Caz medical dificil în Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. O femeie de 35 de ani, mamă a unei fetițe de doar doi ani, a fost operată din cauza unei tumori pe creier de șapte centimetri.
Intervenție chirurgicală complexă, realizată cu succes în Spitalul de Neurochirurgie din Iași. O femeie de 35 de ani s-a prezentat în urmă cu un an la unitatea medicală din cauza unor stări de rău.
Aceasta prezenta o serie de simptome îngrijorătoare, pentru care a primit un diagnostic dur. Medicii au informat-o de faptul că are un tumoare pe creier.
„Tânăra s-a prezentat în urmă cu un an în clinica noastră pentru crize comiţiale, o epilepsie secundară unei leziuni infiltrative într-o zonă funcţională a creierului, mai exact în aria premotorie pe partea stângă.
S-a decis atunci să efectuăm o biopsie pentru a determina tipul de leziune, având în vedere riscurile unei intervenţii chirurgicale de rezecţie maximală a tumorii. Era riscul ca pacienta să rămână paralizată. Diagnosticul iniţial a indicat o tumoră relativ benignă”, a afirmat medicul Lucian Eva.
În timp, leziunea a fost ținută sub control, însă încet, încet, a continuat să se mărească. În acest fel, medicii au luat decizia unei intervenții chirurgicale. Această procedură s-a realizat cu ajutorul aparatelor de ultimă generație.
„Intervenția chirurgicală a fost una complexă, dar a fost realizată cu succes datorită dedicării neurochirurgilor și a aparaturii de ultimă generație de care dispune spitalul.
Tumora a fost complet extirpată, iar lacrimile de teamă s-au transformat în lacrimi de bucurie și recunoștință”, au precizat reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”.
În continuare, după ce operația a fost finalizată cu succes, mămica va urma un tratament cu chimioterapie și radioterapie. Cadrele medicale sunt optimiste și speră că femeia va avea, de acum încolo, o viață lungă și liniștită.
„Printr-o procedură chirurgicală cu pacientul treaz s-a reuşit o rezecţie maximală a tumorii. Pacienta va urma un tratament complementar, constând în chimioterapie şi radioterapie, iar noi sperăm într-o evoluţie bună din punct de vedere imagistic a leziunii, astfel încât aceasta să beneficieze de o calitate a vieţii cât mai bună de la momentul diagnosticului”, a mai precizat managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, Lucian Eva.
Vizibil emoționată și fericită, pacienta spune că s-a ținut „foarte tare” din momentul în care a aflat diagnosticul. Aceasta a sperat întotdeauna că se va face bine și continuă să fie optimistă.
„Nu mi-am pierdut cu firea şi am spus că trebuie să încerc. Operaţia a decurs foarte bine. A fost un pas mare, l-am trecut. Am toată încrederea că o să mă recuperez”, a declarat femeia.