ADVERTISEMENT
News

Diana Șoșoacă, amendată pentru protestul anti-restricții din 29 martie. Nici liderii AUR n-au scăpat

Autor: Bogdan Solomon | 01.04.2021 | 09:04
Diana Șoșoacă, amendată pentru protestul anti-restricții din 29 martie. Nici liderii AUR n-au scăpat
Diana Șoșoacă și liderii AUR au fost aspru sancționați pentru protestul din 29 martie. Sursa foto: Colaj Fanatik

Protestul împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus nu rămâne fără urmări. Pentru că a participat la organizarea lui și a adunat în stradă mai mult de 100 de persoane, cât prevede legea în momentul de față, senatoarea Diana Șoșoacă a primit o amendă usturătoare.

ADVERTISEMENT

Potrivit realitatea.net, în aceeași situație se află și foștii săi colegi din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, respectiv Claudiu Târziu. Cei trei se văd nevoiți să scoată din buzunar câte 15.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Hotărârii nr. 293 din 10 martie 2021.

Mii de oameni au ieșit în stradă să scandeze lozinci la adresa Guvernului și să solicite eliminarea obligativității purtării măștii, interdicției privind circulația după ora 22.00, precum și a celorlalte măsuri impuse în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă a fost amendată după protestul anti-restricții din 29 martie

Acolo unde nu se respectă legea, voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege. Din păcate, există şi parlamentari care instigă, îndeamnă la nerespectarea legii.

Aici cred că este o problemă morală pentru aceşti oameni. Sunt parlamentari şi în acelaşi timp nu respectă legislaţia în vigoare. Nu am o problemă cu protestele, sunt liberal şi protestele sunt ok.

ADVERTISEMENT

Îmi dau seama că sunt oameni care mă înjură, vor să protesteze, foarte bine, dar să o facă respectând legea, să poarte mască”, anunța premierul Florin Cîțu imediat după protestul din 29 martie.

De altfel, nu este prima amendă pe care o primește Diana Șoșoacă după astfel de manifestații. Recent, Jandarmeria i-a aplicat nu mai puțin de trei sancțiuni, în valoare totală de 4.500 de lei, pentru organizarea unei adunări publice la care au luat parte mai mult de 100 de persoane.

ADVERTISEMENT

Organizatorii activităților au fost sancționați contravențional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depășirea numărului maxim de 100 de participanți, nu au asigurat respectarea de către aceștia a celorlalte măsuri de protecție sanitară, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 293 din 10 martie 2021 și nu au respectat locul de desfășurare a activităților declarate.

Participanții la adunările publice au fost sancționați pentru că nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară. În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor care se impun”, a transmis la acea vreme Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!