News

Diana Şoşoacă, circ în Parlament. Senatoarea şi-a pus botniță în timpul discursului de la tribună

Diana Șoșoacă a creat un nou scandal în Parlament, luni. Senatoarea a purtat o botniță în semn de protest față de încălcarea drepturilor constituționale.
06.12.2021 | 16:29
Diana Sosoaca circ in Parlament Senatoarea sia pus botnita in timpul discursului de la tribuna
Diana Șoșoacă, un nou scandal în Parlament. Senatoarea a purtat o botniță în semn de protest. Foto: INQUAM Photos/George Călin
ADVERTISEMENT

Senatoarea a provocat un nou scandal în Parlament. Aceasta s-a dus la microfun purtând o botniță, chiar în timpul unei ședințe solemne a celor două camere.

În cadrul acestei ședințe, care a fost organizată pentru a celebra 30 de ani de la adoptarea Constituției, Diana Șoșoacă a creat un scandal.

ADVERTISEMENT

Aceasta a declarat că poartă o botniță față de încălcarea drepturilor constituționale, iar ea chiar a ținut un discurs pentru a explica motivele din spatele deciziei sale.

Diana Șoșoacă, scandal în Parlament, într-o ședință solemnă

Mai mult decât atât, Diana Șoșoacă s-a legat de sărbătoarea zilei, de tradiția prin care Moș Nicolae le aduce cadouri copiilor, și chiar a spus că i-a cerut un cadou acestuia.

ADVERTISEMENT

Ceea ce i-a lăsat în dar pentru a aniversa Constituția a fost nimic altceva decât o boniță, a precizat senatoarea în cadrul discursului său.

Botnița respectivă este un simbol al faptului că drepturile și libertățile românilor au fost încălcate de președinte și guvernanți.

ADVERTISEMENT

”I-am cerut Sfântului Nicolae să-mi dea un cadou pentru aniversarea Constituției României.

Asta mi-a lăsat: este o botniță prin care Constituția, drepturile și libertățile fundamentale au fost anulate de către Parlament de către președinte și Guvern”, a spus Diana Șoșoacă în cadrul discursului său din Parlament.

Mai mult decât atât, Diana Șoșoacă a vorbit și despre starea de alertă, despre care a spus că încalcă statul de drept și a cerut Curții Constituționle să aibă „curaj” și să afirme acest lucru.

ADVERTISEMENT

Conform senatoarei, starea de alertă din România este „creată artifical”.

„Și rog aici reprezentantul Curții Constituționale să aibă mai mult curaj, așa cum a avut în decizia 457/2020, punctul 68, în care au menționat că starea de alertă încalcă statul de drept.

Este creată artifical și nu există fundament constituțional pentru existența acesteia”, a strigat Diana Șoșoacă de la microfon.

Parlamentarii AUR au pus ghetele cu nuiele de Moș Nicolae

Și cei de la AUR au vrut să creeze un gest simbolic față de anumiți politicieni pe care nu îi simpatizează, tot de Moș Nicolae.

Aceștia au pus mai multe perechi de ghete în Parlament, iar în ele au pus nuiele, așa cum se face în cazul celor care nu au fost cuminți și nu merită alte daruri.

Una dintre ele era pe numele lui Marcel Ciolacu, care a primit-o fără ezitare.

„Am luat-o, gata. E a mea”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT