Sport

Dialog Prodanca – Ivanovici cu luciri de săbii în ochi : ”Aș da ani din viață să întorc timpul… Te rog, iartă-mă, Dane, o să mă bat ca o leoaică pentru cariera ta! Și vă avertizez, lăsați-mi familia în pace!”

15.07.2019 | 14:16
Dialog Prodanca  Ivanovici cu luciri de sabii in ochi  As da ani din viata sa intorc timpul Te rog iartama Dane o sa ma bat ca o leoaica pentru cariera ta Si va avertizez lasatimi familia in pace

Aseară, după editorialul “ Vreau să-mi cresc copiii în România lui Halep, nu în România Anei Maria Prodan”, am avut o discuție fără finețuri, fără menajamente, de aproape 30 de minute cu managerul. Anamaria Prodan mă sunase deja de 4 ori, îmi dăduse vreo 14 mesaje pe WhatsApp,  dar n-am putut să-i răspund din motive de… Djokovic- Federer, epic final… Pentru că trăim într-o democrație, din fericire și o democrație a presei, vă redau dialogul cu Anamaria Prodan, personajul negativ al ultimelor 48 de ore. Pe un ton echilibrat, fără agresivitatea ce o caracterizează de ceva vreme, Ana mi-a explicat pe larg contextul care a dus la acest  mega-scandal fotbalistic.

A.M.: Bună, Horia, doar atât am vrut să te întreb, de ce atâta ură în vorbele tale?

H.I. : Nu e ură, te influențează prietenii ăia din jurul tău, care toată ziua îți bagă limba în ureche, te ridică mieros în slăvi pentru orice, de ai ajuns să faci gesturi care n-au nicio legătură cu o societate civilizată. Gesturi care te stigmatizează și  aruncă în derizoriu toată munca ta de până acum.  Am scris ce a simțit orice român cumsecade, care a văzut acel pumn dezgustător. Am scris ca să te doară, că poate înțelegi și tu ceva și te opreșți!

Poate ai dreptate, dar mi s-a părut prea multă răutate la tine. Sincer, nu mă așteptam niciodată la vorbe atât de dure…

Gestul tău a fost dur, grotesc, și când spun dur e doar o biată figură de stil. Eu mi-am făcut doar datoria de jurnalist. Sincer, personal, nu te mai recunosc în ultimul timp…

Și mie îmi pare rău de acea clipă de rătăcire… Aș da ani din viață ca să întorc timpul și să nu fi făcut asta. Ție pot să-ți explic gestul. Copilăresc și idiot! Poate că măcar  așa, înțelegând puțin contextul, ar înțelege și opinia publică cum s-a ajuns la acea palmă pe care o regret din suflet.

“Eu cu Dan Alexa suntem doar parteneri de fotbal. Eu și Laur nu ne ascundem de nimeni și de nimic. De 4 ani ne tot divorțați!”

Eșți invitata mea, spune tot! La noi, la FANATIK nu există cenzură! Chiar și un condamnat are dreptul să vorbească… Opinia publică crede că e o scenă fierbinte de gelozie, că doar o femeie rănită putea să reacționeze cum ai făcut-o tu. Că ai o relație cu Dan Alexa, care depășește cadrul profesional…

Dacă aș avea una de-un leu în buzunar pentru fiecare invenție, minciună și scenariu care s-au scris despre mine în ultimele 48 de ore, aș avea bani să construiesc un adăpost pentru copiii necăjiți (râde trist). O spun răspicat, mi-o asum, v-o strig pentru ultima oară: eu cu Dan Alexa suntem doar parteneri de fotbal, de business, sunt impresarul lui. Atât! Tu ne cunoști bine familia, știi cât de fericiți suntem, ce copii minunați avem. Dacă eu sau Reghe divorțăm, asta facem! Nu ne ascundem de nimeni și de nimic! În 4 ani atâtea subiecte au fost cu presupusul nostru divorț, de au căzut toate în derizoriu. Nimeni nu a făcut altceva decât să-și dea cu presupusul. Gata! Am pus punct acestor lucruri. E noaptea minții… Lăsați-mi familia în pace! Lăsați-l pe Laur în pace! E prejudecata asta nenorocită că o femeie în lumea bărbaților trebuie să se culce cu toți ca să reușească, fiindcă altfel e imposibil. O aberație!  E ultima oară când mai comentez pe acest subiect. În plus, Dan are o iubită, fata brunetă de la stadion care fără voia ei a devenit celebră.

“Dan Alexa e un bărbat adevărat. E unic. Un gentleman! N-a luat levierul să-mi arate el cine e mai puternic…”

Atunci, cum ai putut să-i faci așa ceva lui Dan Alexa, un om la care evident că ții, fiindcă te-ai preocupat îndeaproape de cariera lui?

A fost o nebunie de moment! Regret! Sunt vulcanică și pătimașă. Îmi cer scuze public lui Dan și familiei lui pentru toată durerea pe care am provocat-o. Contextul a fost strict legat de fotbal. Eu îmi doresc mereu să câștig, sunt aprigă, vreau să fiu numărul 1, să fac treabă peste tot pe unde mă duc. Recunosc, sunt aprigă și la bani. M-am certat cu Dan de la niște jucători, de fapt de la un fotbalist, pe care însă n-o să vi-l spun, pentru că așa e firesc. După meci, Dan, nervos și el din cauza rezultatului, mi-a reproșat iarăși acel transfer. Au fost niște vorbe mai grele și am explodat. Pur și simplu, n-am putut să mă mai abțin, să mă controlez. A fost reacția unei femei rănite în orgoliul de profesionistă, nu a unei femei rănite din dragoste. Am greșit enorm, dar când Dan îmi făcea reproșuri, fiind și tensiunea jocului, mi s-a suit sângele la cap fiindcă numai eu știu cât am muncit și cât suflet am pus ca să-i construiesc o carieră lui Dan Alexa. Cu câți m-am luptat pentru el… știu că e un antrenor bun! Lumea nu înțelege, e multă presiune, sunt mulți bani la mijloc, plus un patron ca Ioan Niculae pe care nu vreau să-l dezamăgesc niciodată! Vă promit însă un singur lucru: o să mă bat ca o leoaică, lumea știe că sunt o luptătoare, ca să repar pentru Dan tot ce am stricat într-un minut de rătăcire.

Dar ce face acum Dan Alexa? Cum rămâne cu pumnul primit din partea unei femei? Ce percepție va avea în ochii lumii, în vestiar?

Dan trebuie perceput de toți cei care au puțină minte și demnitate drept un bărbat adevărat! El n-a răspuns tot cu o lovitură, nu m-a bruscat, nu m-a tuns, nu a luat levierul să-mi arate cine e femeia și cine e bărbatul, n-a răspuns ieșirii mele cu o ieșire și mai nebunească. Dan a înțeles clipa de rătăcire a unei femei-impresar care nu-și dorește decât că el să reușească și s-a comportat precum un gentleman adevărat. Dan Alexa e unic! A predat tuturor o lecție de viață, de bărbat educat.  Știu că i-a fost greu, dar asta  înseamnă să fii bărbat într-adevăr! Îl rog să mă ierte și promit că mă voi revanșa. Presiunea asta ne înnebunește pe toți, iar eu sunt o fire mai vulcanică. Însă azi mulți uită că au obținut și o grămadă de avantaje datorită felului în care mă bat pentru cei pe care îi impresariez.  Pentru că pe toți îi consider familia mea! Uneori, presiunea asta a rezultatelor ne omoară! În fotbal este atâta presiune încât se întîmplă așa ceva. MM Stoica a leșinat un bărbat pe stadion. Și a cerut scuze! Și tot profesionistul Mihai Stoica a rămas. Se întîmplă. PRESIUNE!

Ce mesaj ai pentru milioanele de români oripilați sau amuzați de gestul tău?

Îmi pare rău de un singur lucru, că în ziua în care Halep a scris istorie, câștigând pentru prima oară Wimbledonul, presa a mediatizat mai mult povestea mea, trecând nedrept pe planul doi performanța fabuloasă a acestei supercampioane. Sincer, mă simt oarecum vinovată, dar asta e România. Asta cultivăm și asta avem! Eu am să încerc să le arăt tuturor că atunci când greșeșți trebuie să-ți asumi, să repari și să stai cu capul sus!