEMENT

Sinuciderea lui Bogdan Drăghici, președinte al organizației T.A.T.A., a pus capăt unei povești cutremurătoare scoase la iveală în urmă cu trei ani de fosta soție a avocatului. Drăghici a fost acuzat atunci că și-a abuzat fiica vitregă, iar cu doar câteva zile înainte să-și pună capăt zilelor, bărbatul fusese condamnat la 15 ani de închisoare. După moartea bărbatului, lucrurile au luat o nouă turnură.

DGASPC sector 6 a cerut ”instituirea măsurii plasament de urgență” pentru fiicele lui Bogdan Drăghici

În urmă cu două săptămâni, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 6 a introdus o acțiune pe rolul Tribunalului București împotriva Angelei Popa și a lui Helen-Daniela Pantelimon.

ADVERTISEMENT

Cele două pârâte sunt fostele soții ale lui Bogdan Drăghici. De prima, avocatul a divorțat în anul 2006, iar de cea de-a doua, 10 ani mai târziu. În ambele cazuri, instanța a dispus inițial ca minorele rezultate în urma căsniciilor să rămână la tată.

Acțiunea deschisă de DGASPC sector 6 la Tribunalul București are ca obiect: ”ordonanță președințială, instituire măsură plasament de urgență”.

ADVERTISEMENT

Când se aplică plasamentul în regim de urgență

Plasamentul în regim de urgență este o măsură de protecție specială, cu caracter temporar, care se stabilește pentru copilul aflat în situații speciale. Aceasta se aplică în cazuri de abuz, neglijență sau orice formă de violență sau în cazul în care minorul este găsit sau părăsit în unități sanitare.

De asemenea, conform legii 272/2004, măsura se aplică și în cazul în care copilul al cărui unic ocrotitor legal sau ambii părinți au fost reținuți, arestați sau nu-și pot exercita drepturile sau obligațiile părintești. Plasamentul de urgență poate fi cerut în cazul în care părinții sunt decedați, declarați judecătoresc morți sau dispăruți, sau când nu a putut fi instituită tutela.

ADVERTISEMENT

Pe toată durata plasamentului în regim de urgență se poate suspenda exercițiul drepturilor părintești, până la o decizie ulterioară a instanței. Măsura plasamentului în regim de urgență de stabilește de către directorul direcției generale din unitatea administrativ-teritorială în care se regăsește copilul.

”Protecția copilului” nu comentează cazul

Pe 5 mai 2022, Tribunalul București a respins cererea DGASPC sector 6 ca nefondată, decizia putând fi atacată în 5 zile de la comunicare.

ADVERTISEMENT

FANATIK a luat legătura cu Gabriela Schmutzer, director general al DGASPC sector 6, cea care a inițiat procedura de plasament de urgență, însă aceasta a refuzat să comenteze, motivând că ”informațiile referitoare la cazurile care implică minori sunt confidențiale”.

În acest moment, Bogdan Drăghici are mai multe procese pe rol, în care apar ambele soții, și care încă nu s-au au fost închise de instanță din cauza întârzierii cu care a fost emis certificatul de deces.

Bogdan Drăghici , condamnat la 15 ani și 4 luni de închisoare, cu o zi înainte să se sinucidă

Fostul președinte al organizației T.A.T.A. (Alianța Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor) a murit în dimineața zilei de 6 aprilie 2022, după ce a intrat cu mașina în poarta Ambasadei Federației Ruse la București. După impact, el s-a auto-incendiat.

Bărbatul se afla sub control judiciar însă fusese condamnat, cu o zi înainte, la 15 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiuni sexuale cu minori. Decizia a fost pronunțată de Judecătoria sectorului 2, nefiind definitivă.

Drăghici nu a recunoscut niciodată acuzațiile aduse, el susținând că este victima răzbunării fostelor partenere de viață. Fostul avocat a fost reținut în august 2019 și a stat mai bine de un an în arest preventiv. Într-un ultim mesaj postat pe contul personal de Facebook, Bogdan Drăghici a rememorat vizita pe care a făcut-o la Kiev, în primăvara anului 2019, împreună cu fiica lui.

ADVERTISEMENT
Tags: