News

Diana Gasparovici, prinsă la 10 ani după ce a fost condamnată alături de Adrian Năstase. În ce țară a fost găsită

Dana Gasparovici, condamnată alături de Adrian Năstase la 5 ani de închisoare în dosarul ”Trofeul Calității”, a fost prinsă în Suedia la 10 ani de la sentință.
22.06.2022 | 23:02
Diana Gasparovici prinsa la 10 ani dupa ce a fost condamnata alaturi de Adrian Nastase In ce tara a fost gasita
Diana Gasparovici, prinsă la 10 ani de la sentința în dosarul în care a fost condamnat Adrian Năstase. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții a fost condamnată în 2012 la 5 ani de închisoare alături de Adrian Năstase, în dosarul „Trofeul Calității”.

Dana Gasparovici, prinsă după 10 ani de la sentință

Femeia a fost localizată la zece ani de la pronunțarea sentinței, potrivit ziare.com. ”La data de 21 iunie 2022, în urma activităţilor investigative şi de cooperare poliţienească internaţională, efectuate de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească – Biroul SIRENE, au depistat, cu sprijinul autorităţilor din Suedia, în localitatea Forslov, o femeie, în vârstă de 67 de ani, urmărită naţional şi internaţional”, a transmis Poliţia Capitalei.

ADVERTISEMENT

Diana Gasparovici a fost condamnată de ÎCCJ, la 20 iunie 2012, la cinci ani de închisoare cu executare. Femeia a fost găsită vinovată de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, în dosarul ”Trofeul calității”.

A fost emis un mandat european de arestare, de Tribunalul Bucureşti, iar în prezent se află în arestul Poliţiei Suedeze, urmând a fi adusă la îndeplinire procedura extrădării”, au mai transmis polițiștii.

ADVERTISEMENT

Așadar, femeia va fi extrădată în România unde ar trebui să execute cei cinci ani de închisoare.

Dosarul ”Trofeul Calității” este un dosar de corupție din România, care s-a finalizat cu condamnarea lui Adrian Năstase.

ADVERTISEMENT

Pe 9 iulie 2008, Adrian Năstase a fost pus sub urmărire penală de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) în dosarul „Trofeul Calității în Construcții”.

Politicianul a fost acuzat că și-ar fi finanțat campania electorală din 2004 din taxele plătite de firmele care s-au înscris la concursul „Trofeul Calității”, organizat, în acel an, de Inspectoratul de Stat în Construcții.

ADVERTISEMENT

Năstase ar fi încercat să își ia viața în momentul în care a fost condamnat la închisoare, însă a scăpat cu viața după acel moment negru din viața sa.

ADVERTISEMENT