News

Diana Șoșoacă, după evacuarea Spitalului de Ortopedie “Foișor”: “S-a terminat cu România”

09.04.2021 | 22:33
Diana Sosoaca dupa evacuarea Spitalului de Ortopedie Foisor Sa terminat cu Romania
ADVERTISEMENT

Senatoarea Diana Șoșoacă, aleasă pe listele partidului Alianța pentru Unirea Românilor, a comentat prompt decizia de evacuare a Spitalului de Ortopedie “Foișor” din Capitală, declarând că: “dacă nu începem să luăm atitudine, s-a terminat cu România”.

În seara de vineri, în urma unei decizii semnată de secretarul de stat Raed Arafat, Spitalul de Ortopedie “Foișor” a fost evacuat, acesta urmând să fie transformat în suport Covid.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 1500 de persoane sunt internate în secțiile de terapie intensivă, conform datelor furnizate de către autorități pentru ziua de vineri, iar acest număr este în creștere.

Șoșoacă, despre evacuarea Spitalului “Foișor”: “S-a terminat cu România”

“Problema este în felul următor: întoarceți-vă cu toții cu fața spre Dumnezeu și gândiți-vă dacă vă este bine cu această stare comodă. Dacă nu începeți să luați atitudine, așa cum am făcut eu cu o mână de oameni, România s-a terminat cu ea!

ADVERTISEMENT

Dacă Ministerul Sănătății a dat un ordin prin Raed Arafat, domnul Voiculescu ar trebui să demisioneze, dar acești oameni au dosare penale formulate de mine, vorbim inclusiv de delapidări de sume monstruoase. 

Când eu v-am zis de la început, o parte dintre voi m-ați făcut nebună, iar puterea m-a pus să merg la ospiciu. Tot ce am zis s-a demostrat cu acte. De aia nu mă primesc la alte televiziuni, pentru că zic adevărul și pot veni și cu probe de fiecare dată.

ADVERTISEMENT

Dacă eu eram directorul Foișorului rupeam ordinul cu orice risc. Orice cadru medical, orice director de spital, conform Constituției prin care dreptul la sănătate este garantat, poate să decidă”, a declarat Diana Șoșoacă la RTV.

Pacienții din Spitalul de Ortopedie “Foișor” sunt evacuați. Reacția lui Raed Arafat

“S-a luat decizia de transformare a  spitalului ‘Foișor’ în spital suport Covid. Situația astăzi în unitățile de primiri urgențe este serioasă, a trebuit să trimitem pacienți din București în alte zone, cu elicopter militar.

ADVERTISEMENT

Suntem pe cale de a deschide un al treilea tir mobil la Victor Babeș, va fi operațional astăzi sau mâine.

În unitățile de primiri urgențe mai sunt pacienți care necesită internare, sunt îngrijiți acolo, dar nu pot rămâne acolo, deoarece în aceste locuri trebuie să vină și alți pacienți cu alte afecțiuni.

Spitalul ‘Foișor’ are o secție ATI de 21 de paturi și 200 de paturi pe oxigen. Avea sub jumătate din secția de terapie intensivă ocupată”, a declarat Raed Arafat vineri la Antena 3.

ADVERTISEMENT