Interviu

Dialog spumos cu adversara Simonei Halep, Taylor Townsend:”Eu sunt favorita mea, nu Halep”

30.05.2018 | 17:32
Dialog spumos cu adversara Simonei Halep Taylor TownsendEu sunt favorita mea nu Halep

Simona Halep o întâlneşte pe Taylor Townsend, în turul 2 la Roland Garros, după victoria cu Alison Riske, din 3 seturi. Partida este programată joi, la o oră ce va fi anunţată miercuri seară. Americanca, ce aduce mult a Serena Williams la fizic, la cei numai 22 de ani ai săi, a învins-o, marţi, pe franţuzoaica Myrtille Georges, în 2 seturi: 6-4, 6-2.

FANATIK.RO a stat de vorbă cu Townsend – cea care miercuri joacă şi în proba de dublu, într-o prefaţă a meciului cu Simona Halep.

Taylor Townsend, adversara Simonei Halep în turul 2 la Roland Garros: “Ador zgura!”

Taylor, felicitări pentru victoria din turul 1. Cum te-ai descrie, ca jucătoare?

Am făcut un meci bun, mă simt excelent la Roland Garros şi sunt genul de jucătoare care se bucură de tenis, în primul rând.

Cine este Taylor Townsend este adversara Simonei Halep in turul 2 la Roland Garros.
Cine este Taylor Townsend este adversara Simonei Halep in turul 2 la Roland Garros.

Eşti din State, suprafaţa jucătoarelor de peste ocean e cea hard. E valabil şi pentru tine?

Să ştii că eu ador zgura. Am jucat foarte mult pe zgură, nu doar la Charleston, ci şi în multe turnee challenger. Mă simt foarte bine pe zgură. 

“Eu obosită? Am jucat şi patru săptămâni la rând, în fiecare zi câte un meci! La Roland Garros mă simt răsfăţată cu o zi de pauză!”

Te simţi obosită?

(Mirată) Obosită? Eu? No way!

Te întreb pentru că ai jucat la simplu marţi, miercuri ai câştigat la dublu, iar joi iar joci la simplu, contra Simonei Halep! 3 meciuri în 3 zile!

Acasă, joc un meci în fecare zi, aproape, fără pauză. Aşa că aici, la Roland Garros, mă simt puţin răsfăţată având zile de pauză! Îţi dau un exemplu: jucând multe turnee challenger, am ajuns de curând să evoluez în fiecare zi timp de 4 săptămâni! Deci corpul meu va face faţă, fără probleme.

Ai evoluat contra Simonei în Cincinnati, în urmă cu un an. Mai ţii minte acel meci?

Da, sigur!

Cum ai caracteriza-o pe Simona de atunci, în comparaţie cu Simona de acum?

E o întrebare grea, pentru că ţelurile şi drumurile noastre sunt diferite, nu ne comparăm. Totuşi, nici între Simona de atunci şi cea de acum nu cred că ar fi corect să fac o comparaţie, pentru că suprafaţa e diferită. N-am jucat rău în acel meci, dar simt că am făcut progrese de atunci până în prezent. Iar ea are finala de anul trecut pe retină, asemenea meciuri nu se uită uşor…

Unul dintre lucrurile care s-au schimbat este acela că acum, Halep este liderul mondial al circuitului WTA. Ai jucat vreodată împotriva unui număr 1?

“Meciul cu Simona Halep e ca o sărbătoare pentru mine!”

Da, la US Open, împotriva Serenei. Am mai fost în situaţia asta, deci nu cred că ar fi ceva nou. Va fi un meci grozav pentru mine, o partidă din care nu am nimic de pierdut, ci numai de câştigat. Nu ştiu dacă cineva are aşteptări de la mine în meciul cu Simona.

E favorita ta la câştigarea trofeului la Roland Garros?

A mea?!? No way!

Dar cine?

Eu sunt! (Râde cu poftă)

Deci vrei să fii noua Ostapenko…

Nu, nu spun asta. Dar sunt în competiţie, joc împotriva ei, nu mă pot discredita în faţa nimănui, fie el şi numărul 1 mondial! Tenisul este atât de deschis în această perioadă, cu fiecare zi lucrurile se schimbă şi nimeni nu poate băga mâna în foc pentru un jucător anume. Îţi dau un exemplu: niciodată nu m-aş fi gândit că Venus ar putea fi eliminată în primul tur la Roland Garros! Sau Ostapenko, care anul trecut a jucat senzaţional nu doar în finală, ci de-a lungul celor 2 săptămâni şi acum e out! Mereu sunt surprize, aşa că, pentru mine, eu sunt favorită şi aşa trebuie să gândesc mereu!

Ai jucat pe arena principală de la Roland Garros până acum?

Nu, şi abia aştept! E un meci ca o sărbătoare pentru mine, sunt nerăbdătoare să joc pe Chatrier! Sper că acolo se va juca! În 2013 am jucat pe Lenglen, împotriva lui Alize Cornet şi a fost o atmosferă uluitoare pentru mine, cu mii de suporteri care au sprijinit-o.

72 este locul ocupat de Townsend în clasamentul WTA

La 18 ani atingea turul 3 la Roland Garros, cea mai bună performanţă a ei la un turnu de Grand Slam

turul 2 este cea mai înaltă fază atinsă de Townsend în cele 4 turnee WTA disputate în 2018

“O ştiu pe Townsend, este o jucătoare de forţă. Trebui să o plimb, să alternez loviturile şi să-mi impun jocul”Simona Halep