Fotbal international

Dialogul dintre judecător și avocați în urma căruia a fost eliberat Gabi Tamaș: ”Nu va fugi. A venit să muncească în țara asta”

01.04.2019 | 21:08
Dialogul dintre judecator si avocati in urma caruia a fost eliberat Gabi Tamas Nu va fugi A venit sa munceasca in tara asta

Presa din  Israel a dat publicității dialogul care a avut loc luni la Tribunalul Regional din Lod între judecător, reprezentantul poliției și avocatul lui Gabi Tamaș, în urma căruia fotbalistul român a fost eliberat pe cauțiune. Fundașul lui Hapoel Haifa a petrecut șapte zile în spatele gratiilor după ce a condus în stare de ebrietate și a fost pus în arest la domiciliu.

Dialogul dintre judecător și avocați în urma căruia a fost eliberat Gabi Tamaș: ”Prezintă un pericol ridicat”

Gabriel Tamaș a fost eliberat pe cauțiune luni, iar presa din Israel a oferit discuțiile pe care judecătorul Haggai Tarsi le-a avut cu reprezentatul poliției, Anat Lindner, și cu avocații jucătorului, Eitan Stoller și Tomer Nagola. Cei doi avocați au fost angajați de clubul Hapoel Haifa, care a decis să-l dea afară pe cel care s-a ocupat inițial de destinele fotbalistului român și care nu a reușit să-l scoată din arest.

”Am văzut circumstanțele, beție la un nivel foarte ridicat, și este clar că acest om trebuie să plătească. Dar chiar trebuie să stea în detenție până la sfârștiul procedurii?”, a întrebat judecătorul, conform site-ului sports.walla.co.il. Procurorul de caz, care reprezenta interesele poliției, a explicat că Tamaș prezintă un pericol public ridicat, a mai condus în stare de ebrietate și în alte țări și de aceea a cerut această măsură.

Gabriel Tamaș în boxa acuzaților în timpul audierilor
Gabriel Tamaș în boxa acuzaților în timpul audierilor

”Clientul nostru a înțeles că a greșit”

”Poliția încearcă să arunce cu nisip în ochii instanței. Clientul nostru a înțeles că aa făcut o greșeală. Nu vedem cum ar putea fi el periculos dacă se va afla în arest la domiciliu, mai ales că permisul i-a fost reținut. La fel, pașaportul se află în custodia poliției. Nu va fugi. A venit să muncească în țara asta, să joace fotbal”, au afirmat avocații lui Gabriel Tamaș.

Clubul Hapoel Haifa a rămas alături de Gabriel Tamaș după incidentul în care a fost implicat, iar patronul Yoav Katz a declarat că românul nu este singurul vinovat pentru ce s-a întâmplat. Soția fotbalistului, Ioana, l-a vizitat de mai multe ori la arest și a comentat: ”A fost greu să îl văd aşa, în aceste condiţii. Ochii îi erau pierduţi, corpul aplecat şi nu a zâmbit”.