News

Diana Șoșoacă, dezvăluiri în premieră despre războiul cu ANAF: ”Vor să mă lase fără casă”. Senatoarea spune că s-a trezit cu popriri pe conturi, în mod abuziv

Diana Șoșoacă a explicat pentru FANATIK despre cum a ajuns să fie executată de ANAF și să conteste în instanță decizia celor de la Fisc. Miza procesului este una uriașă: zeci de mii de euro sunt în joc.
30.07.2022 | 15:10
Diana Sosoaca dezvaluiri in premiera despre razboiul cu ANAF Vor sa ma lase fara casa Senatoarea spune ca sa trezit cu popriri pe conturi in mod abuziv
Diana Șoșoacă crede că se încearcă intimidarea ei prin acțiuni ale ANAF / Foto: Aexandru Dobre / Mediafax/Hepta
ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit vineri, în exclusivitate, că ANAF a pus ochii pe conturile și bunurile Dianei Șoșoacă, și că senatoarea a dechis un proces împotriva Fiscului și a Ministerului Finanțelor Publice prin care contestă executarea silită a datoriilor.

Diana Șoșoacă: ”Am făcut plăți prin ghiseul.ro. Din februarie sunt tot în procesare”

La câteva ore după apariția articolului, Diana Șoșoacă a confirmat informațiile publicate de FANATIK și a declarat că a contestat executarea silită în instanță pentru că nu datorează niciun ban statului român.

ADVERTISEMENT

”Da, este vorba despre amenzi pe care le-am primit în timpul pandemiei și despre alte sume despre care habar nu am.

În cazul amenzilor, majoritatea au fost anulate în instanță, însă ANAF continuă să-mi instituie popriri și executări silite. Celelalte sume sunt de la cabinet, pe care le-am achitat prin ghiseul.ro. Am plăți făcute în februarie, care îmi apar că sunt în procesare”, a declarat Diana Șoșoacă pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

”Nu cred în întâmplări. Este un ordin politic”

Sumele solicitate de ANAF sunt extrem de mari, ceea ce crește și mai mult miza acestei acțiuni în instanță. În cazul în care va pierde procesul, senatorul își poate pierde inclusiv casa sau alte bunuri pe care le deține. Totuși, Șoșoacă exclude această variantă și spune că are documente care demonstrează că nu are datorii la stat.

”E vorba despre aproximativ 30.000 de euro. Am depus în instanță peste 100 de pagini. În afară de faptul că am câștigat procesele pentru nepurtarea măștii, există și o decizie a Curții Constituționale, care a declarat neconstituționale amenzile pentru mască.

ADVERTISEMENT

Eu nu cred în întâmplări. Știu că vor să mă lase fără casă, fără mașină, să îmi închidă gura. Am informații că este un ordin politic. Cum să vină domnul ministru Bode și să spună despre mine că sunt cel mai amendat om din România și că tot nu mă potolesc, de unde are dânsul informațiile astea?”, a mai declarat Diana Șoșoacă pentru FANATIK.

Diana Șoșoacă spune că prea puțini români mai luptă cu ANAF în instanță

Pe de altă parte, Diana Șoșoacă susține că știe cum funcționează ”sistemul” care nu greșește niciodată în favoarea contribuabilului. Senatorul spune că are informații că a devenit o politică a funcționarilor publici să comită mici ”erori” ale căror consecințe sunt extrem de greu de anulat.

ADVERTISEMENT

”Nu cred că e o simplă eroare. Am oameni în sistem care mi-au povestit cum se întâmplă lucrurile astea. Ei vin cu așa-zise penalități pe care le invocă înainte de prescripție, pe care nu poți să le anulezi decât printr-o decizie a instanței. Chiar dacă ai fost plătitor de bună credință. Așa se întâmplă și cu pensiile.

De ce fac asta? Pentru că nu mai au bani la buget. Și pentru că se bazează că puțină lume își permite să meargă într-un proces. Justiția a devenit un lux pe care puțini români și-l mai permit”, susține Diana Șoșoacă.

În fiecare lună, câte o poprire pentru Diana Șoșoacă

FANATIK a scris, vineri, despre procesul pe care Diana Șoșoacă l-a deschis împotriva Ministerului Finanțelor Publice și a ANAF, prin Direcția Generală a Finanțelor Publice și Administația Finanțelor Publice Sector 2.

Dosarul are ca obiect ”contestația la executare” și a ajuns pe masa magistraților de la Judecătoria Sectorului 2 încă din această vară.

Diana Șoșoacă ar fi acumulat peste 100 de amenzi în timpul pandemiei, inclusiv una de 500 de lei de la Parlamentul României, după ce a refuzat să poarte mască în plen. La sfârșitul anului trecut, Șoșoacă acumulase peste 100.000 de lei doar din amenzi iar ANAF-ul începea să-i trimită notificări că trebuie să plătească. ”Am avut în fiecare lună câte o poprire”, a dezvăluit Șoșoacă pentru FANATIK.

Ordonanța de urgență cu purtatul măștii, anulată de CCR

În februarie 2022, Curtea Constituțională a României a decis că Ordonanța de Urgență 192/2020 este neconstituțională. Una dintre prevederile ordonanței făcea referire la portul măștii în spații publice. Decizia CCR a dus la anularea amenzilor date de nepurtarea măștii în exterior, iar românii aflați în această situație trebuie să se adreseze instanței.

ADVERTISEMENT