News

Senatul vrea să o sancționeze pe Diana Șoșoacă. Ar putea fi suspendată timp de 30 de zile

Diana Șoșoacă riscă sancțiuni din partea Senatului după scandalul cu jurnaliștii italieni, dar și pentru restul abaterilor din ultima vreme. Ar putea fi suspendată din activitate, timp de 30 de zile.
16.12.2021 | 10:32
Senatul vrea sa o sanctioneze pe Diana Sosoaca Ar putea fi suspendata timp de 30 de zile
ADVERTISEMENT

Comisia de Regulament a Senatului ar putea decide în aceste zile ca Diana Şoşoacă să nu mai ia parte la activitățile Senatului timp de o lună, dar și să nu i se acorde remunerație în această perioadă.

”Colegii din comisia de regulament vor discuta şi această situaţie. Este un fenomen pe care îl observăm de la începutul legislaturii în Parlament. Cred că atingem recorduri de lipsă de bun simţ în acţiunile unui parlamentar”, a declarat Radu Mihail, senator USR, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Poliția Română, explicații despre scandalul Diana Șoșoacă-Lucia Goracci

Între timp, noi detalii ies la iveală în scandalul pe care senatoarea independentă îl are cu presa italiană. Miercuri, Poliția Română a oferit explicații cu privire la acuzațiile jurnalistei Lucia Goracci potrivit cărora Diana Șoșoacă și soțul acesteia au agresat-o și sechestrat-o.

Mai mult, Lucia Goracci a spus că polițiștii au căutat-o de droguri, după ce Diana Șoșoacă a făcut plângere că jurnaliștii italieni i-ar fi strecurat substanțe interzise în birou, pentru a-i denigra imaginea. Purtătorul de cuvânt a mărturisit că nu s-au găsit droguri asupra echipe de la Rai 1.

ADVERTISEMENT

”Poliţiştii aveau obligaţia şi au efectuat un control corporal sumar, precum şi al bagajelor, în urma căruia nu au fost identificate bunurile sesizate ca fiind sustrase şi nici substanţe interzise, aşadar acuzaţiile erau nefondate.

Aceștia au comunicat că nu doresc să mai participe la nicio activitate, nici să fie audiați, nici să depună plângere și nici să mai comunice cu polițiștii, până când la sediul secției nu se prezintă un reprezentant al consulatului Italiei la București”, a declarat Georgian Drăgan purtătorul de cuvânt al IGPR.

ADVERTISEMENT

Totodată, Georgian Drăgan a precizat că echipa Rai 1 s-a prezentat de bună voie la poliție pentru a depune plângere și nicidecum forțați de oamenii legii.

”Fac precizarea că împotriva jurnaliștilor din Italia nu a fost dispusă nicio măsură preventivă, ci doar au fost informați cu privire la posibilitatea depunerii unei plângeri și lămurirea tuturor aspectelor sesizate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, toate activitățile procedurale desfășurate de polițiști s-au derulat sub derularea strictă a procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului1.

În continuare, în această cauză, se efectuează cercetări pentru infracțiunile sesizate, respectiv lipsire de libertate sau lovire și alte violențe, în baza plângerii formulate de către jurnalista din Italia, lovire sau alte violențe, violarea sediului vieții private și violarea sediului profesional, în baza plângerii formulate de către apelanta la 112 și ultraj, având în vedere faptul că un polițist a fost agresat de soțul apelantei”, a mai declarat Drăgan.

Cum a început scandalul dintre Diana Șoșoacă și Lucia Goracci

La finalul săptămânii trecute, o echipă de jurnaliști din Italia, de la postul Rai Uno, a venit în biroul Dianei Șoșoacă pentru a-i cere un interviu așa cum s-a stabilit. Chiar dacă la început sentaoarea i-a primit pe toți cu zâmbetul pe buze, la un moment dat totul a luat o întorsătură din cauză că Dianei Șoșoacă nu i-a mai covenit felul cum a fost abordată.

Inițial Diana Șoșoacă a poftit afară echipa de jurnaliști, după care a alertat autoritățile, acuzând că i s-a invadat spațiul personal. La rândul ei, Lucia Goracci a acuzat-o pe Diana Șoșoacă că a sechestrat-o, iar pe soțul acesteia că a lovit-o și mușcat-o.

Soțul Dianei Șoșoacă ar fi atacat și un om al legii în timp ce îi lua apărarea soției. Joi urmează să afle dacă i se va ridica acuzația de ultraj sau măsura de control judiciar.

”I s-a permis filmarea, a venit înspre mine, m-a lovit, urla ca din gură de şarpe atacându-mă. Am solicitat poliţiei să o dea afară, poliţia a refuzat.

Am formulat plângere penală împotriva jurnalistei RAI Uno, pentru ultraj, pentru violarea spaţiului în care îmi desfăşor activitatea, pentru ameninţare, pentru lovire, iar acum suntem ameninţaţi cu închisoarea pentru că ne-am permis să ne apărăm în legitimă apărare.”, spunea Diana Șoșoacă, jurnaliștilor, în timp ce s-a prezentat la poliție pentru a raporta acuzațiile.

ADVERTISEMENT