News

Diana Șoșoacă apără Arhiepiscopia Tomisului în instanță: „Ne vom bate cu toate autoritățile”. Ce a primit în dar de la un preot

26.03.2021 | 15:39
Diana Sosoaca apara Arhiepiscopia Tomisului in instanta Ne vom bate cu toate autoritatile Ce a primit in dar de la un preot
ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă s-a prezentat joi, 25 martie, de Buna Vestire, la Tribunalul Constanţa, unde a avut loc un nou termen al procesului în care Arhiepiscopia Tomisului contestă măsurile impuse de autorități pentru combaterea pandemiei Covid-19.

Senatoarea a solicitat instanței, în calitate de avocat, anularea hotărârilor care interzic accesul credincioșilor în lăcașurile de cult, la oficierea slujbelor. De altfel, a primit și un dar din partea preoților.

ADVERTISEMENT

Un ctitor al bisericii Sfântul Antonie i-a dăruit o icoană alături de câțiva preoți. Nu are legătură cu Arhiepiscopia Tomisului. Gestul a fost făcut poate din admirație”, a explicat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, chestionat pe marginea acestui subiect.

Diana Șoșoacă a mers la tribunal să apere Arhiepiscopia Tomisului

Nu suntem în stare de război, sau de asediu. Starea de alertă nu poate exista, având în vedere că nu este menționat în Constituția României, nu are bază legală.

ADVERTISEMENT

Acum, în Senat avem un proiect de lege prin care se încearcă autorizarea stării de alertă. Nu îmi poate interzice nimeni ca după ora 02.00 să plec de la biserică.

Obiceiurile noastre și cutumele bisericești spun că noi să stăm până la 05.00 dimineața, când înconjurăm biserica, facem priveghi. Nu ne pot nici întrerupe slujba.

ADVERTISEMENT

Avem o slujbă și nu ne spune nimeni când să venim și când să ne ducem. Noi o să ne ducem la biserică. Dacă îndrăznește cineva să se opună să avem Sfintele Paști, așa cum s-a făcut mereu, ne vom bate cu toate autoritățile, inclusiv cu Poliția și cu Jandarmeria, pentru păstrarea acestui drept”, a declarat senatoarea Diana Șoșoacă la ieșirea din sediul Tribunalului Constanța.

Amendată cu 4.500 de lei pentru protestele din Capitală

În altă ordine de idei, controversata senatoare a primit nu una, ci trei amenzi usturătoare, în valoare totală de 4.500 de lei, pentru protestele la care a participat sâmbăta trecută, alături de aproximativ 1.000 de persoane.

ADVERTISEMENT

Acolo unde nu se respectă legea, voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege. Din păcate, există şi parlamentari care instigă, îndeamnă la nerespectarea legii.

Aici cred că este o problemă morală pentru aceşti oameni. Sunt parlamentari şi în acelaşi timp nu respectă legislaţia în vigoare. Nu am o problemă cu protestele, sunt liberal şi protestele sunt ok.

Îmi dau seama că sunt oameni care mă înjură, vor să protesteze, foarte bine, dar să o facă respectând legea, să poarte mască”, a anunțat premierul Florin Cîțu, solicitându-i ministrului de Interne, Lucian Bode, să prezinte „o situaţie despre ce s-a întâmplat în weekend”.

ADVERTISEMENT