News

Dialog între George Simion și Petre Roman la TV: “Vorbiți în doru’ lelii, doar peste alții”

George Simion, co-președinte al Alianței pentru Unirea Românilor și Petre Roman, fost prim-ministru al României, au avut un dialog controversat miercuri, în direct la România TV: "vorbiți în doru' lelii, doar peste alții, asta faceți"
26.05.2021 | 22:36
Dialog intre George Simion si Petre Roman la TV Vorbiti in doru lelii doar peste altii
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de miecuri, Simion a fost autorul unui moment comic, recitând în Parlamentul României niște versuri despre care a spus că aparțin lui Mihai Eminescu, deși acestea erau ale lui Marian Bamboi.

Co-președintele AUR a mai avut în trecut dialoguri controversate în direct, la TV, unul fiind cu deputatul USR Emanuel Ungureanu.

ADVERTISEMENT

Dialog între Simion și Petre Roman: “Vorbiți doar peste alții, în doru lelii”

Petre Roman: “Vorbiți în doru lelii, vorbiți doar peste alții, ceea ce reprezintă partidul dumneavoastră e doar propagandă. Nu aveți nimic de substanță în spatele unei așa-zise atitudini pro-națională.”

George Simion: “Dumneavoastră sunteți baza noastră, prin dezastrul pe care l-ați făcut în ultimii 31 de ani.

ADVERTISEMENT

V-ați instalat, l-ați omorât pe Ceaușescu și cu împrumuturi de la FMI ați distrus această țară. Venea FMI-ul și zicea ce fabrică se închide, care se vinde la austrieci, care se vinde la olandezi și așa mai departe.”

Petre Roman: “Când noi vorbim pe telefon și domnul acesta Simion…”

George Simion: “Domnul deputat Simion, domnule Roman.”

Petre Roman: “Vreți să vă zic domnul președinte Simion, e mai bine așa?”

George Simion: “Nu, eu sunt co-președinte, la AUR suntem doi co-președinți.”

Petre Roman: “Bine, domnul co-președinte Simion, să fie mai bine acum.”

George Simion: “Dumneavoastră nu ar trebui să fiți pe scena publică, nu ar mai trebui să aveți pretenția să ieșiți în spațiul public, dumneavoastră, Iliescu, Băsescu și cu toată șleahta care a distrus România.”

ADVERTISEMENT

Petre Roman: “Este cu totul incalificabil ce face dumnealui. Pe mine m-ați invitat să vorbesc, dar nu îmi dați posibilitatea să fac acest lucru.”

George Simion și Emanuel Ungureanu, dialog la TV: “Mi-e greu să văd ceva coerent în ce face un partid extremist”

George Simion: “Noi nu vom intra într-un guvern de uniune națională, dar vom propune specialiști la sănătate, educație, agricultură.

ADVERTISEMENT

Vrem ce e mai bine pentru români, iar Năsui, Popescu și ce mai avem acum nu satisfac această necesitate a țării de a avea niște conducători. Nici președintele Iohannis nu satisface această necesitate.

Din păcate nu este o șansă pentru alegeri anticipate, este egoismul mult prea mare din partea unora, Constituția permite unele lucruri și altele nu. Atunci când domnii de la USR nu îl vor mai susține pe Klaus Iohannis, s-ar putea să voteze și ei.”

Mihai Gâdea: “Ați vota alături de AUR suspendarea domnului președinte?”

Emanuel Ungureanu: “Mi-e greu să văd ceva coerent în ceea ce face și spune AUR.”

George Simion: “Dar Florin Cîțu este coerent pe care l-ați pus și acum îl dați jos?”

Emanuel Ungureanu: “Încercăm să purtăm un dialog, dar…”

George Simion: “Mai greu cu dumneavoastră, dar încercăm.”

Emanuel Ungureanu: “Dumneavoastră sunteți anti-mască, anti-vaccin, nu înțeleg cum doriți dumneavoastră să gestionați această pandemie în aceste condiții.”

ADVERTISEMENT