News

Diana Șoșoacă a pus ochii pe primăria unui mare oraș. ”Mă gândesc foarte serios să candidez!”

Președinta SOS România ia în calcul o candidatură la Primăria Iași. Diana Șoșoacă l-a acuzat pe edilul Mihai Chirica de ”înaltă trădare”
27.03.2024 | 22:27
Diana Sosoaca a pus ochii pe primaria unui mare oras Ma gandesc foarte serios sa candidez
Diana Șoșoacă amenință ca va candida la Primăria Iași Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Senatoarea de Iași a participat la ședința de miercuri a Consiliului Local de la Palatul Roznovanu. Diana Șoșoacă a fost protagonista unui incident produs în momentul în care s-a discutat despre însemnătatea zilei de 27 martie 1918.

Diana Șoșoacă a pus ochii pe primăria unui mare oraș

Primarul Iașului, Mihai Chirica, l-a invitat pe prof. univ. dr. Claudiu-Lucian Topor, specialist în istorie modernă a românilor şi universală, să vorbească despre subiect. Istoricul a făcut referire în cadrul discursului la I.C. Brătianu, moment în care edilul l-a întrerupt.

ADVERTISEMENT

Aflată în sală, Diana Șoșoacă a avut o intervenție furioasă, cerându-i primarului să-și prezinte scuze pentru că a întrerupt discursul profesorului Topor și acuzându-l pe edil că a comis un act de înaltă trădare.

”Eu am inițiat proiecte de unire cu Republica Moldova. Este inacceptabil ce faceți dumneavoastră, să întrerupi un istoric. Este un act de înaltă trădare ceea ce a făcut Chirica! Mă gândesc foarte serios să candidez la Primăria Iaşi!”, a declarat senatoarea Diana Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

Aflată în centrul unui scandal mediatic, în urma conflictului cu soțul său, Diana Șoșoacă a făcut în ultima perioadă mai multe declarații cu privire la viitorul său politic. Recent, șefa SOS România a susținut că ia în calcul candidatura la prezidențiale, urmare a solicitărilor primite de la românii din diaspora.

Silvestru Șoșoacă a depus actele de divorț: ”Doar pentru nume ne luptăm”

Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei și fostul său partener politic, a dezvăluit că a depus actele de divorț și că singurul lucru pentru care se vor lupta este numele Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

”Este o bucurie pentru mine. Am căutat foarte mult echipa aceasta de avocați, pentru că este echipa care a învins-o pe Diana în fiecare proces pe care l-a avut, adică nu au pierdut niciodată în fața ei. Vor câștiga și de data asta.

Doar pentru nume ne luptăm. Este numele meu, altceva nu avem ce să împărțim. Nu va fi un proces de partaj. Noi, ca şi familie, nu am evoluat deloc financiar de când a intrat în politică, ba din contră. Ea se cramponează de un nume şi nu înțeleg de ce”, a explicat Silvestru Șoșoacă la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Legăturile Dianei Șoșoacă cu Rusia, prin interpuși

Viitorul fost soț al Dianei Șoșoacă a mai dezvăluit că legătura senatoarei cu Rusia se ține prin intermediari. Acesta a mai declarat că turneul european recent în care a fost președinta SOS România a fost organizat cu ajutorul unor relații personale cu o persoană asociată cu Sputnik.

”Personal, ea, nu cred, în schimb, prin interpuși, da. De exemplu, turneu pe care zilele trecute l-a făcut prin Europa este făcut prin relațiile personale ale unui domn care e și Sputnik.

Aș putea să mă gândesc la un alt personaj din anturajul nostru, de data asta nu este oficial, nu figurează în acte drept consilier, și care a insistat enorm să mergem la Moscova în luna februarie.

E vorba de consilieri care au fost ba consuli, ba consilieri care au deținut alte funcții în diplomație, la Tel Aviv, în Africa, în diverse țări și care au, cu siguranță, relații și cu Moscova, care tot insistau să mergem acolo.

Sunt persoane din anturajul mamei Dianei, adică al soacrei mele. Soacra mea este cunoscută ca făcând parte din servicii încă de pe vremea lui Ceaușescu, încă de 1989. Nu a lucrat oficial, a lucrat sub acoperire, pentru extern.

Lucrurile astea se știu, nu aș fi vrut să le discut foarte tare, dar până la urmă, suntem în prag de alegeri și alegătorii chiar trebuie să-și facă o idee clară despre ceea ce se întâmplă acum în SOS România”, a mai declarat Silvestru Șoșoacă.

ADVERTISEMENT