„Diamantul Păcii”, vândut cu 6,53 de milioane de dolari! Cât vor primi muncitorii care l-au descoperit!

„Diamantul Păcii”, Diamantul Păcii a fost vandut, diamant vandut la licitatie

Încă o nestemată vândută la licitaţie! „Diamantul Păcii”, vândut cu 6,53 de milioane de dolari! Muncitorii care l-au găsit vor primi aproape 340 de mii de dolari!

„Diamantul păcii" , unul dintre cele mai mari diamante neprelucrate din lume, pus în vânzare direct de guvernul din Sierra Leone, a fost adjudecat la o licitaţie din New York cu 6,53 de milioane de dolari! Vânzarea ar trebui să marcheze o ruptură de era faimoaselor „diamante ale sângelui", relatează AFP. Banii vor ajunge la Guvernul din Sierral Leone, la compania care l-a donat, dar şi la muncitorii care l-au găsit! Statul garantează că banii vor fi folosiţi pentru dezvoltarea ţării. VEZI MAI MULTE INFORMAŢII SUS, ÎN GALERIA FOTO!

Cumpărătorul este bijutierul britanic Laurence Graff a indicat, în cadrul unei conferinţe de presă la New York, Martin Rapaport, preşedintele Rapaport Group, care a organizat vânzarea şi s-a angajat să nu perceapă comision. Diamantul de 709 carate (circa 140 de grame) a fost descoperit în martie de angajaţi ai unei societăţi de prospecţie minieră care este condusă de pastorul evanghelic Emmanuel Momoh, în provincia Kono.

„Diamantul Păcii”, vândut cu 6,53 de milioane de dolari! Preţul iniţial a fost de 7,1 milioane de dolari!

Pastorul Momoh a cedat diamantul neprelucrat guvernului din Sierra Leone, care s-a angajat să-l vândă şi să-i verse 26% din produsul cesiunii, respectiv 1,69 milioane de dolari, din care 339.000 de dolari vor merge la cei cinci angajaţi care l-au descoperit. Guvernul a mai dat asigurări că 74% din banii obţinuţi din vânzare vor merge în mare parte (59%) la administraţia fiscală, dar şi la un fond de dezvoltare al regiunii cu diamante (15%).

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, marcatori, comentariul live, statisticile partidei! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Preţul vânzării este inferior celui care a fost propus în cadrul primei tentative de vânzare din luna aprilie din Sierra Leone, de 7,1 milioane de dolari, operaţiune anulată la momentul respectiv de guvern, care a considerat că suma este insuficientă. „Poate acesta este preţul transparenţei", a comentat Martin Rapaport pe tema scăderii preţului.

Citeste tot articolul »
viewscnt
OraPostulSportEveniment
21:45Telekom Sport 2
La Liga Barcelona - Deportivo
1 EUR4.6346 lei+0,0014
1 USD3.9285 lei+0,0100
1 XAU158.8245 lei+0,5663