News

Senatoarea Diana Șoșoacă, citată la Înalta Curte. Dacă nu se prezintă, riscă să fie adusă de poliție

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a fost citată pentru luni la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a face declarații într-unul din cele trei dosare în care este parte.
06.02.2022 | 16:12
Senatoarea Diana Sosoaca citata la Inalta Curte Daca nu se prezinta risca sa fie adusa de politie
ADVERTISEMENT

Senatoarea Diana Şoşoacă este citată pentru a da declarații într-un dosar aflat la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiției, informează Antena 3.

Ea a mai fost citată să se prezinte la ICCJ și în luna decembrie, însă nu s-a prezentat.

În cazul în care nu va veni la instanță nici mâine, riscă să fie adusă cu mandat în fața tribunalului de către poliție.

ADVERTISEMENT

Trei dosare anchetate de Parchetul ICCJ

În momentul de față, sunt trei dosare în care Șoșoacă este parte. Unul a fost deschis după ce senatoarea a reclamat că unii colegi din Parlament nu i-au permis accesul la locul de muncă.

Alte două sunt legate de incidentul în care a fost implicată ea, soțul ei și o echipă de jurnaliști italieni  care veniseră să o intervieveze.

ADVERTISEMENT

Jurnalista Lucia Goracci o acuză pe Șoșoacă de faptul că, împreună cu soțul ei, a sechestrat-o în birou, incidentul având loc în luna decembrie anul trecut.

Lucia Goracci a povestit, în presa italiană, că lucrurile au început să degenereze după ce a început să pună întrebări mai incomode, iar senatoarea „a improvizat, pentru a-şi continua spectacolul propagandistic”.

ADVERTISEMENT

Atunci, jurnaliștii au fost invitați afară, dar ei nu au putut să plece deoarece Diana Șoșoacă le-ar fi închis ușa pentru a-i împiedica.

Mai mult, soțul ei, și alți bărbați prezenți acolo s-au ridicat pentru ca jurnaliștii să nu poată pleca. După aceea, senatoarea Diana Șoșoacă a sunat la 112 și i-a acuzat pe jurnaliști că vor să fure. Mai mult, Lucia Goracci a spus că ei au fost acuzați inclusiv că dețin droguri.

ADVERTISEMENT

Jurnalista a reușit să fugă pe scări înainte de a fi ținută și ea captivă, a relatat aceasta, iar la sosirea Poliției, agenții au mers înăuntru, pentru a verifica situația.

Lucia Goracci acuză că nu a putut fi protejată nici măcar după sosirea oamenilor legii, căci ea a fost agresată de Silvestru Șoșoacă chiar de față cu polițiștii. Mai mult, el a mușcat-o și de mână.

Două dosare deschise după incidentul cu jurnaliștii italieni

Atât Șoșoacă, cât și Goracci au depus plângere penală în acest caz.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, anunța că în această cauză se efectuează cercetări pentru infracțiunile de „lipsire de libertate sau lovire și alte violențe, în baza plângerii formulate de către jurnalista din Italia, lovire sau alte violențe, violarea sediului vieții private și violarea sediului profesional, în baza plângerii formulate de către apelanta la 112 și ultraj, având în vedere faptul că un polițist a fost agresat de soțul apelantei”.

În prezent, față de soțul Dianei Șoșoacă, cercetat de polițiști pentru ultraj, a fost deja dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, a mai declarat comisarul-șef Georgian Drăgan.

ADVERTISEMENT