News

Diana Șoșoacă, despre vaccinare: “Un medic nu are dreptul să mă convingă”

20.01.2021 | 20:59
Diana Sosoaca despre vaccinare Un medic nu are dreptul sa ma convinga
ADVERTISEMENT

Senatoarea Diana Șoșoacă, membră a partidului Alianța pentru Unirea Românilor, a declarat miercuri în timpul emisiunii Subiectiv, de la Antena 3, că “un medic nu trebuie să mă convingă să mă vaccinez, el trebuie să îmi expună care sunt efectele pozitive și cele negative, dar eu hotărăsc”.

Avocata a mai afirmat public că legislația românească interzice influențarea pacientului, făcând referire la campania de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Șoșoacă a fost parte a unei controverse prelungite în legătură cu adeverința sa medicală care atestă că are o afecțiune care îi permite să nu poarte mască.

Șoșoacă, mesaj ferm despre vaccinare: “Niciun medic nu trebuie să mă convingă”

“Nu are dreptul să mă convingă, un medic nu trebuie să mă convingă, medicul trebuie să îmi expună care sunt efectele pozitive și cele negative ale vaccinului, iar eu hotărăsc, nu are dreptul să mă convingă.

ADVERTISEMENT

Dacă dânsul încearcă să mă convingă, trebuie să îmi plătească și despăgubiri. Întotdeaua i-am cerut despăgubiri oricui, așa suntem noi avocații, mereu cu contractul în mână.

De ce spuneți că trebuie vaccinați 12 milioane de oameni? (n. red. către Alexandru Rafila). Dacă 12 milioane de oameni nu se vaccinează de ce vreți să îi obligați? Nu aveți dreptul să obligați pe nimeni”, a declarat Diana Șoșoacă în timpul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

Doctorul Alexandru Rafila: “Trebuie vaccinați 12 milioane de oameni până în septembrie”

“Trebuie până la finalul lui septembrie să vaccinăm 12 milioane de oameni, dacă nu reușește guvernul asta, trebuie să și-o asume. Este un pariu al dezvoltării României, prin întoarcerea la normalitate.

Durata anticorpilor este limitată, maximum șase luni și nu toate persoanele care au trecut prin boală știu dacă au acești anticopri sau nu.

ADVERTISEMENT

Nu obligă nimeni românii să se vaccineze, este un ‘trebuie’ referitor la situația de sănătate publică, dacă nu se va întâmpla, rămâne să vedem”, a replicat doctorul Alexandru Rafila, membru PSD.

Șoșoacă: “E dreptul meu să refuz vaccinarea, iar pacientul nu poate fi influențat”

“E dreptul meu de a refuza și e dreptul oamenilor de a refuza. Am să vă urmăresc experimental pe dumneavoastră care vă vaccinați. De ce inoculați în opinia publică că cel care nu dorește vaccinarea bate câmpii? Nu batem câmpii, este dreptul nostru.

Nu înțeleg de ce un domn senator (n. red. Emanuel Ungureanu) dorește ca legea să fie încălcată (n. red. acesta dorind ca actorii și persoane publice să ajute la campania de convingere a populație să se vaccineze).

De asta am ajuns în această situație, este o debandadă totală, nimeni nu respectă legea, pacientul nu poate fi influențat de nimeni”, a afirmat Diana Șoșoacă, luni, în timpul emisiunii Sinteza Zilei.

ADVERTISEMENT