News

Diana Șoșoacă, scandal în Parlament. Senatoarea nu vrea să poarte mască la audierea din comisii. Update

13.04.2021 | 13:04
Diana Sosoaca scandal in Parlament Senatoarea nu vrea sa poarte masca la audierea din comisii Update
ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă a fost convocată pentru marți, 13 aprilie, în fața colegilor juriști din Parlamentul României pentru a da explicații după ce a fost acuzată de sfidarea regulilor de protecție din pandemie. La audieri, senatoarea a fost implicată într-un nou scandal.


UPDATE, ora 13:04 / Scandal înainte de audierea în comisii a senatoarei Diana Șoșoacă. Aceasta a reacționat vehement când nu i s-a permis accesul în sala de ședință din cauză că avea o mască neconformă.

ADVERTISEMENT

Avocata a avut un schimb aprins de replici cu Laura Scîntei, de la PNL. Reprezentanta liberalilor i-a reproșat Dianei Șoșoacă faptul că masca sa protecţie e neconformă și i-a refuzat accesul în sala de ședință.

”Arătaţi-mi în legea 55 articolul care spune cum trebuie să arate o mască. Spune că trebuie să acopere gura şi nasul. Eu nu port mizeria aia (n.r. mască chirurgicală). A mea acoperă gura şi nasul. Plus că eu am adeverinţă care mă exceptează de la purtatul măştii. Mă lăsaţi să intru sau nu?”, a strigat senatoarea în ușa camerei de ședință.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, ora 12:17 / În urmă cu o săptămână, senatorii PNL au cerut, în ședința Biroului Permanent al Senatului, sancționarea senatoarei pentru că sfidează ”orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării”.

În documentul prezentat în ședința PNL și publicat de senatoarea Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook, liberalii cer celorlalte partide din Parlament să se alăture demersului. 

ADVERTISEMENT

Senatoarea Diana Șoșoacă, judecată de colegii din Parlament

Diana Șoșoacă, senatoarea intrată în Parlament pe listele AUR, actualmente independentă, va fi judecată marți în Parlament pentru comportamentul ei inadecvat din ultima perioadă.

Cunoscută drept o voce aprigă împotriva restricțiilor din pandemie impuse de Guvern, aceasta este acuzată că încalcă măsurile sanitare și nu poartă mască în plen.

ADVERTISEMENT

”Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici Șoșoacă să sfideze orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă atât Parlamentului, cât și românilor.

Încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecție în sala de plen a Senatului, dând în permanență dovadă de iresponsabilitate. Instigă la ură și haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jignește, aduce ofense și grave acuzații neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob și extremist.

Sunt prea multe derapaje care pun în pericol buna funcționare a Legislativului”, se arată în documentul pe care senatorii PNL l-au prezentat Biroului Permanent al Senatului.

Ce pedeapsă riscă senatoarea Șoșoacă pentru sfidarea regulilor

Despre comportamentul Dianei Șoșoacă a scris și Alina Gorghiu în mediul online. Senatoarea este acuzată că pune în pericol buna funcționare a Legislativului.

”Prea multe derapaje care pun în pericol buna funcționare a Legislativului. Astăzi, în Biroul Permanent al Senatului, grupul senatorilor PNL propune acest demers pentru păstrarea unui standard necesar în Parlament.

E nevoie de reacție, din partea tuturor senatorilor, la populism, extremism, lipsă de decență, nerespectarea regulamentelor în mod constant. E nevoie de această delimitare. Doar așa putem lucra la creșterea credibilității acestei instituții”, scrie Alina Gorghiu, într-un mesaj pe Facebook.

Potrivit Regulamentului Senatului în vigoare, avocata Șoșoacă poate fi sancționată pentru ”abaterile de la deontologia parlamentară” cu atenţionare, chemarea la ordine, retragerea cuvântului, îndepărtarea din sală pe durata şedinţei sau cu avertisment public-scris.

ADVERTISEMENT