News

Diana Șoșoacă, primele declarații după cheful cu lăutari: ”Nu s-a oprit viața pentru un virus”. IPJ Iași a deschis o anchetă

06.02.2021 | 18:04
Diana Sosoaca primele declaratii dupa cheful cu lautari Nu sa oprit viata pentru un virus IPJ Iasi a deschis o ancheta
ADVERTISEMENT

Senatorul AUR, Diana Şoşoacă, a făcut primele declaraţii, după cheful cu lăutari organizat într-un restaurant din Iaşi în cinstea soţului său, petrecere fără respectarea normelor de prevenție contra COVID cu care s-a și lăudat pe Facebook.


UPDATE, ora 18.00 / Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași a deschis o anchetă, după ce senatorul AUR Diana Şoşoacă a organizat vineri seara, o petrecere la un restaurant. Avocata a transmis live din timpul petrecerii pe contul său de Facebook. Nici ea, nici invitații nu purtau mască de protecție și nu respectau nici o altă măsură de prevenție.

ADVERTISEMENT

Parlamentarul a declarat pentru România TV că a dorit să dea “semnal României, să-şi revină la viaţă”. Șoșoacă a mai spus că masca este neconstituțională și că Raed Arafat dorește să distrugă România.

Toți cei care apar în filmarea Dianei Șoșoacă, inclusiv parlamentarul AUR, riscă amenzi între 500 şi 1.000 de lei pentru invitaţii care participă la o astfel de petrecere şi de până la 10.000 de lei pentru organizatori.

ADVERTISEMENT

“Nu s-a oprit viața pentru un virus”

Pentru Diana Șoșoacă viețile celor uciși de COVID-19 nu sunt importante. Senatorul AUR este de părere că a procedat corect și România ar trebui “să-și revină la viață” pentru că virusul are o mortalitate mică.

„În primul rând, au fost zece minute transmise live, pe Facebook, tocmai pentru a da semnal României, să-şi revină la viaţă. Am avut numeroase infectări de-a lungul secolelor, nu s-a oprit viaţa pentru un virus, care, la acest moment, are o mortalitate de 0,026%”, a declarat ea.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Șoșoacă susține că are dreptul să petreacă așa cum dorește pentru că masca este neconstituțională, la fel ca și starea de alertă: “Iaşiul este pe scenariul verde. România a început să funcţioneze doar pe culori. Restaurantele sunt deschise, au dreptul să participe 50% din capacitate, nu erau zeci de oameni. Restaurantul nu era închiriat pentru petrecerea soţului. Într-un restaurant, oamenii când mănâncă, nu poartă mască. Când cânti, nu poţi să porţi mască, pentru că nu poţi să inhalezi aer. Doi la mână, masca este neconstituţională, la fel şi starea de alertă. Într-un scenariu verde, viaţa revine la normal.”

Reprezentanta AUR nu a ezitat să lanseze noi atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis pe care îi acuză că au creat starea de alertă pentru bani. Nu a uitat nici să sublinieze că românii sunt stăpâni în România, nu Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

“Faptul că Raed Arafat distruge România pas cu pas, împreună cu domnul preşedinte Iohannis, care nu mai reprezintă decât o mână de infractori, care fac bani pe măşti şi pe aparate de PCR, pentru că, această stare de alertă este creată strict pentru bani, iar eu am formulat plângere penală, împreună cu partidul Neamul Românesc, doi avocaţi şi cu soţul meu, împotriva tuturor celor care au câştigat imens de pe urma aşa-zisei pandemii.

Da, i-am făcut dedicaţie domnului Arafat, ca să înţeleagă că aici este România, că noi suntem români, pe veci stăpâni şi că nu permitem niciunui element, care a dobândit cetăţenia în România, s-o distrugă. Abia aştept să se deschidă o anchetă după aceste imagini, ca să pot să dau şi eu probele împotriva lor, cu câţi bani au furat din România”, a spus Diana Șoșoacă.

Într-o altă intervenție, la Antena 3, Șoșoacă a declarat că poliția a fost deranjată de faptul că ea și invitații cântau cântece patriotice și că i-ar fi spus că pe perioada stării de alertă nu are voie să cânte astfel de cântece.

Ce riscă Diana Şoşoacă?

Toți cei care apar în filmarea Dianei Șoșoacă, inclusiv parlamentarul AUR, riscă amenzi între 500 şi 1.000 de lei pentru invitaţii care participă la o astfel de petrecere şi de până la 10.000 de lei pentru organizatori.

De asemenea filmarea Dianei Şoşoacă poate fi utilizată ca probă pentru poliţişti care se pot autosesiza şi pot începe identificarea celor din imagini.

ADVERTISEMENT