News
notix pixel id

Dialog între CTP și Clotilde Armand: “Credeți că încălzește pe cineva ceea ce spuneți acum? Este un atac chimic la adresa cetățenilor”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, au avut un schimb de replici încins vineri, la Digi24 despre situația munților de deșeuri prezente pe străzile din Sectorul 1: "Credeți că încălzește pe cineva ceea ce spuneți dumneavoastră acum? Este un atac la adresa cetățenilor"
04.06.2021 | 21:27
Dialog între CTP și Clotilde Armand:
Dialog între CTP și Clotilde Armand: "Credeți că încălzește pe cineva ceea ce spuneți acum? Este un atac chimic la adresa cetățenilor" foto: Colaj FanatikInquam Photos / Bogdan-Ioan Buda
ADVERTISEMENT

Clotilde Armand cere stare de alertă în Sectorul 1 din cauza gunoiului neridicat de către operatul delegat, aceasta putând fi declarată de către Prefectul Capitalei.

Conflictul dintre primar și Romprest este unul deja vechi, firma amenințând de mai multe ori că nu va mai ridica deșeurile de pe străzile Bucureștiului.

Dialog încins între CTP și Clotilde Armand: “Încălzește pe cineva ceea ce ne spuneți acum? Este un atac chimic la adresa cetățenilor”

Cristian Tudor Popescu: “Când ați pornit acest război nu ați luat în considerare un plan? Firma pretinde că v-a anunțat și era previzibilă o situație care este intolerabilă, munți de gunoaie cresc lângă tomberoane.”

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand: “Aveți dreptate, sunt munți de gunoaie, le-am văzut, le cunosc. Suntem într-o situație dificilă pe care am prevăzut-o. Compania are obligația de a ridica gunoiul, este o delegare de serviciu, toate pretextele pe care le-a folosit le-am rezolvat.”

Cristian Tudor Popescu: “Cum ați rezolvat situația? Gunoiul este pe străzi.”

Clotilde Armand: “Sunt două posibilități: Consiliul Local să fie cu mine și să rezilieze acest contract, a doua este cea pe care o urmăresc acum, deoarece Consiliul Local nu este de acord cu mine să rezilieze, prefectul să constate că suntem într-o situație de pericol public.

ADVERTISEMENT

Domnul prefect este cel care poate să declare stare de alertă, odată cu această stare eu aș putea să acționez, până atunci nu pot să o fac. Sunt munți de gunoaie pentru ca operatorul economic nu își respectă contractul și nu ridică gunoiul.”

Cristian Tudor Popescu: “De ce nu ați vorbit de acum o săptămână cu prefectul, Garda de Mediu și celelalte autorități?”

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand: “Am sesizat toate instituțiile statului, am trimis un raport complet către prefect.”

Claudiu Pândaru: “De când știați dumneavoastră că cei de la Romprest vor orpi colectarea deșeurilor? Când ați primit o notificare?”

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand: “De când sunt la primărie, nu a trecut o lună de când în care nu am primis această amenințare.”

Claudiu Pândaru: “Domnul Velicu (n. red. reprezentant al firmei Romprest) mi-a trimis acum această notificare pe care v-a trimis-o și dumneavoastră în data de 25.05, conform căreia nu va mai ridica deșeurile.”

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand: “Ei spun că din cauza prestatorilor nu vor putea să depoziteze gunoiul și de aceea nu vor putea să ridice. Eu le-am explicat că problema cu prestatorii este rezolvată.”

Cristian Tudor Popescu: “Știați ce se va întâmpla?

Clotilde Armand: “Nu am de unde să ghicesc ce va face prestatorul…”

Cristian Tudor Popescu: “Păi v-a trimis o notificare scrisă.”

Clotilde Armand: “Notificarea se referea la o problemă punctuală care este deja rezolvată.”

Cristian Tudor Popescu: “Înainte de a le apăra buzunarul, cetățenii așteaptă să le protejați viața.”

Clotilde Armand: “Eu l-am sesizat de la început pe domnul prefect, dar trebuie să înțelegeți.”

Cristian Tudor Popescu: “Cum să înțeleg când este vorba de un atac chimic și biologic la adresa cetățenilor. Nu se acționează în primul moment? Am înțeles că nu se va strânge gunoiul nici astăzi, nici mâine și de luni încolo mai vedem.”

Clotilde Armand: “Operatorul are obligația să își respecte contractul, are bani, trebuie să colecteze gunoiul.”

Cristian Tudor Popescu: “Un operator privat poate să fie un rechin care mușcă oameni pentru că privatul este junglă.

Dumneavoastră trebuie să aparăți cetățenii de operatorul privat care atacă cetățenii în acest moment cu substanțe chimice și biologice. Cu vorbe îi apărați? Încălzește pe cineva ceea ce spuneți acum? Credeți?

Clotilde Armand: “Oamenii aleși din Consiliul Local de ce nu opresc această situație?”

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri