News

Diana Șoșoacă, abandonată de susținători. Miting eșuat la sediul partidului AUR

13.02.2021 | 14:03
Diana Sosoaca abandonata de sustinatori Miting esuat la sediul partidului AUR
Diana Șoșoacă, abandonată de susținători. Miting eșuat la sediul partidului AUR
ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă a fost părăsită de susținătorii ei. Sâmbătă dimineață trebuia să aibă loc un miting de amploare la sediul AUR, pentru susţinerea parlamentarei care a colorat din plin peisajul politic în ultimele luni.

Conducerea AUR a anunțat oficial, miercuri seară, excluderea din partid a deputatului Mihai Lasca și retragerea sprijinului politic acordat senatoarei Diana Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

Zeci de persoane urmau să vină să protesteze împotriva deciziei, sâmbătă, la sediul partidului. Deși au fost destui care și-au confirmat prezenţa pe Facebook, la fața locului nu a venit nimeni, potrivit Antena3.

Mitingul pentru susținerea Dianei Șoșoacă nu s-a mai ținut. Nu s-a prezentat nicio persoană

Existau destule voci care spuneau că îşi doresc în continuare ca Diana Şoşoacă să facă parte din AUR. Și, totuși, la protest nu a venit nimeni. În acest timp, mai mulţi membri ai partidului AUR au apărut la sediu şi au intrat în birou.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 10 februarie, în cadrul ședinței Biroului Național de Conducere al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, a fost analizat comportamentul mai multor parlamentari aleși pe lista AUR. Ulterior, s-a decis retragerea sprijinului politic acordat senatoarei Diana Șoșoacă.

“Domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, se precizează comunicatul de presă al formaţiunii.

ADVERTISEMENT

„Perspectiva divorțului dintre AUR și doamna Sosoaca plutea în aer, însă am crezut că dacă o luăm pe duhul blândeții putem să îi hrănim spiritul coleric. Nu s-a putut. Ea nu poate fi înfrânată cu nimic. Probabil că nici cu ea însăși nu se poate privi în oglindă.

Astăzi, picătura care a umplut paharul a fost scandalul pe care l-a iscat în plenul Senatului. Eu eram în dreapta doamnei președinte, Anca Dragu, când doamna Șoșoacă, pentru că nu i s-au alocat minutele care oricum nu i se cuveneau potrivit algoritmului pentru declarații politice, a făcut scandal și a început să o insulte pe doamna președinte și pe domnul Ciprian Bucur (secretar general al Senatului).

ADVERTISEMENT

La sfârșit, după ce i s-a oprit microfonul, început să urle în sală. A plecat urlând, i-a făcut pe domnul Bucur și pe doamna Anca Dragu infractori”, a spus Sorin Lavric, pentru Digi24.

ADVERTISEMENT