News

Diana Șoșoacă, doi foşti deputați AUR și unul de la PSD s-au dus la Ambasada Rusiei pentru a discuta “Pacea de la Bucureşti”. Reacţia lui Marcel Ciolacu

Diana Șoșoacă, doi foşti deputați AUR și deputatul PSD, Dumitru Coarnă, au mers la Ambasada Rusiei în România, pentru a discuta cu reprezentantul Kremlinului la București. 
31.03.2022 | 17:41
Diana Sosoaca doi fosti deputati AUR si unul de la PSD sau dus la Ambasada Rusiei pentru a discuta Pacea de la Bucuresti Reactia lui Marcel Ciolacu
Ce le-a transmis Valeri Kuzmin politicienilor români cu care s-a văzut, printre care Diana Șoșoacă. Sursa foto: Hepta, Facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
31-03-2022
17:28

Ciolacu îl va exclude pe Coarnă din PSD

Marcel Ciolacu a anunţat că va propune excluderea lui Dumitru Coarnă din PSD, după ce acesta s-a dus la întâlnirea cu ambasadorul Rusiei.

“Voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarnă din Partidul Social Democrat, în prima ședință a conducerii partidului.

Acțiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democrație, libertate și drepturile fundamentale.

PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană și NATO și care condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federația Rusă”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă, deputații Mihai Lască și Francisc Tobă (ex-AUR), alături de deputatul PSD, Dumitru Coarnă, s-au întâlnit, miercuri, cu ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin. La solicitarea celor patru politicieni, oficialul de la Kremlin i-a primit în scopul discutării despre ”Pacea de la București, Neutralitatea României”, mai exact, despre războiul din Ucraina.

Diana Șoșoacă, doi foşti deputați AUR și unul al PSD i-au solicitat o întrevedere ambasadorului rus la București. Ce i-au spus despre rolul României în războiul cu Ucraina

Anunțul a fost făcut, joi, de Diana Șoșoacă, într-o postare pe facebook, publicând un comunicat de presă despre eveniment. În document este menționat despre calitatea senatoarei și a colegilor ei, din timpul întrevederii , că ”partea română a prezentat pozitia de neutralitate, în sensul neimplicării României în războiul dintre cele două state beligerante: Federația Rusă și Ucraina”.

ADVERTISEMENT

”Întâlnirea delegației formată din 4 parlamentari și reprezentanții ambasadei Federatiei Ruse la București pe tema Pacea de la București, Neutralitatea României. Astăzi, 30.03.2022, orele 11,00, o delegație formată din 4 parlamentari români: Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă, Deputat Dumitru Coarnă, Deputat Mihai Lasca și Deputat Francisc Tobă, a avut o întâlnire cu Ambasadorul Federației Ruse, Domnul Valery Kuzmin, pe tema Memoriului transmis cu privire la Neutralitatea României, Pacea de la București (…), este menționat în comunicatul de presă, publicat de Diana Șoșoacă pe contul personal de facebook.

Diana Șoșoacă și cei trei deputați i-au propus lui Valeri Kuzmin ca tratativele de pace Rusia-Ucraina să aibă loc în Casa Poporului

În același comunicat mai apare că Diana Șoșoacă și cei trei deputați i-au propus reprezentantului lui Vladimir Putin ca tratativele de pace dintre Rusia și Ucraina să aibă loc în Parlamentul României. Demersului lor s-ar fi alăturat și ONG-uri și ”personalități din peste 70 de țări”.

ADVERTISEMENT

”Partea română a prezentat (…) și propunerea de începere a tratativelor de pace în cadrul neutru al României, în Casa Poporului, în vederea încheierii Păcii de la București. Partea română a menționat ca demersului celor 4 parlamentari s-au alăturat și ONG-uri și personalități din peste 70 de țări”, mai este precizat în comunicatul de presă.

Ce le-a răspuns ambasadorul rus de la București Dianei Șoșoacă și colegilor ei

Valeri Kuzmin le-a transmis celor patru politicieni că, în prezent, sunt discuții în Turcia despre războiul din Ucraina, mulțumindu-le, de altfel, pentru implicare. Diana Șoșoacă, Dumitru Coarnă, Mihai Lască și Francisc Tobă și-au exprimat și speranța că se va încheia cât mai rapid acest conflict, dar și speranța ”evitării extinderii conflictului”.

ADVERTISEMENT

”La rândul său Ambasadorul Federației Ruse și-a exprimat punctul de vedere privind tema expusă, menționând că la acest moment sunt în discuții tratative în Turcia, mulțumind pentru implicarea parlamentarilor români.

De asemenea, partea română a conchis asupra neutralității și neimplicării României în conflictul din Ucraina, precum și speranța că acest conflict se va încheia cât mai curând, astfel încât să se evite pierderea de vieți omenești de ambele părți, precum și evitarea extinderii conflictului.

ADVERTISEMENT

Precizăm că întâlnirea a avut loc la solicitarea părții române, adresată prin Memoriul menționat, Memoriu și solicitare de întâlniri care au fost transmise tuturor statelor implicate și vecine statelor beligerante, prima Ambasadă care a acceptat discuții, fiind cea a Federației Ruse”, mai este scris în comunicatul de presă.

Diana Șoșoacă a stârnit controverse de la izbucnirea războiului Rusia-Ucraina. În unele postări pe facebook, senatoarea a sugerat că în țara învecinată nu ar fi un conflict militar, spre revolta multor persoane.

ADVERTISEMENT