News

Diana Șoșoacă i-a recitat lui Orban din Mihai Eminescu în Parlament. S-a întâmplat în timpul votului pentru revocarea Avocatului Poporului

Diana Șoșoacă, senatoare aleasă pe listele Alianței pentru Unirea Românilor, a fost miercuri în centrul evenimentelor din Parlament, recitându-i lui Ludovic Orban versuri din Mihai Eminescu în timpul votului pentru revocarea lui Renate Weber.
16.06.2021 | 22:42
Diana Sosoaca ia recitat lui Orban din Mihai Eminescu in Parlament Sa intamplat in timpul votului pentru revocarea Avocatului Poporului
ADVERTISEMENT

Renate Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului, în urma votului de miercuri, decizia fiind luată cu 247 de voturi “pentru”, 32 de voturi “împotrivă” și o abținere.

În urmă cu doar câteva săptămâni, Șoșoacă a fost în centrul unui scandal în Parlament, transmițându-i președintelui Camerei Deputaților că “nu rezistați nici măcar un minut”.

ADVERTISEMENT

Șoșoacă i-a recitat lui Orban din Eminescu în ziua votului de revocare a lui Renate Weber

Diana Șoșoacă a insistat să ia cuvântul după ce dezbaterile au fost încheiate, reproșându-i lui Luduvic Orban că “vă bateți joc de Constituție”.

I-au fost acordate trei minute pentru o declarație, iar aceasta a folosit-o pentru a continua atacurile către liderul Camerei Deputaților și pentru a recita versuri ale lui Mihai Eminescu.

ADVERTISEMENT

“Finalizez după trei minute, dar încercați să fiți puțin respectuos. Dacă ne aducem aminte, dumneavoastră în timpul stării de urgență umpleați Guvernul cu pahare de whisky și trabucuri și românii erau amendați cu 20.000 de lei pentru că își cumpărau o pâine”, a declarat senatoarea Diana Șoșoacă, conform ziare.com.

După acest moment, Șoșoacă a ținut să reamintească că Avocatul Poporului a fost singura instituție care a luat partea cetățenilor români în timpul pandemiei.

ADVERTISEMENT

“Doar Avocatul Poporului a ținut partea poporului român, în timp ce dumneavoastră ați omorât oamenii în spitale, i-ați legat de pat, le-ați aplicat tratamente inumane”, a adăugat senatoarea.

Înainte de a finaliza declarația, Șoșoacă i-a dedicat lui Ludovic Orban câteva versuri de-ale poetului Mihai Eminescu.

ADVERTISEMENT

În acel moment, însă, i-a fost tăiat microfonul și a continuat să recite vorbind tare, deși neajutată de echipementele tehnice, în timp ce Ludovic Orban anunța procedura prin care se va vota pentru revocarea lui Renate Weber, informează ziare.com.

Nu este prima dată când senatoarei îi este tăiat microfonul în timpul declarațiilor politice, fiind și amendată de către Parlament după mai multe derapaje xenofobe, jigniri la adresa colegilor și instigări la acțiuni de protest.

De altfel, abordarea Dianei Șoșoacă de a face politică este recunoscută de către ceilalți membri și pare a fi motivul pentru care colaborarea politică cu Alianța pentru Unirea Românilor a fost încheiată după doar câteva luni de la momentul alegerilor.

ADVERTISEMENT