News

Diana Șoșoacă, sancționată contravențional după scandalul de la centrul de vaccinare din Iași

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost sancționată contravențional după scandalul de la centrul de vaccinare din Iași
16.09.2021 | 19:50
Diana Șoșoacă, sancționată contravențional după scandalul de la centrul de vaccinare din Iași
Diana Șoșoacă, sancționată contravențional după scandalul de la centrul de vaccinare din IașiSursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Acțiunile Dianei Șoșoacă de la centrul de vaccinare de la Răchițeni nu au rămas nepedepsite. IPJ Iași a transmis că a luat măsuri împotriva avocatei.

Oamenii legii au anunțat că senatoarea a primit o sancțiune contravențională. Nu se precizează dacă a fost o amendă sau un avertisment, scrie RFI.

Diana Șoșoacă, sancționată contravențional după scandalul de la centrul de vaccinare din Iași

Inspectoratul de Poliție Iași, la solicitarea RFI România, a precizat că s-au luat măsuri cu privire la incidentul de la Răchițeni. Acesta a avut loc sâmbătă, 4 septembrie.

ADVERTISEMENT

La data respectivă, Diana Șoșoacă și un grup de susținători a blocat activitatea unei caravane de vaccinare împotriva SARS – CoV – 2. De menționat e că localitatea era în scenariul roșu, carantinată.

IPJ Iași a transmis că senatoarea a fost „sancționată contravențional pentru încălcarea ordinii și liniștii publice, dar și pentru încălcarea legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVId-19, ” potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oamenii legii au mai transmis „că documentația întocmită pe parcursul verificărilor a fost trimisă spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”.

Instituția deschisese deja un dosar în rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal și de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 din Codul Penal. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu, dar au primit și o plângere, depusă de Direcția de Sănătate Publică Iași.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat la Răchițeni

După scandalul făcut de Șoșoacă și susținătorii ei, chiar în fața centrului de vaccinare, mai mulți oameni au rămas neimunizați. Unii au fost trimiși la alte centre, iar alții au fost reprogramați în ziua următoare.

Colegiul medicilor a condamnat acțiunile senatoarei. De asemenea, oamenii agresați au fost îndemnați să sesizese autoritățile competente.

ADVERTISEMENT

„Medicii și personalul medical trebuie să își desfășoare activitatea în condiții adecvate și de  siguranță. Intimidările, amenințările sau agresiunile de orice fel nu își au locul și nu trebuie să  existe în momentul exercitării actului medical sau a oricărei activități în general,” a transmis intituția.

După incident, Diana Șoșoacă a precizat că a mers la Răchițeni pentru a verifica dacă, într-adevăr, se îndeplinesc condițiile pentru carantinare. Aceasta susținea că mai mulți oameni s-au plâns și că sunt obligați să se vaccineze.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri