Dialog spumos Adrian Porumboiu – Ion Crăciunescu pe tema golului anulat de VAR în Sevilla – CFR: ”Ioane, fii corect și recunoaște că ai greșit” / ”Nu a fost henț!”

Adrian Baciu   
în Europa League
28/02/2020, 12:21
Dialog spumos Adrian Porumboiu – Ion Crăciunescu pe tema golului anulat de VAR în Sevilla – CFR: ”Ioane, fii corect și recunoaște că ai greșit” / ”Nu a fost henț!”
Dialog spumos Adrian Porumboiu - Ion Crăciunescu pe tema golului anulat de VAR în Sevilla - CFR: ”Ioane, fii corect și recunoaște că ai greșit” / ”Nu a fost henț!”

Golul marcat de Păun în finalul returului Sevilla – CFR Cluj, dar anulat de VAR, a reînviat o mai veche dispută din arbitrajul românesc. Adrian Porumboiu și Ion Crăciunesc duc un dialog aprig pe această temă. Dacă primul spune că decizia este una corectă, în acord cu noile prevederi regulamentare, al doilea insistă pe faptul că golul nu trebuia anulat.

Adrian Porumboiu și Ion Crăciunescu, polemică pe tema golului anulat de VAR în Sevilla – CFR Cluj

Imediat după finalul partidei de la Sevilla, în lumea fotbalului din România a apărut disputa ”A fost sau n-a fost henț la Traore” în faza premergătoare golului marcat de Păun.

Cei doi foști mari arbitri români, Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu, se situează în tabere diferite în această chestiune. Vineri, între aceștia a avut loc un dialog la Pro X pe această temă.

În ciuda regulamentului, Ion Crăciunescu rămâne la părerea că VAR-ul nu trebuia să sancționeze henț la Traore.

”Nu am vrut să jignesc pe cineva, am tot respectul pentru foști arbitri, dar noi trebuie să venim cu argumente când ne spunem părerea. Eu am admis că nu sunt Dumnezeu pentru că fazele acestea sunt neclare.

Dacă e intenție sau nu e intenție sunt criterii care trebuie judecate. Dacă pe un jucător atacant îl atinge mingea involuntar și mingea intră în poartă, voi anulați golul?

Porumboiu: ”Ioane, fii corect și spune că ai greșit!”

Adrian Portumboiu, de cealaltă parte, un susținător al deciziei VAR din meciul de joi, îl contrează pe Crăciunescu și îi cere să recunoască faptul că a greșit când a emis public părerea că nu a fost henț.

”Ioane, îți vine greu să recunoști că te-ai pripit aseaă. Ioane, fii corect și spune că ai greșit. Nu ești nici primul și nici ultimul care greșește. E greu de scos la capăt cu tine

Regulile sunt adaptate Ioane. În privința VAR-ului am venit cu o nouă reglementare. Legile jocului s-au schimbat într-un singur sens.

Dacă înainte de gol mingea îl lovește pe un jucător înainte de a se duce în poartă, atunci golul se anulează. Aceasta este noutatea. În afară de asta, în tot restul terenului, se aplică regulamentul”, a fost replica lui Porumboiu pentru sursa citată.

Ce regulament au judecat arbitrii VAR la Sevilla – CFR

Specialiștii VAR au judecat în spiritul noilor recomandări din august 2019, care prevăd că „orice gol înscris sau creat cu ajutorul mâinii va fi anulat, chiar dacă este accidental”.

Închide ×